New Holland vernieuwt specialistisch tractoraanbod met nieuwe T4 VNFVNF-serie en TK4-modellen op rupsbanden bij EIMA 2016

10 november 2016

T4 VNF: de laatste generatie in een lange geschiedenis vooraanstaande en industrieleidende smalle tractoren Veiligheid eerst en de ultieme veelzijdigheid met het exclusieve Blue Cab™ 4-systeem Krachtige prestaties gaan gepaard met toonaangevende efficiëntie De ultieme productiviteit in een compact pakket • TK 4-tractoren op rupsbanden leveren toonaangevende prestaties en brengen veiligheid en comfort naar nieuwe hoogten […]

T4 VNF: de laatste generatie in een lange geschiedenis vooraanstaande en industrieleidende smalle tractoren
Veiligheid eerst en de ultieme veelzijdigheid met het exclusieve Blue Cab™ 4-systeem
Krachtige prestaties gaan gepaard met toonaangevende efficiëntie
De ultieme productiviteit in een compact pakket

• TK 4-tractoren op rupsbanden leveren toonaangevende prestaties en brengen veiligheid en comfort naar nieuwe hoogten
Bestuurderscomfort en veiligheid op de eerste plaats met nieuw bestuurdersstation en ATS-indeling
Toonaangevende prestaties met nieuwe elektrische motor en nabehandelingssysteem

New Holland Agriculture introduceert de nieuwe T4 VNF-serie smalle tractoren voor boomgaarden, wijngaarden en specialistische toepassingen. De nieuwe serie legt de lat nog hoger, voor wat betreft veiligheid, rendement en productiviteit met respectievelijk het nieuwe Blue Cab 4™-systeem,  de nieuwe motor en het nieuwe emissiereductiesysteem, en een reeks nieuwe productiviteitsverhogende functies. De vier nieuwe tractormodellen combineren de krachtige tractorstijl van New Holland met een strak ontwerp dat is geoptimaliseerd voor smalle rijen.

Sean Lennon, Hoofd van Tractor and Precision Land Management Product Management zei hierover: “De nieuwe T4 VNF en TK4 bouwen verder op de gerenommeerde erfenis van de vooraanstaande specialistische tractoren van New Holland. Ze zijn ideaal voor bedrijven van alle groottes, van kleine boerderijen tot grote landbouwmaatschappijen, met arbeidsintensieve en waardevolle gewassen, maar ook voor onconventionele landbouwtoepassingen met zeer specifieke behoeften. De veiligheid en het comfort van de bestuurder staan bij deze tractoren op de eerste plaats, en zijn dus uitzonderlijk. Vooral de BlueCab 4TM op de T4 VNF, die de wettelijke voorschriften ruimschoots overtreft, wordt de nieuwe norm in de industrie.”

T4 VNF: de laatste generatie in een lange geschiedenis vooraanstaande en industrieleidende smalle tractoren

De nieuwe T4 VNF-serie is de nieuwste tractor in een lange geschiedenis van specialistische tractoren die teruggaat tot 1934, toen de eerste tractor met rupsbanden in massaproductie werd genomen, en kent juweeltjes zoals de beroemde Nastro d’Oro-serie. New Holland heeft vele jaren de toon aangegeven in dit segment, door de introductie van innovaties die nog nooit eerder op smalle tractoren vertoond waren. Zo was er in 1997 de hydraulische transmissie met de op de stuurkolom gemonteerde elektrohydraulische shuttle, ideaal om talloze manoeuvres tussen plantrijen te verrichten.

Veiligheid eerst en de ultieme veelzijdigheid met het exclusieve Blue Cab™ 4-systeem

De T4 VNF-serie introduceert het unieke Blue Cab 4™-systeem dat de bestuurder een toonaangevende bescherming biedt tegen gewasbeschermende producten. New Holland nam ook het homologatie- en validatieproces van het Blue Cab 4™-systeem nog een stap verder. Het filter is gehomologeerd volgens norm EN 15695-2:2009 en de cabine volgens druknormen EN 15695-1:2009, voor het bieden van een superieure bestuurdersbescherming. Bovendien heeft Blue Cab™ 4-systeem gedurende twee seizoenen veldtests onder echte omstandigheden met verschillende soorten pesticiden doorstaan om de levensduur van het filter te valideren.

Het Blue Cab 4™-systeem is uitgerust met een exclusief gepatenteerd dubbel filtersysteem. Met twee filters (één van categorie 2 en één van categorie 4) in hetzelfde daksysteem, kan de bestuurder het filtersysteem op beschermingsniveau 2 gebruiken en overschakelen naar beschermingsniveau 4, als dat, bijv. tijdens het sproeien, nodig is. Dit garandeert een langere levensduur van het filter en lagere onderhoudskosten. Het geluidsniveau in de nieuwe cabine is ook verlaagd van 82 naar een toonaangevende 78 dB(A).

Dit vooraanstaande systeem zal, tijdens de gehele levensduur van de tractor, optimale prestaties leveren en de bestuurder de beste en meest uitzonderlijke bescherming bieden.

Krachtige prestaties gaan gepaard met toonaangevende efficiëntie

De T4 VNF-tractoren worden aangedreven door een 3.4 l, 4-cilindermotor ontwikkeld door FPT Industrial. De common-rail-motor met turbocompressor levert een vermogen uiteenlopend van 75 pk tot 107 pk, met een maximumkoppel van 444 Nm op de topuitvoering T4.110 VNF. De nieuwe FPT-motor levert betere prestaties dan zijn voorganger, wat leidt tot een krachtigere tractor en lagere eigendomskosten.
De nieuwe T4 VNF-serie voldoet aan de Tier 4A-emissienormen dankzij een gekoelde uitlaatgasrecirculatie (CEGR) en een tweede generatie dieseloxidatiekatalysator (DOC). Deze oplossing levert een compacte motorinstallatie op die uitermate geschikt is voor specialistische tractoren met beperkte ruimte.