Nieuwe Massey Ferguson MF TH verreikers brengen comfort en productiviteit op nieuwe hoogte

22 juni 2021

Massey Ferguson, een wereldwijde merknaam van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots de introductie aan van de nieuwste serie MF TH verreikers, voorzien van een compleet nieuwe cabine en andere belangrijke wijzigingen die comfort, bediening en productiviteit verder verbeteren. De nieuwste generatie MF TH verreikers bestaat uit zes modellen, die zijn ontworpen om elke taak met […]

Massey Ferguson, een wereldwijde merknaam van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots de introductie aan van de nieuwste serie MF TH verreikers, voorzien van een compleet nieuwe cabine en andere belangrijke wijzigingen die comfort, bediening en productiviteit verder verbeteren.

De nieuwste generatie MF TH verreikers bestaat uit zes modellen, die zijn ontworpen om elke taak met gemak aan te kunnen. De serie begint bij de semi-compacte MF TH.6030 en het grootste model is de nieuwste MF TH.8043 met een maximum hefcapaciteit. van 4.300 kg en hefhoogte van 7,5 m, die met een bak met capaciteit van 3.500 liter kan worden uitgerust.

Significante verbeteringen in de hydrostatische transmissie, onder andere een nieuwe werkstand, zorgen ervoor dat de MF TH verreikers soepeler werken voor meer gebruiksgemak en een hogere productiviteit. De krachtige hydrauliek met hoge oliestroom, uitgerust met proportionele regeling, maakt een optimale behandeling van materialen met hoge precisie en productie mogelijk. “De MF TH verreikers hebben al een sterke reputatie wat betreft prestaties, productiviteit, zicht rondom en wendbaarheid. Met deze nieuwe modellen introduceren we de beste ontwikkelingen in 10 jaar productie van de MF TH. Dit is niet zomaar een upgrade – het is een doorbraak”, aldus Thierry Lhotte, vicepresident en directeur Massey Ferguson Europa en Midden-Oosten.

“De MF TH-serie is totaal getransformeerd. De nieuwe generatie is nu uitgerust met een zeer comfortabele cabine en biedt een hoog niveau van comfort en bediening, gecombineerd met een meer soepele werking en extra automatisering”, legt de heer Lhotte uit.

“De nieuwe MF TH-serie heeft niet alleen het nieuwe Massey Ferguson ontwerp dat begon met de MF 8S, maar ingrijpende veranderingen van de cabine bieden de bestuurder nu moderne, geavanceerde bedieningsorganen en een stille, comfortabele werkplek. Onze befaamde MF Power Control hendel, die op alle Massey Ferguson trekkers wordt gebruikt, is nu standaard en maakt uitstekende bediening met de linkerhand mogelijk”, vertelt Francesco Murro, directeur Marketing van Massey Ferguson EME.

Naast een nieuwe stoel is er ook een nieuwe joystick, waarmee de hydrauliek en transmissie moeiteloos worden bediend, terwijl een nieuw kleurenscherm een schat aan informatie weergeeft.

Extra automatisering voor de giekvering, parkeerrem, giekhoogte instelling en derde hydrauliekfunctie maken de bediening nog eenvoudiger.

“Hoge prestaties, gecombineerd met een geweldig comfort, maken de MF TH-serie tot een echte bestuurdersmachine”, vervolgt de heer Murro.

Alle modellen worden aangedreven door geavanceerde 4-cilinder Stage V-motoren, met een vermogen tot 135 pk op de MF TH.6534, MF TH.7038 en MF TH.8043, en 100 pk op de andere modellen. De hefcapaciteit en hefhoogte specificaties zijn ongewijzigd.

Brede keuze in modellen voor elke taak

Door de keuze uit zes nieuwe MF TH verreiker modellen kan de gebruiker precies de juiste grootte en specificaties kiezen voor zijn specifieke behandelingstoepassing op het erf en in het veld.

Twee wendbare semi-compacte modellen, slechts 2,1 m breed x 2,1 m hoog, zijn ideaal voor het werken in nauwe ruimtes en traditionele agrarische gebouwen. Deze twee machines en de grotere MF TH.7035 worden aangedreven door een motor van 100 pk en bieden met een hydrauliek oliestroom van 100 l/min een hefcapaciteit van 3 t, waarbij de MF TH.6030 lasten tot 6 m en de MF TH.7030 tot 7 m kan heffen. De grotere MF TH.7035 heeft een hefcapaciteit van 3,5 t tot 7 m.

Drie grotere standaard MF TH verreikers worden aangedreven door Stage V motoren met de nieuwste technologie, die in deze nieuwe generatie 135 pk produceren. Ze zijn alle drie uitgerust met 190 liter/min load-sensing hydrauliek en hebben, afhankelijk van het model, hefhoogten van 6,5 m tot 7,5 m en hefcapaciteiten van 3,4 t tot 4,3 t op de MF TH.8043, die ook nog kan worden uitgerust met een bak met capaciteit van 3.500 liter.

Nieuwe stille cabine biedt uitstekend comfort en zicht rondom

De compleet nieuwe cabine is speciaal ontworpen om bestuurders van de MF TH comfort en bediening van het hoogste niveau te bieden en heeft een meer afgeronde, asymmetrische constructie met makkelijke instap via een breder openend portier.

De bestuurder zit nu heel comfortabel op de nieuwe standaard luchtgeveerde stoel. De optionele verwarmde stoel, afkomstig van MF trekkers, reageert automatisch op de grootte van bulten en kuilen en heeft automatische instelling van hoogte en gewicht.

De ruime cabine is nu veel stiller bij elke werksnelheid en alle omstandigheden, ook bij geopende ramen. Metingen laten een significante geluidsreductie van 1,5 dBA op de weg en tot 2-3dBA tijdens laadwerkzaamheden zien, plus een lagere geluidsintensiteit en -toon.

Het zicht rondom is super, dankzij de speciale gebogen cabinevorm en een nieuwe motorkapvorm met lager profiel, die een volledig onbelemmerd zicht op het achterste driekwart aan de rechterkant mogelijk maakt. Nieuwe, hoger gemonteerde spiegels geven een beter zicht op wat er achter gebeurt en een uitneembare vloermat dempt het geluid en is makkelijk schoon te maken.

Opties zijn o.a. een ingebouwde koelbox, elektrische rechterspiegel en zijruitenwisser, om het zicht op de zijkant en spiegels nog verder te verbeteren.

Uitstekende bedieningselementen

Alle MF TH verreikers worden nu standaard met de exclusieve MF Power Control hendel voor de linkerhand geleverd. Dit is precies dezelfde hendel als op alle Massey Ferguson trekkers wordt gebruikt. Hij bevindt zich op een handige plek net onder het stuurwiel en biedt vingertop bediening voor de volgende drie functies: voor- en achteruit pendelen, hydrostatische trappen op en neer schakelen en neutraal selecteren.

Hierdoor blijft de rechterhand vrij voor het bedienen van de laadfuncties, terwijl de transmissie vingerlicht met de linkerhand wordt bediend.

De nieuwe standaard 5″ kleurenterminal geeft de bedrijfsgegevens duidelijk weer en kan worden gebruikt om de besturingsmodus te selecteren, o.a. een nieuwe semi- krabbesturing. Het intuïtieve menu maakt het navigeren tussen instellingen eenvoudig, terwijl het beeld van de optionele achtercamera, met veiligheidsrichtlijnen, automatisch verschijnt als achteruit is geselecteerd.

Op de optionele 7″ terminal zijn nog meer functies beschikbaar, waarmee de bestuurder de besturingsmodus en hydrauliek oliestroom of reeks via het scherm kan selecteren en uitgebreide informatie voor het beheren van taken en bestuurders kan bekijken. Hij heeft ook een Bluetooth verbinding en geïntegreerde microfoon in het dashboard, plus geïntegreerde radio en muziek instellingen.

Soepele, precieze joystick bediening

De nieuwe, ergonomische multifunctionele joystick maakt soepele bediening mogelijk en vraagt minstens 20% minder inspanning dan zijn voorganger. Hierdoor is moeiteloze en precieze bediening van hydrauliek en transmissie mogelijk.

Een eenvoudige tuimelschakelaar met drie standen aan de achterkant wordt gebruikt om voor-/achteruit en neutraal te selecteren. Deze hebben dezelfde functies als de MF Power Control hendel, zodat u kunt kiezen op welke manier u de rijrichting wilt veranderen en de transmissie bedienen.

De nieuwe functie bak schudden, die wordt bediend met een knop aan de joystick, helpt bij het snel vullen en legen van de bak. De schudreactie is gekoppeld aan de joystick beweging, zodat de bestuurder de hoeveelheid en tijdsduur van de actie zelf kan bepalen.

Net achter de joystick, op de console, bevindt zich de MF TH control pad, met duidelijke en eenvoudige knoppen voor navigeren op het nieuwe beeldscherm. Hier bevindt zich ook de volumeregeling van radio en telefoon als de optionele 7″ terminal gekozen is.

Rechts van de nieuwe joystick bevindt zich het nieuwe handgas. Dit is op verzoek van klanten geïntroduceerd en speelt ook een belangrijke rol bij de transmissie bediening.

Met een nieuwe optionele, op de armsteun gemonteerde joystick kan de gebruiker het extra comfort van de luchtgeveerde stoel optimaal benutten. Deze kan naar voorkeur van de bestuurder schuin worden gezet.

Nieuwe transmissiestanden voor betere bediening

De nieuwste generatie van de MF TH-serie introduceert een geheel nieuwe manier van bediening van de hydrostatische transmissie die op alle modellen is geïnstalleerd. Door de toevoeging van het nieuwe handgas kan de bestuurder nu het gewenste motortoerental instellen en daarna het pedaal gebruiken om de rijsnelheid van de verreiker te variëren.

Perfect voor werk dat stabiele en wisselende rijsnelheden vereist, bijv. bij voeren, ligstro aanbrengen en vegen, zodat economischer wordt gewerkt.

Betere controle wordt geboden door ‘Dynamic Drive’, dat de pendel agressiviteit en gaspedaal reactie verandert. Hiermee kan de bestuurder kiezen hoe snel of langzaam de transmissie reageert afhankelijk van toepassing of omstandigheden.

Door andere verbeteringen van de unieke transmissie met vier versnellingen kan die soepeler en preciezer reageren – met millimeter nauwkeurigheid.

Sterke en slimme hydrauliek

Het sterke load-sensing hydraulisch systeem levert tot 190 liter/min op de 135 pk machines en 100 liter/min op de 100 pk machines, met proportionele elektro- hydraulische regeling van alle functies, zodat een optimale precisie en productiviteit wordt bereikt.

Dit resulteert in uitstekende hefprestaties, zelfs bij een laag motortoerental, waarbij het SHS-systeem (Smart Handling System) van Massey Ferguson de bestuurder de mogelijkheid biedt de maximum oliestroom voor soepele en accurate bediening in te stellen.

Cushion Retract (inschuifdemping) zorgt voor een soepele werking en langere levensduur van de componenten. Er kan een extra elektrische regeling worden gespecificeerd voor een vierde en vijfde functie voor het gebruik van veeleisende werktuigen zoals strohakselaars en voerbakken.

Krachtige, efficiënte Stage V motoren

Alle nieuwe MF TH verreikers worden aangedreven door de nieuwste Stage V- conforme 3,4 liter 4-cilinder motoren. Deze leveren 100 pk op de MF TH.7035 en de twee semi-compacte modellen; en 135 pk – een toename van 5 pk vergeleken met de voorgangers – op drie van de standaard machines. Deze geavanceerde motor voldoet aan de strenge Stage V voorschriften met componenten die netjes onder de slanke motorkap zijn geïnstalleerd. Door de steil aflopende achterkant van de motorkap is het zicht op het rechter achterwiel nog beter.