Vredestein presenteert Traxion Cereall met F+ Technologie

28 april 2014

Vredestein presenteert Traxion Cereall met F+ Technologie Topklasse band voor de nieuwste generatie oogstmachines De huidige generatie maaidorsers en bunkerrooiers wordt gekenmerkt door de hoge capaciteit, waarbij zaken als motorvermogen, werkbreedte en tankinhoud eveneens toenemen. De banden onder deze machines moeten dan ook meer gewicht dragen en nóg meer trekkracht leveren. De nieuwe Traxion Cereall […]

Vredestein presenteert Traxion Cereall met F+ Technologie

Topklasse band voor de nieuwste generatie oogstmachines

De huidige generatie maaidorsers en bunkerrooiers wordt gekenmerkt door de hoge capaciteit, waarbij zaken als motorvermogen, werkbreedte en tankinhoud eveneens toenemen. De banden onder deze machines moeten dan ook meer gewicht dragen en nóg meer trekkracht leveren. De nieuwe Traxion Cereall met de Vredestein F+ technologie staat voor maximaal rendement en een hoge productiviteit.

Deze jongste telg binnen de Vredestein Traxion familie beschikt over bijzondere talenten. En Vredestein heeft een perfecte referentie voor deze nieuwe oogstmachineband: de bekende, extra brede TraxionXXL die voor tractoren de beste garanties biedt voor topprestaties.

 

Vredestein F+ technologie

De Traxion Cereall is ontworpen met behulp van de nieuwste designtechnieken. Het is de eerste band die tot 20% meer kan inveren, dankzij de Vredestein F+ technologie (Increased Flexion). Deze speciale IF-karkasconstructie maakt het mogelijk dat hoge belastingen met een significant lagere bandenspanning gecombineerd kan worden, onafhankelijk van de rijsnelheid. Hiermee heeft de Traxion Cereall 20% meer draagvermogen dan standaard banden.

Cyclic Field Operation (CFO)

Daarnaast biedt de Traxion Cereall een andere belangrijke noviteit: dankzij CFO (Cyclic Field Operation) is het draagvermogen nog eens 55% hoger dan bij banden zonder deze eigenschap. En juist dat is nodig om tijdens het oogsten de grote gewichtsverschillen tussen een lege en een volle graantank op te kunnen vangen. De gebogen nokkenvorm van de Traxion Cereall zorgt voor veel vermogensoverdracht in de tractiezone van de band. Het zelfreinigende profiel, met naar buiten toe verruimende nokken, reduceert wielslip en verhoogt daarmee het rendement. De breedte is afgestemd op de maximale voertuigbreedte voor combines.

De pluspunten van de Traxion Cereall
+ Vredestein F+ (Increased Flexion) en CFO technologie (Cyclic Field Operation)
+ Meer nokkenoppervlak voor hogere tractie
+ Traxion profiel, grote footprint, lage rolweerstand
+ Draagvermogen 20% hoger
+ Relatief lage spanning bij hoog draagvermogen
+ Optimale bandafmetingen
+ Veert tot 20% meer in; extra groot contactoppervlak voor behoud bodemstructuur
+ Tot 55% hoger draagvermogen bij cyclische veldwerkzaamheden tot 15 km/h
+ Geschikt voor sterk wisselende (cyclische) belastingen
+ Uitstekende trekkracht en goede zelfreiniging
+ Comfortabel weggedrag en lange levensduur