Packo NV

11 april 2014

Een sterke naam, een nog sterker bedrijf, 4 afdelingen dichter bij uw klanten. De wortels van Packo Agri en Packo Green gaan meer dan 80 jaar terug in de tijd tot de kleine smidse van de familie Packo. Ruim acht jaar maken ze deel uit van de Reesink-holding. Packo Agri en Packo Green zijn dan […]

Een sterke naam, een nog sterker bedrijf, 4 afdelingen dichter bij uw klanten.

De wortels van Packo Agri en Packo Green gaan meer dan 80 jaar terug in de tijd tot de kleine smidse van de familie Packo. Ruim acht jaar maken ze deel uit van de Reesink-holding. Packo Agri en Packo Green zijn dan ook welbekende spelers op de Belgische markt voor de verdeling van machines voor land-, tuin- en bosbouw, onderhoud van wegen en groene zones en dit van merken met wereldfaam. Om hun werking te optimaliseren en nog beter te kunnen inspelen op hun doelgroepen, zijn de 2 bedrijven vanaf 1 april gefusioneerd in een nieuw bedrijf, namelijk Packo NV.

Deze nieuwe entiteit centraliseert alle activiteiten. Packo NV verricht dus alle aankopen van goederen en diensten en factureert alle materieel, wisselstukken en prestaties aan zijn dealernetwerk. Om nog dichter bij de klant te staan, werd Packo NV, voor wat betreft de commerciële structuur, opgesplitst in 4 departementen, elk met hun eigen specifieke activiteit. Packo Agri spitst zich toe op de verkoop en marketing van landbouwmachines: machines voor hooibouw, grondbewerking en zaaitechniek, kunstmeststrooiers, spuittoestellen en machines voor voedertechniek van de merken Kuhn, Köckerling, Bogballe en Agricola Italiana.
We blijven ons inzetten zoals u van ons gewoon bent. 100% vertrouwen, techniek en kracht.

Packo Green richt zich hoofdzakelijk op machines voor het onderhoud van groene zones, wegen en bosbouw. A-merken zoals Toro en Kuhn voor grasonderhoud van golf tot berm; Tuchel, LM Trac, Bogballe en Acometis voor onderhoud van wegen; Linddana, FAE, Posch, FSI voor houtverwerking. Binnen het gamma van Kuhn zijn er ook nog de kleinere rotoreggen en frezen voor grondbewerking en spuittoestellen voor tuin en park. Dit alles in combinatie met het aanbod tractoren van Antonio Carraro en Tym maakt het gamma 100% compleet.

Packo Clean staat vanaf 1 april 2014 in voor het vermarkten van industriële reinigingsmachines van het merk Tennant. Dé onbetwiste marktleider in het ontwerpen, produceren en op de markt brengen van oplossingen om een schonere, veiligere en gezondere wereld te helpen creëren. Met een reeks op water gebaseerde reinigingstechnologieën herdefiniëren zij bijvoorbeeld de manier waarop de wereld schoonmaakt door allesreinigers te vervangen.
Packo Clean : voor een 100% schoon resultaat!

Packo Handling richt zich op de verkoop en marketing van materieel voor verhandeling voor de landbouw- en groensector, de bosbouw en openbare besturen: frontladers en toebehoren, frontheffen en aftakassen, toebehoren voor verreikers en dit van de merken MX en Zuidberg.
Packo Handling is 100% doelgroepgericht en bouwt verder op de gevestigde waarden van vertrouwen, techniek en kracht.

De verdeling van al deze machines zal blijven gebeuren door het gespecialiseerde netwerk van dealers waarmee Packo Agri en Packo Green al voorheen werkten.
Op basis van deze nieuwe structuur met 4 commerciële departementen elk georiënteerd op hun eigen specifieke doelgroep, is Packo NV klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan en dit als dochteronderneming van de holding Koninklijke Reesink die in Europa 1100 mensen te werk stelt.