New Holland Agriculture breidt omvangrijke T6-tractorserie uit met unieke 6- cilinder T6.160 Dynamic Command

12 novembre 2020

New Holland Agriculture breidt haar populaire all-purpose T6-tractorserie uit met een nieuw 6- cilindermodel, de T6.160 Dynamic CommandTM. Deze unieke tractor combineert de sterke prestaties van de beproefde NEF 6-cilindermotor met de exclusieve dubbele koppeling en CVT- technologie van New Holland, voor een hogere efficiëntie en productiviteit. De T6.160 Dynamic Command heeft een compacte wielbasis […]

New Holland Agriculture breidt haar populaire all-purpose T6-tractorserie uit met een nieuw 6- cilindermodel, de T6.160 Dynamic CommandTM. Deze unieke tractor combineert de sterke prestaties van de beproefde NEF 6-cilindermotor met de exclusieve dubbele koppeling en CVT- technologie van New Holland, voor een hogere efficiëntie en productiviteit. De T6.160 Dynamic Command heeft een compacte wielbasis van 2,6 m en een bruto voertuiggewicht van 10,5 ton.

Benjamin Davies, T6 Series Global Product Marketing Manager, licht toe: “New Holland heeft in dit segment een trotse nalatenschap die ruim 30 jaar teruggaat naar de introductie van de eerste compacte 6-cilindertractor op de markt: de 7810. Hij veranderde de spelregels volledig en de nieuwe T6.160 Dynamic Command bouwt verder op deze rijke nalatenschap, om boeren een compacte Fase V 6-cilindertractor te bieden met laag vermogen en geïntegreerde technologie voor bestuurdersefficiëntie.”

De T6-serie biedt nu twee 6-cilindermodellen met Dynamic Command: de bestaande T6.180 met 145 pk en de nieuwe T6.160 met 135 pk; de enige compacte 6-cilindertractor op de markt met een nominaal vermogen van minder dan 140 pk.

Christel Diebolt, Product Marketing Manager, Europa, voegt toe: “De T6.160 Dynamic Command heeft alle voordelen van de exclusieve dubbele-koppelingstechnologie, die in 1980 haar debuut maakte in de motorsport, en races won dankzij de snelste schakelwerking op het circuit. Klanten rijden en werken zonder enig koppelverlies tijdens het schakelen en genieten van het laagste brandstofverbruik.”

De T6.160 Dynamic Command zal in de tweede helft van 2021 beschikbaar zijn.

Een winnende combinatie: de bewezen FPT 6-cilindermotor en de exclusieve dubbele- koppelingstechnologie van New Holland

De T6.160 Dynamic Command is uitgerust met de beproefde, krachtige NEF 6-cilinder 6,7- litermotor die een nominaal vermogen van 135 pk genereert, zeer snel optrekt, een stabiele motor heeft onder wisselende belastingen, en effectief op de motor remt, wanneer heuvelafwaarts wordt gereden en tijdens transport.

Het nieuwe T6-model is uitgerust met de exclusieve 24×24 Dynamic Command-transmissie die New Holland in huis heeft ontwikkeld. Het innovatieve ontwerp, waarmee met een drukknop tussen 8 versnellingen kan worden geschakeld met gebruik van de dubbele- koppelingstechnologie, en waarmee met een drukknop tussen 3 gerobotiseerde versnellingsgroepen kan worden geschakeld, zorgt ervoor dat altijd de beste versnelling voor de toepassing is ingeschakeld. De koppelingen, ontworpen om snel te kunnen schakelen, in combinatie met een volledig geautomatiseerde versnellingsbak, zorgen voor een ideale overbrengingsverhouding en reduceren de bestuurdersinput. Dit leidt tot een hoge productiviteit met een lage bestuurdersmoeheid.

De NEF-motor voldoet met het hoogefficiënte, onderhoudsvrije nabehandelingssysteem met alleen SCR aan de emissienormen van Fase V. In combinatie met de Dynamic Command- transmissie legt de motor de lat qua efficiëntie nog hoger en behaalt brandstofbesparingen tot 9%.

Automatisering en ergonomie voor een moeiteloze productiviteit

Een hele reeks geautomatiseerde functies maakt het eenvoudiger om een consistent hoge productiviteit te halen tijdens lange werkdagen. Eén van deze functies is het Ground Speed Management II (GSM II) regelpakket, exclusief voor New Holland en ontworpen om de efficiëntie van de tractor te verhogen door automatisch de doelsnelheid aan te houden die door de bestuurder is ingesteld, terwijl het brandstofverbruik wordt verlaagd.

Een andere productiviteitsverhogende functie is de Smart Range Shift die ervoor zorgt dat de juiste versnelling steeds wordt gekozen wanneer u van groep verandert, terwijl eventuele overlappende versnellingen van de ene groep naar de volgende worden overgeslagen, wat sequentiële verhoudingen en een snelle acceleratie oplevert.

De T6.160 Dynamic Command is bovendien uitgerust met de bekroonde SideWinderTM II- armleuning van New Holland met volledig geïntegreerd, ultrabreed IntelliView TM IV- kleurentouchscreen en multifunctionele CommandGripTM-hendel, voor het hoogst mogelijke comfort en een eenvoudige bediening.

Geavanceerde connectiviteit brengt productiviteit en efficiëntie naar een hoger niveau

Dankzij de telematica op de T6.160 Dynamic Command staat de boer altijd in verbinding met zijn/haar tractor via MyPLMTM Connect. Met gebruik van de eenvoudige gebruikersinterface op tablet kunnen ze realtime informatie verzenden en ontvangen. Op die manier kunnen ze de gegevens van hun machinepark en boerderij in een enkele omgeving beheren en hun landbouwgegevens uploaden vanaf Farm Tab, die volledig gratis is in MYPLM Connect. Het platform is in het MYNH-portaal geïntegreerd, waar boeren hun units kunnen registreren, informatie en productmateriaal kunnen ontvangen en, indien nodig, assistentie kunnen vragen.