Serie 5D Keyline Stage V. om efficiënt te kunnen werken.

7 oktober 2021

DEUTZ-FAHR heeft de serie 5D Keyline verder ontwikkeld en op het nieuwste emissieniveau V gebracht. Hierdoor zijn de zeer efficiënte  gunstige modellen nog milieuvriendelijker en, dankzij verdere ontwikkeling, nog krachtiger. De 5D Keyline-serie is ontworpen voor landbouwbedrijven, groensector en de particuliere sector. De tractoren kunnen worden gebruikt voor alle denkbare landbouwwerkzaamheden, voor lichtere transportwerkzaamheden en […]

DEUTZ-FAHR heeft de serie 5D Keyline verder ontwikkeld en op het nieuwste emissieniveau V gebracht. Hierdoor zijn de zeer efficiënte  gunstige modellen nog milieuvriendelijker en, dankzij verdere ontwikkeling, nog krachtiger. De 5D Keyline-serie is ontworpen voor landbouwbedrijven, groensector en de particuliere sector. De tractoren kunnen worden gebruikt voor alle denkbare landbouwwerkzaamheden, voor lichtere transportwerkzaamheden en diverse werkzaamheden op het land waaronder hooibouwwerkzaamheden en lichtere grondbewerking. De vier modellen met een vermogen tussen 65 pk/48 kW en 102 pk/75 kW bieden een uitstekende technologie en uitrusting tegen gunstige prijzen.

Uitstekende vermogensafgifte bij een laag brandstofverbruik en efficiënte brandstofbenutting: dat is waar de nieuwe FARMotion 35 3-cilindermotoren met 2000 bar common-rail inspuiting, uitlaatgasrecirculatie, inlaatluchtkoeling, DOC, compacte koelergroepen, viscostatic-ventilator en PowerCore luchtfilter voor staan. Om te voldoen aan de nieuwste emissienorm V zijn zowel de modellen 5070 als 5080 uitgerust met DPF. De twee grotere modellen, de 5090 en 5100, beschikken over DPF- en SCR-technologie. De brandstoftank van 90 l garandeert lange inzetbaarheid zonder te hoeven stoppen om te tanken. De twee grootste modellen van de serie hebben ook een AdBlue-tank van 12 liter.

De nieuwe modellen zijn uitgerust met een mechanische omkeerinrichting. Er zijn twee versies om uit te kiezen: transmissie met 15+15 of 30+15 versnellingen met minireductor. Beide transmissies halen een maximumsnelheid van 40 km/u bij een laag economisch toerental. Op de grootst mogelijke banden (480/70 R30) is voor 40 km/u een motortoerental van slechts 1.800 omw/min nodig. Hierdoor wordt niet alleen brandstof bespaard, maar worden ook de geluidsemissies nog verder verlaagd.

Voor maximale veiligheid zijn alle 5D Keyline-modellen uitgerust met olie gekoelde schijfremmen op de vooras. De voorassen met een stuurhoek van 55° zijn door DEUTZ-FAHR speciaal voor deze pk-klasse ontwikkeld en hebben een maximale asmassa van 2300 kg. De 4WD en 100% differentieelsperren zijn elektro-hydraulisch inschakelbaar.

De configuratie van de aankoppelpunten is perfect afgestemd op de vele toepassingsmogelijkheden van de 5D Keyline-serie. Een hydraulische OpenCenter-pomp van 48 l/min, optioneel 56 l/min, voeden tot drie dubbelwerkende mechanische hydrauliekventielen aan de achterzijde aan. De hefinrichting achter kan tot 3500 kg heffen. Het nieuwe EASYLIFT-systeem verhoogt het bedieningscomfort van de hefinrichting achter aanzienlijk. De hefinrichting kan nu met een druk op de knop omhoog of omlaag worden gebracht – ondanks de mechanische bediening van de hefinrichting. De 5D Keyline-serie is extra veelzijdig dankzij de Light Kit en de Ready Kit frontlader aanbouwdelen af fabriek.

U kunt kiezen uit drie aftakasconfiguraties: Gesynchroniseerde aftakas 540/540 ECO, 540/540 ECO/1.000 of 540/540 ECO plus. Afgestemd op het bedrijf met zo laag mogelijk brandstofverbruik dankzij de ECO-toerentallen.

De ruime cabine is gemonteerd op Silent-Blocks. De bedieningselementen zijn gemakkelijk te bedienen en zijn onmiddellijk herkenbaar dankzij hun specifieke kleuren; een in de stuurkolom geïntegreerd, direct afleesbare boordcomputer en een bestuurdersstoel met verschillende verstelmogelijkheden zorgen voor maximaal comfort tijdens het werken en rijden. Landbouwers kunnen kiezen uit drie dakvarianten om aan hun specifieke behoeften te voldoen: gesloten dak, panoramisch cabinedak of FOPS-dak voor gebruik met frontlader.

Met de nieuwe serie modellen 5D Keyline biedt DEUTZ-FAHR een compacte en kostenefficiënte tractor voor een breed scala aan toepassingen.