Premier Elio Di Rupo bezoekt New Holland in Zedelgem

26 februari 2014

• Zedelgem is het ‘Centre of Harvesting Excellence’ van New Holland, een toonaangevend merk in het segment van landbouwmachines • New Holland is een merk van de CNH Industrial-groep, die in België 3.769 werknemers telt Vandaag bracht de Belgische premier Elio Di Rupo een bezoek aan de vestiging van New Holland Agriculture in Zedelgem (België). De heer […]

• Zedelgem is het ‘Centre of Harvesting Excellence’ van New Holland, een toonaangevend merk in het segment van landbouwmachines
• New Holland is een merk van de CNH Industrial-groep, die in België 3.769 werknemers telt

Vandaag bracht de Belgische premier Elio Di Rupo een bezoek aan de vestiging van New Holland Agriculture in Zedelgem (België). De heer Di Rupo werd rondgeleid in de productie- en engineeringafdelingen door Plant Manager Geert Marivoet, waarna hij ook enkele medewerkers ontmoette en het Customer Centre bezocht. “We zijn blij premier Di Rupo te verwelkomen in het ‘Centre of Harvesting Excellence’ van New Holland in Zedelgem,” aldus Geert Marivoet. “Deze vestiging is de grootste lokale werkgever, en de afgelopen vier jaar hebben we het aantal medewerkers dat zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling verdubbeld, om geavanceerde landbouwtechnologie te ontwikkelen.”

Tijdens zijn bezoek verklaarde premier Di Rupo: “Ik was verheugd om de vestiging van New Holland Agriculture in Zedelgem te bezoeken. De aanwezigheid van CNH Industrial en hun ontwikkeling van geavanceerde techniek zijn een lichtend voorbeeld van mijn overtuiging dat industriële productie, hand in hand met Onderzoek & Ontwikkeling, een essentiële rol zal blijven spelen in de Belgische economie.”

De roots van de vestiging gaan terug tot in 1906, toen Leon Claeys zijn fabriek oprichtte in Zedelgem. Vandaag is het een engineering-, ontwikkelings- en productiefaciliteit voor New Holland maaidorsers, grootpakpersen en hakselaars. De vestiging staat bekend om haar innovatieve aanpak en exporteert meer dan 97% van de totale productie. De faciliteit behaalde onlangs een bronzen classificatie in het World Class Manufacturing-programma, gericht op het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit van productievestigingen.

New Holland zet zich in om oplossingen te bieden die de efficiëntie en productiviteit van de landbouw verbeteren door gebruik te maken van toegankelijke technologie. Sinds 2006 implementeert New Holland zijn Clean Energy Leader®-strategie en promoot daarmee actief hernieuwbare brandstoffen, systemen voor emissiereductie en duurzame landbouwtechnologie. Het merk New Holland is de nummer 1 in de verkoop van tractoren, maaidorsers en grootpakpersen  in België en verwelkomde in 2013 meer dan 8.000 bezoekers in de fabriek en het customer centre. Als producent van een volledig gamma landbouwmachines is het merk onderdeel van CNH Industrial, een wereldleider in kapitaalgoederen. CNH Industrial genereerde meer dan 25 miljard euro omzet in 2013 en boekte een bedrijfsresultaat van bijna twee miljard euro. Het productaanbod van de groep omvat landbouw- en constructiemachines, vrachtwagens, bussen, brandweerwagens, motoren en transmissies. Het wereldwijde bedrijf heeft meer dan 68.000 mensen in dienst, in 64 vestigingen over de hele wereld. Twee van deze vestigingen bevinden zich in België, in Zedelgem en Antwerpen. Daarnaast is er een verkoopkantoor voor Iveco-vrachtwagens en -bussen in Brussel.

De vestiging in Antwerpen is een grote productie-eenheid voor tractoronderdelen (hoofdzakelijk achterassen en aandrijflijnen) en biedt werk aan circa 1.000 mensen. Op de ‘best in class’ assemblagelijn worden computergestuurde machines gebruikt om assen, tandwielen en versnellingsbakken te vervaardigen die state-of-the-art zijn op het gebied van productkwaliteit, flexibiliteit en prestaties.

De kracht van de vestiging in Zedelgem is de combinatie van expertise in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Ingenieurs in Zedelgem begrijpen hoe ze de behoeften van de klant kunnen vertalen in nieuwe producten. Gedurende de afgelopen vier jaar werd het aantal medewerkers in productontwikkeling en engineering bijna verdubbeld, waardoor de vestiging uitgroeide tot het grootste centrum voor onderzoek en ontwikkeling in Vlaanderen. De commerciële activiteiten voor de Benelux, waaronder verkoop, marketing, financiële diensten, onderdelen & service en opleiding in Zedelgem gevestigd zijn. Dat maakt deze faciliteit tot het ‘Centre of Harvesting Excellence’ voor New Holland Agriculture.

New Holland is een merk van CNH Industrial N.V., wereldleider in kapitaalgoederen en genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario van de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial vindt u online op www.cnhindustrial.com. New Holland biedt een innovatieve lijn van landbouwmachines aan, waaronder een complete tractorlijn, maaidorsers, veldhakselaars, persen en verreikers. New Holland vult dit wereldwijde aanbod landbouwmachines aan met een efficiënte Onderdelen- en Service-Ondersteuning en een reeks op maat gemaakte financiële diensten van een landbouwspecialist.