Packo Handling is exclusief verdeler van het gamma PTO-generatoren van SCHNEEBERGER voor België

27 oktober 2020

Het concept van de PTO-generatoren van Schneeberger gaat terug tot in 1990 toen de Oostenrijker Schneeberger na een fiks onweer met het plan kwam om eennoodstroomgeneratorte ontwikkelen die op een eenvoudige manier stroom kon opwekken voor de landbouwers op het veld. Het idee ontstond om de aftakas van de tractor te gebruiken als aandrijving. En […]

Het concept van de PTO-generatoren van Schneeberger gaat terug tot in 1990 toen de Oostenrijker Schneeberger na een fiks onweer met het plan kwam om eennoodstroomgeneratorte ontwikkelen die op een eenvoudige manier stroom kon opwekken voor de landbouwers op het veld. Het idee ontstond om de aftakas van de tractor te gebruiken als aandrijving. En zo ontstond de eerste PTO-generator van de Oostenrijkse fabrikant Schneeberger. Met hun knowhow op het vlak van stroom verbetert Schneeberger nog permanent hun generatoren, wat hen maakt tot de absolute leider op de Duitstalige markt als het gaat om technologie en kwaliteit.

De PTO-generatoren van Schneeberger zijn beschikbaar met een vermogen van 13 tot 160 kVA. Concreet betekent dit dat de zwaarste PTO-generator bij een maximale belasting (=schijnbaar vermogen) permanent 160 kVA produceert. Ze beschikken over een speciaal stopcontact voor binnentoepassingen. Op die manier wordt schade door het omwisselen van stroomcircuits voorkomen. De PTO-generatoren zijn leverbaar met een aandrijving van 540 of 1000 Tr.

De PTO-generatoren bestaan in 3 series :
1. serie SG voor vast gebruik binnen (van 24kVA tot 160 kVA) met een spanningsnauwkeurigheid van +/- 5%
2. serie NSG voor aansluiting op de aftakas van de trekker vooraan of achteraan – 2-polig

(van 13 kVA tot 38 kVA) ) met een spanningsnauwkeurigheid van +/- 5%
3. serie NSGL voor aansluiting op de aftakas van de trekker vooraan of achteraan – 4-polig

(van 30 kVA tot 160 kVA) ) met een spanningsnauwkeurigheid van +/- 1%, wat ideaal is voor melkrobotinstallaties.