Nieuwe overbelastingsbeveiliging voor LEMKEN-ploegen

14 juni 2021

Lemken, de specialist voor professionele akkerbouw, presenteert voor de modelreeks Juwel, Diamant en Titan ploegen; de nieuwe automatische overbelastingsbeveiliging Optistone. Centraal hierbij staat een gesloten systeem met zeer sterke halmplaten constructie dat zorgvuldig tegen stenen en andere vreemde bestanddelen in de grond is beschermd. Een nieuw speciaal ontworpen draaibeugel zorgt voor middels hoge zijdelingse uitbreekkrachten […]

Lemken, de specialist voor professionele akkerbouw, presenteert voor de modelreeks Juwel, Diamant en Titan ploegen; de nieuwe automatische overbelastingsbeveiliging Optistone. Centraal hierbij staat een gesloten systeem met zeer sterke halmplaten constructie dat zorgvuldig tegen stenen en andere vreemde bestanddelen in de grond is beschermd. Een nieuw speciaal ontworpen draaibeugel zorgt voor middels hoge zijdelingse uitbreekkrachten voor de juiste weerstand in bodems met veel stenen.

Als er een obstakel is, dan wijkt het nieuwe overbelastingselement van LEMKEN tegelijk tot 37 centimeter naar boven en 20 centimeter opzij uit. Zelfs bij dieper ploegwerk is er zo voldoende uitwijkruimte beschikbaar om storingvrij werken te garanderen. De uitbreekkrachten kunnen traploos vanuit de trekkercabine worden aangepast voor in uiteenlopende bodemomstandigheden. Mocht het systeem onder rotsplaten of wortels blijven hangen, dan beschermt de extra dubbel afgesteunde breekboutbeveliging de ploeg tegen beschadiging.

De overbelastingsbeveiliging Optistone beschikt over hoogwaardige radiale zwenklagers die zorgen dat het ploeglichaam bij het uitwijken stabiel blijft. Het ploeglichaam is vast verbonden met de driedimensionale zwenklager en kan niet loshaken. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de gangbare in de handel verkrijgbare overbelastingsbeveiligingen met een vierpuntslager. Het zwenklager is verder makkelijk bereikbaar, waardoor deze onderhoudsvriendelijk, duurzaam en bedrijfszeker is.

De nieuwe overbelastingsbeveiliging OptiStone is nu verkrijgbaar.