Wanneer de ronde balenpers de trekker aanstuurt

22 januari 2020

Krone ronde balenpersen Tractor-Implement-Management (TIM) gecertificeerd Spelle, januari 2020 – Als eerste producent heeft Krone van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) de Tractor-Implement-Management (TIM) certificering ontvangen voor haar Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen. Daarmee is het officieel bevestigd dat Krone ronde balenpersen actief functies van de trekker kunnen en mogen besturen. Daar de […]

Krone ronde balenpersen Tractor-Implement-Management (TIM) gecertificeerd

Spelle, januari 2020 – Als eerste producent heeft Krone van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) de Tractor-Implement-Management (TIM) certificering ontvangen voor haar Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen. Daarmee is het officieel bevestigd dat Krone ronde balenpersen actief functies van de trekker kunnen en mogen besturen. Daar de combinatie, bestaande uit trekker en pers, als een eenheid functioneert kunnen Krone ronde balenpersen nu nog efficiënter ingezet worden.

Zo werkt de samenwerking tussen pers en trekker: zodra de perskamer gevuld is, wordt de trekker door middel van TIM automatisch gestopt. Vervolgens wordt de baal voorzien van netbinding, waarna de perskamer geopend wordt om de baal uit te werpen, waarop de perskamer vervolgens sluit. Dankzij TIM zijn alle stappen in het beschreven proces geautomatiseerd. Vanwege de perfecte opeenvolging van de verschillende stappen in dit proces wordt het moment van stilstand ook minder, waardoor de capaciteit van de pers verder verhoogd wordt. Daar de afloop van dit proces continue en exact wordt herhaald, produceert de pers constant uniforme balen met de hoogst mogelijke persdichtheden. Bovendien draagt deze technologie bij aan een aanzienlijk gemakkelijkere werkdag, daar de chauffeur zich enkel op het besturen van de trekker hoeft te concentreren.

„De certificering van onze ronde balenpersen door de AEF is een volgende bevestiging dat de toenemende digitalisering in onze branche enorm belangrijk is. Vanwege de onderlinge communicatie tussen de trekker en pers, werken deze samen op het niveau van een zelfrijdende machine. Hierbij kunnen de ronde balenpersen nog efficiënter ingezet worden waardoor de capaciteit verder toeneemt. Een ander belangrijk aspect is dat onze persen daarbij met elke trekker, ongeacht het merk, kunnen communiceren mits deze ook een TIM certificaat hebben ontvangen van de AEF.”, aldus Jan Horstmann, Manager Elektronica Ontwikkeling bij Krone.

Welke machines momenteel over een TIM-certificering van de AEF beschikken is vastgelegd in een online database. Zie daarvoor: https://www.aef-isobus-database.org/isobusdb/login.jsf.
Bijschrift:
Als eerste producent heeft Krone voor de Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen de TIM-certificering mogen ontvangen van de AEF.