RICON neemt logistiekcentrum in gebruik

30 maart 2020

De dochteronderneming van de GRIMME groep, de firma RICON uit Rieste, heeft een nieuw logistiekcentrum voor zeef- en transportbanden gebouwd. In totaal is 3,5 milj. euro geïnves-teerd. Het logistiekcentrum bestaat uit een 7.000 m2 grote hal alsmede een meer dan 800 m2 grote tussenhal, die direct aan de productie aansluit. Het logistiekcentrum heeft capaciteit voor […]

De dochteronderneming van de GRIMME groep, de firma RICON uit Rieste, heeft een nieuw logistiekcentrum voor zeef- en transportbanden gebouwd. In totaal is 3,5 milj. euro geïnves-teerd. Het logistiekcentrum bestaat uit een 7.000 m2 grote hal alsmede een meer dan 800 m2 grote tussenhal, die direct aan de productie aansluit. Het logistiekcentrum heeft capaciteit voor 7.200 zeefbanden, daarnaast beschikt het over een blok-magazijn met een vloeroppervlak van 3.000 m2. De producten kunnen nu ongeacht het weer worden opgeslagen en de logis-tieke processen kunnen aanzienlijk worden vereenvoudigd, wat leidt tot een verbeterde leveringscapaciteit, vooral in het hoog-seizoen.

De tussenhal dient voornamelijk als overslag voor alle materi-aalbewegingen De centrale locatie van het overslagcentrum maakt efficiëntere en geoptimaliseerde processen mogelijk voor het leveren van productie, opslag en ophalen alsmede voorbereiden op verzending. Hierdoor ontstaan nieuwe open ruimtes in productie die beschikbaar zijn voor capaciteitsver-hoging en voor het vervaardigen van nieuwe projecten.

“Binnen een jaar zijn we erin geslaagd het project te plannen en uit te voeren. Alle betrokkenen hadden één doel, zodat we in januari van dit jaar het logistiekcentrum in gebruik konden ne-men ”, zegt Felix Lingens, algemeen directeur van RICON.

Wat betreft RICON:
Met meer dan 145 medewerkers ontwikkelt en produceert de in 1995 opgerichte onderneming RICON in het Niedersach-senpark sinds 2011 moderne techniek voor zeef- en transport-banden.

Met meer dan 7.000 varianten is RICON de meest veelzijdige fabrikant voor zeef- en transportbandtechniek in de landbouw. Deze flexibiliteit maakt niet alleen een zeer snelle reactie op veranderingen in de markt mogelijk, maar garandeert klanten ook een groot aanbod van reserve-onderdelen voor oude ma-chines. RICON levert niet alleen aan de GRIMME Groep, maar ook aan vele andere bekende fabrikanten die zeef- en transportbanden gebruiken in hun machines. Sinds 2018 heeft RICON haar dienstenaanbod uitgebreid met riem- en rolschra-persystemen van het merk “plan-Be” voor de voedingsindu-strie.