HARDI AutoSelect – dopwisseling tijdens het rijden

22 december 2016

Spuitwerkzaamheden worden flexibeler : tijdens het rijden kan de bestuurder de gebruikte doppenset vanuit de cabine kiezen en veranderen. Het nieuwe HARDI AutoSelect selecteert de gebruikte doppen onder 2 sets door middel van een pneumatisch circuit. De bestuurder van de spuitmachine kan, op afstand en naar wens, van de ene naar de andere set omschakelen, […]

Spuitwerkzaamheden worden flexibeler : tijdens het rijden kan de bestuurder de gebruikte doppenset vanuit de cabine kiezen en veranderen.

Het nieuwe HARDI AutoSelect selecteert de gebruikte doppen onder 2 sets door middel van een pneumatisch circuit. De bestuurder van de spuitmachine kan, op afstand en naar wens, van de ene naar de andere set omschakelen, of beide tegelijk gebruiken : bijvoorbeeld anti-driftdoppen bij wendakkers of gevoelige bufferzones en “klassieke” spleetof lagedriftdoppen in het veld. De bestuurder kan ook de doppen omschakelen als de wind begint sterker te blazen.

De bediening levert 4 werkwijzen:

• spuiten met de eerste doppenset A;

• spuiten met de tweede doppenset B;

• spuiten met beide doppensets A + B;

• Auto mode : AutoSelect werkt volgens een vooraf ingestelde spuitdruk of -snelheid.

Past ook perfect bij wisselende snelheden

Zo kan AutoSelect, bij sterk wisselende snelheden, snel en automatisch omschakelen van een doppenmaat naar de andere, zodat de job bij hogere snelheid door een grotere dop hernomen wordt dat niet in zijn grensbereik qua druk of debiet dient te spuiten. Dit zorgt voor een betere spuitkwaliteit en een keurigere toepassing.

Dosismodulatie tijdens het spuitwerk

De dosis in het veld veranderen kan ook tijdens het rijden, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit, door naar een geschikte dop om te schakelen. 9 of 13 spuitsecties zijn mogelijk. AutoSelect biedt een soortgelijke functie met die van de al lang bekende HARDI PrimeFlow, zonder deze te vervangen. AutoSelect werkt met perslucht, waarvan de bron door het luchtremsysteem van de trekker kan worden verschaft.

Beproefde inrichting

Resultaat van 10 jaar ervaring met de « DualLine » software in Australië (waar tot 25 km/u wordt gespoten), wordt AutoSelect op de nieuwe DELTA FORCE spuitbomen voorgesteld. De inrichting wordt automatisch met de HARDI CONTROLLER 9600 bediening geleverd.