Packo Agri wordt importeur van Einböck voor België

15 oktober 2021

Packo Agri heeft zojuist een overeenkomst gesloten voor de exclusieve distributie van het merk Einböck op de Belgische markt. De Oostenrijkse fabrikant van landbouwgrondbewerkingsmachines is vooral gespecialiseerd op het gebied van mechanische onkruidbestrijding, deze laatste hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt als gevolg van de uitbreiding van de biologische landbouw, maar ook door […]

Packo Agri heeft zojuist een overeenkomst gesloten voor de exclusieve distributie van het merk Einböck op de Belgische markt.

De Oostenrijkse fabrikant van landbouwgrondbewerkingsmachines is vooral gespecialiseerd op het gebied van mechanische onkruidbestrijding, deze laatste hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt als gevolg van de uitbreiding van de biologische landbouw, maar ook door de vraag naar mechanische onkruidbestrijding in traditionele gewassen en door de vraag naar onderhoud en doorzaaien van weiden.

Einböck is een bedrijf opgericht in 1934 in de familiesmederij, met al 4 generaties lang aan het hoofd van het bedrijf.

Hun activiteiten zijn begonnen tussen de 2 oorlogen door de constructie van cultivatoren en het was aan het einde van de jaren 70 dat de eerste schoffelmachine het levenslicht zag, de CHOPSTAR is geboren.
1984 is een belangrijke datum sinds de eerste AEROSTAR wiedeg op de markt wordt gebracht, het is een echte hoeksteen in het gamma van Einböck.

Halverwege de jaren negentig werd grasonderhoud steeds belangrijker en nam de vraag naar doorzaai toe, de pneumatische zaaimachines worden daarom op de wiedeggen gemonteerd, het gamma PNEUMATICSTAR.
2012, is zonder twijfel het technologische keerpunt voor Einböck, aangezien het eerste ROW – GUARD camerageleidingssysteem de ontwerpbureaus van de fabrikant verlaat.

Een echte explosie in verkoop, vooral door de mogelijkheid om dit geleidingssysteem aan te passen aan reeds in gebruik zijnde schoffelmachines of aan schoffelmachines van andere merken.

Tegenwoordig is het aanbod breed, heel breed, AEROSTAR-wiedeggen zijn leverbaar tot 24m, roterende wiedeggen en roterende wieders tot respectievelijk 18 en 12m.
Het assortiment schoffelmachines zal zich richten op de markt voor rijgewassen, zoals maïs, bieten, industriële cichorei, granen… en niet te vergeten groenten, door een catalogus aan te bieden van gereedschappen, kouters, elementen en accessoires, waardoor de schoffelmachine een echt maatpak wordt, met of zonder het ROW-GUARD geleidingssysteem.

PACKO Agri is dan ook verheugd met deze nieuwe samenwerking met de Oostenrijkse fabrikant, en zal ongetwijfeld zijn aanwezigheid in de mechanische onkruidsector van de Belgische markt versterken.
Voor meer info kan u terecht op onze website www.packo.be, via sociale netwerken of via uw Packo Agri-dealer.