Nieuwe Dewulf R3060: the pulse of a new generation

5 mei 2014

Dewulf, specialist op gebied van rooitechnologie voor aardappelen en wortelen, stelt voor aankomend seizoen zijn 5de generatie voor in de 3-wielige zelfrijdende 2-rijige aardappelrooiers. De R3060 heeft een complete redesign ondergaan waarbij de gebruiker centraal staat. Superieure kwaliteit van het eindproduct, maximale productiviteit onder alle omstandigheden en gemakkelijk te onderhouden: met de Dewulf R3060 rooi […]

Dewulf, specialist op gebied van rooitechnologie voor aardappelen en wortelen, stelt voor aankomend seizoen zijn 5de generatie voor in de 3-wielige zelfrijdende 2-rijige aardappelrooiers. De R3060 heeft een complete redesign ondergaan waarbij de gebruiker centraal staat. Superieure kwaliteit van het eindproduct, maximale productiviteit onder alle omstandigheden en gemakkelijk te onderhouden: met de Dewulf R3060 rooi je net dat tikkeltje beter.

De nieuwe R3060 is aandachtig doorontwikkeld, zonder afbreuk te doen aan datgene wat de machine zo uniek maakt. De rooier kan volledig aangepast worden volgens de omstandigheden van de klant. Dankzij zijn modulaire bouw zijn er niet minder dan 8 verschillende uitvoeringen van de rooier beschikbaar. Dankzij een ruim scala aan opties biedt Dewulf een rooier op maat. Er is nog meer aandacht besteed aan de kwaliteit van het eindproduct. De valhoogtes zijn tot een minimum beperkt, mogelijkheid tot 4 verschillende reinigingsmodules, rubberen meenemers in de bunker … Dewulf laat niets aan het toeval over.

De rijervaring met de R3060 is op zijn minst subliem te noemen. Met de nieuwe royale Claas-cabine heeft Dewulf een riante werkomgeving gecreëerd waarbij de chauffeur centraal staat en er een fenomenaal zicht op het rooiproces gegarandeerd wordt. Er is tevens een nieuw instrumentarium voorzien waaronder de geavanceerde joystick, rooi- en tractiedisplay. Dankzij de 5 configureerbare preselecties kan er meteen ingespeeld worden op veranderende omstandigheden. Alle bedieningsknoppen zijn gecentraliseerd waarbij de ergonomie voor de bestuurder een grote sprong voorwaarts maakt. Via 6 camera’s en 2 x 10 inch schermen kan men zich optimaal concentreren op de productstroom. Binnenin is er plaats gemaakt voor ultramoderne Scania-motor met een 350 pk sterke motor met Ad-Blue technologie die voldoet aan de stage IV final normen. Ondanks het feit dat de motor 20 pk meer heeft dan de vorige generatie, weet Dewulf het verbruik tot 10 % terug te schroeven. De R3060 is uitgerust met first-in-class componenten die wereldwijd beschikbaar zijn waardoor de ‘total-cost-of-ownerschip’ tot een minimum herleid is. Het chassis is nog toegankelijker dan voorheen waardoor alle componenten gemakkelijk bereikbaar zijn.