Silage Safe, snel en efficent afdekken van ruwvoer

11 juni 2014

MBS Beton, CBS Beton en Edze Trading introduceren het nieuwe gepatendeerde Silage Safe afdeksysteem. Het afdeksysteem stelt de melkveehouder in staat om zijn ruwvoer op een snelle, efficiënte en arbeidsbesparende wijze goed in en uit te kuilen. Het afdekken het openen van het ruwvoer is op veel melkveebedrijven nog steeds een fysiek zwaar en tijdrovende […]

MBS Beton, CBS Beton en Edze Trading introduceren het nieuwe gepatendeerde Silage Safe afdeksysteem. Het afdeksysteem stelt de melkveehouder in staat om zijn ruwvoer op een snelle, efficiënte en arbeidsbesparende wijze goed in en uit te kuilen. Het afdekken het openen van het ruwvoer is op veel melkveebedrijven nog steeds een fysiek zwaar en tijdrovende bezigheid. Het Silage Safe afdeksysteem is erg eenvoudig. Het afdeksysteem bestaat uit 2 meter breed uniek geweven kunststofdoek, speciale water afvoer en span systeem. De kosten liggen op 6,95 euro per vierkante meter wat neerkomt op ongeveer 5000 euro voor een gemiddelde sleufsilo. De gebruikte materialen zijn vervaardig van hoogwaardig materiaal wat resulteert in een lange levensduur.

Werking van Silage Safe is snel en doeltreffend. Aan weerzijde van de ruwvoer ligt een strook van 2 meter breed geweven kunststof doek. Aan de onderzijde is deze voorzien van zoom. In deze zoom bevindt zich een 2 meter lange geperforeerde pvc-buis met een diameter van 2,5 cm. Deze pvc-buis dient als drain voor het afvoeren van het regenwater van het ruwvoer. Aan de bovenzijde van de kunststofdoeken bevinden zich een aantal zomen. In deze zoom zit zowel aan de linker- en de rechterkant een stalen buis met een diameter van 2,5 cm. Door de meerdere zomen is het mogelijk om lagen in te kuilen en ook kunt variëren in de hoogte van het ruwvoer. Aan de stalen buis zit aan de linkerkant een spanband bevestigd. Deze spanband wordt via een trekoog bevestigd aan de stalen buis die zich aan de rechterkant zit bevindt. Door de spanbanden aan te trekken worden de twee kunststofdoeken naar elkaar toegetrokken. Dit zorgt ervoor dat het ruwvoer luchtdicht wordt afgedicht en er een optimale conservering plaatsvindt.

Silage safe biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van de huidige manier van afdekken. De melkveehouder kan na het inkuilen zijn ruwvoer snel, nauwkeurig en met minimale fysieke inspanning luchtdicht afdekken. Dit zorgt voor een optimale conservering en een hogere ruwvoerkwaliteit. Ook het openen van het ruwvoer in de wintermaanden gaat zeer eenvoudig. Doordat het ruwvoer snel  geopend en afgedekt kan worden is het eenvoudiger om het ruwvoer in lagen te kuilen. Hierdoor heeft de melkveehouder een constante ruwvoerkwaliteit. Dit resulteert in een goede gezondheid van de koeien  en een hogere productie.
MBS Beton BV is onderdeel van de MBS holding. MBS beton BV produceert diverse prefabbetonproducten waaronder keerwanden, sleufsilowanden, vloerplaten, stapelblokken en waterputten. MBS beton richt zich zowel op de infra als op de agrarische sector.

CBS Beton is gevestigd in België maar is in een groot deel van noord Europa actief. De geproduceerde keerwanden behoren tot de meest kwalitatieve op de markt.
Edze Trading is een handelsonderneming uit Noord Nederland wat zich met name richt op het vermarkten van ruwvoer opslagsystemen.
De genoemde drie partijen hebben nu de handen ineen geslagen om gezamenlijk een goed, betaalbaar en eenvoudig afdeksysteem op te markt te brengen wat direct waarde creëert op het veehouderij bedrijf.