New Holland BigBaler 1290 High Density wint Machine van het jaar 2020-award in categorie veldhakselen op Agritechnica 2019

22 november 2019

De New Holland BigBaler 1290 High Density is door een jurypanel, bestaande uit journalisten van vooraanstaande Europese landbouwpublicaties, in de categorie Hay & Forage uitgeroepen tot “Machine van het jaar 2020”. De machine is onderscheiden met deze felbegeerde award vanwege haar technische innovatie en de voordelen die ze de klanten biedt, met selectiecriteria gericht op […]

De New Holland BigBaler 1290 High Density is door een jurypanel, bestaande uit journalisten van vooraanstaande Europese landbouwpublicaties, in de categorie Hay & Forage uitgeroepen tot “Machine van het jaar 2020”. De machine is onderscheiden met deze felbegeerde award vanwege haar technische innovatie en de voordelen die ze de klanten biedt, met selectiecriteria gericht op innovatieve eigenschappen, prestaties, productiviteit, bedrijfskosten, gebruiksgemak en bestuurderscomfort.

Carlo Lambro, New Holland Agriculture Brand President, zei: “Deze award is een erkenning van de ruim 30 jaar teruggaande geschiedenis van excellentie in het balenpersen van New Holland. Het is een welverdiende erkenning van de teams bij ons Centre of Harvesting Excellence in Zedelgem, België, en het CNH Industrial Design Centre voor hun werk in de ontwikkeling en bouw van de BigBaler 1290 High Density, momenteel de meest efficiënte grote vierkante balenpers in de sector.”

Qua productiviteit en comfort legt de nieuwe BigBaler 1290 High Density de lat nog hoger, met balen met een 22% hogere dichtheid dan die van conventionele grote vierkante balenpersen, waardoor de efficiëntie van transport en baalverwerking beduidend hoger is. De unieke gepatenteerde Loop MasterTM-knopertechnologie zorgt voor de stevigste wikkelingen en beschermt het milieu en het veevoeder, door afgesneden touwresten te elimineren. De nieuwe MaxiSweep™-opraper helpt gewassen met hogere snelheid in te voeren, voor een hogere capaciteit en prestaties. Het unieke aandrijflijnconcept verzorgt een zachte start, waardoor het bestuurderscomfort toeneemt en de aandrijflijn van de tractor tegen overbelasting wordt beschermd. Het concept van de korte trekstang biedt de bestuurder uitstekend zicht en wendbaarheid.  Het comfort wordt verder verhoogd met een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface dat het grote IntelliViewTM-touchscreen gebruikt. Een reeks geautomatiseerde functies, zoals de IntelliCruise™-technologie die automatisch de tractorsnelheid aanpast, draagt ook bij aan de productiviteit en het comfort van de BigBaler 1290 High Density.