Sulky: Gamma X40+ en X50+ kunstmeststrooiers: steeds meer precisie en comfort

27 oktober 2016

Twee nieuwe uitrustingen komen de X40+ et X50+ gedragen kunstmeststrooiers verrijken met het oog op meer gebruikscomfort en hogere prestaties: – Een nieuw oprolbaar dekzeil met hydraulische bediening vanuit de cabine is optioneel verkrijgbaar op het hele gamma. Deze functie beperkt de manuele behandelingen bij het laden. – Een hydraulisch bediende centrale keerplaat voor het kantstrooien maakt […]

Twee nieuwe uitrustingen komen de X40+ et X50+ gedragen kunstmeststrooiers verrijken met het oog op meer gebruikscomfort en hogere prestaties:

– Een nieuw oprolbaar dekzeil met hydraulische bediening vanuit de cabine is optioneel verkrijgbaar op het hele gamma. Deze functie beperkt de manuele behandelingen bij het laden.

– Een hydraulisch bediende centrale keerplaat voor het kantstrooien maakt het optioneel mogelijk aan vanuit de rand van het veld te strooien, met de doseerschuif aan de randzijde gesloten. Op weiden of, in met sommige uitvoeringen, in granen is deze keerplaat een extra oplossing, naast de TRIBORD 3D kantstrooiinrichting (standaard aan de rechterzijde en als optie aan de linkerzijde), op de ISOBUS uitvoeringen van de X40+ en X50+. De TRIBORD 3D wordt gebruikt vanuit de sporen en maakt het mogelijk om op ieder moment en zonder de trekker te moeten verlaten van strooien met optimalisering van het rendement naar strooien met milieu-mode over te gaan.

Het hele X40+/X50+ gamma kan bediend worden via ISOBUS, o.a. met de nieuwe SULKY QUARTZ 800 terminal of met de ISOBUS terminals die al aanwezig zijn op het bedrijf.
Nieuwe ISOBUS compatibiliteiten met universele terminals van de markt zijn beschikbaar voor de functies sectieonderbreking en debietaanpassing: IntelliView IV (NH), AFS 700 (CASE), Tellus/Tellus Go (Kverneland)…

Gamma:
X40+: van 1900 tot 3000 l, tot 44 m
X50+: van 2400 tot 4000 l, tot 50 m