Snickers Workwear zorgt voor een volledig nieuwe toepassing van werkhandschoenen

1 augustus 2013

Het nieuwe assortiment werkhandschoenen dat Snickers Workwear in Juni op de markt brengt opent een nieuwe wereld. Voor het eerst bestaat nu de mogelijkheid om werkhandschoenen per stuk te kopen wat bijdraagt aan meer veiligheid en efficiëntere werkmethoden. Het nieuwe concept sluit aan bij de ingrijpende vernieuwingen die bijna 40 jaar geleden aanvingen toen een […]

Het nieuwe assortiment werkhandschoenen dat Snickers Workwear in Juni op de markt brengt opent een nieuwe wereld. Voor het eerst bestaat nu de mogelijkheid om werkhandschoenen per stuk te kopen wat bijdraagt aan meer veiligheid en efficiëntere werkmethoden. Het nieuwe concept sluit aan bij de ingrijpende vernieuwingen die bijna 40 jaar geleden aanvingen toen een wat geïrriteerde elektricien ervan droomde de status van de ambachtsman te verhogen.
Dat was in 1975. De Zweed Matti Viio was na zijn werk naar huis gegaan, gefrustreerd omdat niemand wilde luisteren naar zijn ideeën over het aanpassen van de volgens hem, ongeschikte werkkleding uit die tijd. Moe van de weerstand die hij ontmoette in zijn bedrijfstak en van het algemene gebrek aan respect voor ambachtelijk werk besloot Matti de dingen in eigen hand te nemen en zijn eigen werkkleding te ontwerpen.

Dit liep uit op Snickers Workwear, een bedrijf dat dankzij ongeziene vastbeslotenheid en ondernemerschap nu actief is in 15 landen in geheel Europa.
Al sinds de aanvang is het succes van Snickers Workwear gebaseerd op het vermogen om tekortkomingen in het dagelijks leven van de ambachtsman of –vrouw op te sporen en daarvoor oplossingen te vinden, een eigenschap die de onderneming deelt met de Hultafors Groep die sinds 2006 eigenaar is. Dankzij een lange reeks revolutionaire vernieuwingen profiteren ambachtsmensen overal ter wereld nu van veiliger, comfortabeler en efficiëntere werkmethoden. Nu is het de beurt aan het belangrijkste hulpmiddel waarover wij
beschikken: onze handen.

Het nieuw handschoenconcept, dat de naam “Left & Right Gloves” heeft gekregen, wordt gekenmerkt door verschillende geavanceerde modellen die optimaal aansluiten ij de vorm van de hand en een juist vingerspitsgevoel geven, ongeachrt de coarseness van de hjandschoen. Misschien nog belangrijker is de wijze waarop het nieuwe product wordt geleverd. Voor de eerste maal kan de klant zijn werkhandschoen per stuk kopen. Hierdoor kan hij zelf beslissen wat beter is voor het werk: een linker- of een rechterhandschoen.
“Bij veel werkzaamheden doen de linker- en de rechterhand verschillende dingen. Als de linkerhand iets stevig moet vasthouden, moet de rechterhand soms uiterst precies iets uitvoeren of andersom. Traditioneel ging men altijd uit van hetzelfde soort werk voor beide handen, dus van hetzelfde model werkhandschoen. Met de optie ‘Left & Right Gloves’ kan iedereen zelf beslissen wat de beste handschoen is voor het soort werk waarmee hij of zij bezig is” zegt Hendrick Vonck, Product Specialist bij Snickers Workwear.

Door de werkhandschoenen per stuk aan te bieden hoopt Snickers Workwear de drempel te verlagen als het gaat om het vervangen van afgedragen exemplaren waardoor het werk efficiënter maar vooral veiliger wordt. Hendrick vervolgt: “Iedereen weet dat de slijtage van werkhandschoenen verschillend is voor de rechter- dan wel de linkerhand. Als je je werkhandschoen per paar moet kopen, zien veel mensen ervan af om tijdig tot vervanging o ver te gaan. Vaak doet men een provisorische reparatie met wat plakband waardoor het gebruik er beslist niet gemakkelijker op wordt”.
De nieuwe ‘Left & Right Gloves’ komen in mei op de markt en zijn beschikbaar in vier verschillende categorieën. In eerste instantie komen de soorten ‘Precision’ en ‘Power’ beschikbaar, in het najaar van 2013 gevolgd door ‘Weather’ en ‘Specialized’. Om de klant bij te staan bij zijn keuze voor een van deze categorieën heeft Snickers Workwear onder meer een internetscherm ontworpen dat geschikte combinaties aanbeveelt aan de hand van het soort werkzaamheden dat gedurende de dag moet worden verricht.

De reeks ‘Precision’ is beschikbaar in zeven geavanceerde modellen voor maximale fit, flexibiliteit en dexterity. Met drie van de modellen in deze reeks kan ook een smartphone worden bediend zonder dat men de handschoen hoeft uit te doen.
Ook de reeks ‘Power’ kent zeven modellen. Deze werkhandschoenen zijn geschikt voor zwaarder werk zoals sjouwen, beladen, slopen, zagen en boren.

Revolutionaire werkhandschoenen die verwondingen in de bouwindustrie tegengaan

In haar pogingen om betere en veiligere werkkleding te ontwerpen komt Snickers Workwear met een revolutionair concept voor werkhandschoenen die nu per stuk kunnen worden gekocht. Het assortiment ‘Left & Right Gloves’ beoogt onder meer de drempel te verlagen voor het vervangen van afgedragen handschoenen om daarmee ambachtsmensen een veiliger en efficiënter werkklimaat te bieden. Cijfers van de Zweedse Autoriteit werkklimaat wijzen uit dat het verlies van controle over gereedschappen de voornaamste reden is voor ongevallen in de bouw. Het zal niemand verbazen dat het juist de handen zijn die de meeste verwondingen oplopen.