Noviteit Agritechnica: High Speed Track System Concept van Zuidberg

6 oktober 2015

Geen snelheidsreductie, geen aanpassing ratio van trekker en verhoogd rijcomfort Bij conventionele after-market tracksystemen wordt de rijsnelheid van de trekker ongeveer met 40% gereduceerd en kan bij toepassing van alleen achtertracks de mechanische vierwielaandrijving niet ingeschakeld worden. Het nieuwe Zuidberg High Speed Track System vervangt alleen de achterwielen door tracks en de voorwielen blijven in […]

Geen snelheidsreductie, geen aanpassing ratio van trekker en verhoogd rijcomfort

Bij conventionele after-market tracksystemen wordt de rijsnelheid van de trekker ongeveer met 40% gereduceerd en kan bij toepassing van alleen achtertracks de mechanische vierwielaandrijving niet ingeschakeld worden. Het nieuwe Zuidberg High Speed Track System vervangt alleen de achterwielen door tracks en de voorwielen blijven in takt.

Uitwisselbaarheid tussen high speed tracks en banden blijft gewaarborgd

Het grote voordeel is dat door dit tracksysteem de trekker middels eenvoudige ombouw ook op wielen kan blijven rijden, dit in tegenstelling tot andere ‘oplossingen’.  De voordelen van tracks, meer tractie, smalle bouwwijze, minder bodemdruk, blijven hierdoor gewaarborgd en worden gecombineerd met de voordelen van de wendbaarheid van de trekker.

Unieke oplossing met geïntegreerde transmissie

Door de unieke oplossing met de geïntegreerde gepatenteerde transmissie blijft de mechanische ratio van de trekker in takt, waardoor er geen snelheidsreductie van het voertuig plaatsvindt en de vierwielaandrijving gewoon gebruikt kan worden.

Verhoogd comfort door nieuw veerconcept

Het High Speed Track System heeft een geheel vernieuwd veerconcept. In het veersysteem worden niet alleen de loopwielen geveerd, zoals gebruikelijk is in andere tracksystemen, echter het gehele tracksysteem inclusief keerwielen. Dit wordt bereikt door een vast aanbouwframe aan de trekker te monteren voorzien van draaipunten en een hydraulische cilinder met een accumulator.

Het veersysteem heeft een slag van 80 mm. Daarnaast kunnen de loopwielen nog onafhankelijk zijdelings pendelen om de contour van de weg te volgen. Door dit nieuwe veerconcept wordt niet alleen het comfort van de gebruiker verhoogd, maar ook de levensduur van zowel voertuig als tracksysteem verlengd.

Agritechnica
Wij tonen het High Speed Track System Concept op de stand van Zuidberg Tracks in hal 3 (03-C25), waar onze productspecialisten u graag persoonlijk van aanvullende informatie voorzien.