mySpreader-App

2 maart 2021

Het alles-in-één pakket voor een perfecte strooierinstelling bestaande uit de meststofdatabase, de digitale mobiele testbank EasyCheck en de EasyMix-app voor gemengde meststoffen De mySpreader applicatie combineert drie functionaliteiten voor AMAZONE kunstmeststrooiers in één app. Het alles-in-één-concept is gericht op de intuïtieve bediening en comfortabele instelling van de kunstmeststrooier. Met de kunstmest-Service applicatie kunnen, afhankelijk van […]

Het alles-in-één pakket voor een perfecte strooierinstelling bestaande uit de meststofdatabase, de digitale mobiele testbank EasyCheck en de EasyMix-app voor gemengde meststoffen

De mySpreader applicatie combineert drie functionaliteiten voor AMAZONE kunstmeststrooiers in één app. Het alles-in-één-concept is gericht op de intuïtieve bediening en comfortabele instelling van de kunstmeststrooier.

Met de kunstmest-Service applicatie kunnen, afhankelijk van machinetype, werkbreedte, soort kunstmest en strooihoeveelheid, de exacte instellingsadviezen voor AMAZONE kunstmeststrooiers eenvoudig en mobiel direct in het veld worden opgevraagd. Dankzij de vele monsters die jaarlijks door boeren, kunstmestleveranciers en kunstmestfabrikanten worden ingezonden, wordt de applicatie altijd up-to-date gehouden zodat de gebruiker aan het begin van elk seizoen “op de hoogte” is van het type meststof. Een bijzonder kenmerk van de mySpreader-applicatie: De gebruiker kan naar de instellingen van de kunstmest zoeken door bijvoorbeeld de naam van de meststof, de meststofsamenstelling, de korrelgrootte of het stortgewicht op te geven.

Het tweede onderdeel van de mySpreader-applicatie is de digitale mobiele testbank EasyCheck. In deze testopstelling worden de kunststofmatten in bepaalde afstanden op het veld gelegd, bestrooid en vervolgens eenvoudig gefotografeerd. EasyCheck berekent vervolgens de bedekkingsgraad van de matten. Op basis van deze waarden stelt de applicatie instelverbeteringen, ten behoeve van de dwarsverdeling, voor aan de gebruiker zodat de bewerking snel kan worden geoptimaliseerd.

De mySpreader applicatie wordt afgerond door de EasyMix app, die de aanbevolen instellingen voor gemengde meststoffen bepaalt. Verschillende meststoffen worden vaak met elkaar vermengd om extra ritten te besparen en bedrijfskosten te verlagen. Dit is vaak een op voedingsstoffen gerichte bemesting. Als de mengcomponenten echter verschillende kenmerken hebben, wordt nauwkeurige plaatsing steeds moeilijker, vooral bij toenemende werkbreedtes. Met EasyMix wordt het best mogelijke compromis bepaald voor verschillende mengsels en worden de juiste instelwaarden voorgesteld voor de ZA-TS en ZG-TS strooiers.

In de nieuwe AMAZONE mySpreader applicatie worden alle voordelen van de apps gecombineerd, zodat synergiën kunnen worden gebruikt. De mySpreader applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store en kan worden gedownload vanaf smartphones met Android 7-besturingssystemen en iOS 11.

Als een speciale functie omvat de mySpreader Connect een Bluetooth-adapter en een licentie-activering voor ISOBUS-machines. Via deze interface kunnen alle instelwaarden van de strooier uit de mySpreader applicatie naar de AMAZONE kunstmeststrooier worden overgebracht, waarna een automatische instelling plaatsvindt. Dit bespaart tijd, voorkomt instelfouten en bovendien zeer comfortabel.

 

Met de mySpreader applicatie op het veld mobiel en optimaal geadviseerd.

 

De mySpreader applicatie combineert drie apps in één.

 

Alle instelwaarden van de mySpreader applicatie kunnen via een Bluetooth-adapter naar de AMAZONE-kunstmeststrooier worden overgedragen. Dit bespaart tijd, voorkomt instelfouten en is erg comfortabel.