New Holland introduceert een nieuwe generatie speciale tractoren T4 F/N/V en breidt zijn T3-serie uit met een Low Profile-model

22 oktober 2021

De nieuwe generatie T4 F/N/V biedt krachtigere prestaties en is uitgebreid met een nieuw topmodel met 118 pk. Met de motor, geavanceerde hydrauliek en specificaties verpakt in een enorm compacte tractor met een nieuwe motorkap met laag profiel is het een echte doorbraak in de specialistische sector De T3F-serie is herzien om meer vermogen, schonere […]

  • De nieuwe generatie T4 F/N/V biedt krachtigere prestaties en is uitgebreid met een nieuw topmodel met 118 pk. Met de motor, geavanceerde hydrauliek en specificaties verpakt in een enorm compacte tractor met een nieuwe motorkap met laag profiel is het een echte doorbraak in de specialistische sector
  • De T3F-serie is herzien om meer vermogen, schonere prestaties en een uitstekend brandstofverbruik te bieden met de nieuwe Fase V-motor en een compact nabehandelingssysteem met DOC en DPF.
  • De nieuwe T3LP combineert een laag profiel met een grote bodemvrijheid, uitstekende stabiliteit en wendbaarheid, en vormt een uitbreiding van het aanbod van New Holland in het specialistische segment

New Holland Agriculture vernieuwt en vergroot haar aanbod specialistische tractoren, en consolideert haar onbetwiste leiderschap in de sector met de nieuwe generatie T4 F/N/V-serie tractoren, de herziene Fase V T3F-serie en het geheel nieuwe T3LP-model met laag profiel. Dit zijn de laatste productlanceringen in het specialistische aanbod van New Holland, dat voortdurend werd geïnnoveerd en dat tijdens de EIMA-beurs verschillende onderscheidingen in ontvangst mocht nemen, zoals de titel Beste gespecialiseerde tractor tijdens de Tractor of the Year Awards in 2020, 2014 en 2013, en de Technical Innovation Award voor de BlueCab™ in 2012. De laatste erkenning, tijdens de beurs dit jaar, was de Technical Innovation Award voor een project in samenwerking met Nobili, op een T4V uitgerust met e-Source-bekrachtiging, een volledig elektrische e-Sprayer en e-Mower.

Oscar Baroncelli, New Holland Agriculture Tractors Product Management Leader Global, zei: “New Holland is de onomstreden leider in het segment van de specialistische tractor. We voeren al zeven decennia lang de toon aan in deze sector, door constant te innoveren, upgraden en ons bijzonder ruime aanbod uit te breiden om te voldoen aan de meest gespecialiseerde vereisten van onze klanten. En dat doen we wederom met de nieuwe producten die we vandaag lanceren.”

Nieuwe generatie T4 F/N/V: beste comfort in zijn klasse, meer vermogen, productiviteit en efficiëntie

De nieuwe T4 F/N/V-serie voldoet met een nieuwe F5-motor en nabehandelingssysteem, die meer vermogen en koppel met schone prestaties leveren, aan de emissienormen van Fase V. Het 80-model, – met het laagste vermogen van de serie, is uitgerust met een 3,4-litermotor met 2 kleppen en een nabehandelingssysteem met DOC en DPF die geen AdBlue vereisen, voor lagere total cost of ownership. De andere modellen in de serie zijn uitgerust met een 3,6-litermotor met 4 kleppen en een compact HI-eSCR2-nabehandelingssysteem met DOC en SCRoF. Er is ook een nieuw model toegevoegd, namelijk de T4.120 V/N/F. Deze levert krachtige prestaties met max. 88 kW / 118 pk, en voldoet aan de motorvermogensvereisten voor aftakastoepassingen en meerdere werktuigen.

De legendarische wendbaarheid van deze specialistische serie is verder verbeterd met de nieuwe motorkap, die volledig is herontworpen om de laagste motorkap in het segment voor de Specialty-uitvoering te bieden. De indeling van de motor is volledig gewijzigd , zodat het complete nabehandelingssysteem comfortabel onder de nieuwe motorkap kon worden aangebracht. De lage hoogte en compacte omvang van de motorkap bieden bovendien nog meer zicht en veiligheid, en reduceren bovendien de potentiële schade aan takken tijdens werkzaamheden onder het bladerdak van fruitbomen.

Het hydraulische systeem van de ROPS-uitvoering is herzien, voor een aanmerkelijk hogere productiviteit en efficiëntie. Het is voorzien van hydraulische pompen met 100 l/min en tot 5 paar uitgangen voor hydraulische regelventielen met Power Beyond en een vrije retour, en heeft de capaciteit die nodig is om meerdere werktuigen tegelijk te bedienen. De nieuwe lastmetende HPL vermindert het brandstofverbruik en oververhitting van de olie.

Ook het bestuurderscomfort in de ROPS-uitvoering is verder verbeterd, met meer ruimte, bredere stoelen, nieuwe en intuïtieve bedieningen en een eenvoudiger af te lezen dashboard.

De cabine van de T4 F/N/V is volledig herontworpen, waarbij de ervaring die is opgedaan tijdens de ontwikkeling van de gepatenteerde New Holland Blue CabTM 4 optimaal is benut. Het nieuwe ontwerpconcept is gebaseerd op de klantvereisten op het gebied van comfort en ergonomie. Het introduceert een standaard vlakke vloer en bevat kenmerken van de cabines van de hogere vermogensklassen van New Holland. Ze zijn voorzien van het nieuwe VIS multifunctionele display dat boven het dashboard is aangebracht, live-informatie over de tractor biedt en het gemakkelijker maakt om de functies intuïtief in te stellen, dankzij een encoder die op de rechter bekleding is aangebracht. Het comfort wordt verder verbeterd door de geveerde vooras, voor soepel rijgedrag. De nieuwe voorruit in combinatie met de lage motorkap biedt klanten het beste zicht op de markt. De mens-machine-interface van de cabine is volledig herzien met de meest geavanceerde New Holland-functies en kan worden voorzien van de nieuwste PLM-systemen en landbouw 4.0-technologieën.

De nieuwe T4 F/N/V-serie is de perfecte tractor voor loonbedrijven en kleine tot middelgrote boom- en wijngaarden met waardevolle gewassen die hoge prestaties, comfort en betrouwbaarheid in de beste tractor gebouwd voor specialistische toepassingen zoeken.

T3F-serie: herzien om te voldoen aan Fase V en uitgebreid met een nieuwe model met laag profiel

De herziene T3F-serie en nieuwe T3LP-tractoren zijn uitgerust met een nieuwe motor die een maximaal vermogen van 55 tot 75 pk genereert. De nieuwe tractoren voldoen aan de emissienormen van Fase V met een nieuw, compact nabehandelingssysteem met DOC en DPF. De herzieningen van de serie omvatten een verbeterde ergonomie en meer bestuurderscomfort met kenmerken zoals het lagere stoelindexpunt. De motor en het nabehandelingssysteem leveren krachtige prestaties met een uitstekend brandstofverbruik en lage onderhoudskosten in een compacte verpakking.

Het nieuwe T3LP-model is ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van een tractor met laag profiel en een grotere bodemvrijheid, die comfortabel onder het bladerdak van fruitbomen kan werken. Het is een ideale tractor voor multifunctionele boerderijen, die zich evengoed thuisvoelt in boomgaarden als lichte landbouwtoepassingen. De compacte omvang maakt hem bovendien uitermate geschikt voor de glastuinbouw. De brede assen bieden een uitstekende stabiliteit in boomgaarden met brede rijen, zoals olijf- en amandelgaarden. Hij is bovendien enorm wendbaar met een stuurhoek tot 52 graden en een krappe draaistraal van 3,5 m voor de 2WD en 3,6 m voor de 4WD.