MX ONTWIKKELT HET MULTIMASS-CONCEPT, HET EERSTE GAMMA MULTIFUNCTIONELE CONTRAGEWICHTEN

23 augustus 2014

Innovatie staat al sinds de oprichting in 1951 in het DNA van MX gegrift en vormt het hart van het bedrijfsprofiel. Door continu te luisteren naar landbouwers en hun groeiende behoefte naar polyvalente werktuigen, lanceert MX het MULTIMASS-concept: modulaire en multifunctionele contragewichten die uniek zijn op de markt. Ze werden reeds gepresenteerd in avant-première tijdens […]

Innovatie staat al sinds de oprichting in 1951 in het DNA van MX gegrift en vormt het hart van het bedrijfsprofiel. Door continu te luisteren naar landbouwers en hun groeiende behoefte naar polyvalente werktuigen, lanceert MX het MULTIMASS-concept: modulaire en
multifunctionele contragewichten die uniek zijn op de markt. Ze werden reeds gepresenteerd in avant-première tijdens de belangrijkste landbouwbeurzen van het nieuwe jaar en zullen vanaf eind september 2014 geleverd worden.
Een zeer grote MODULARITEIT om te beantwoorden aan de juiste behoefte.

Het MULTIMASS-concept is ontworpen om zich aan te passen aan elke behoefte en biedt een exclusief systeem voor opbouwende ballast. Het gaat om 4 modulaire modellen van 600 tot 1500 kg waaraan steeds 1 tot 2 extra contragewichten van 400 kg kunnen worden toegevoegd. Met als resultaat 12 mogelijke configuraties, van 600 tot 2300 kg. Een systeem voor verticale koppeling met kegelvormige uiteinden maakt de manoeuvre zeer eenvoudig en snel. Het vergrendelen gebeurt zonder gereedschap met behulp van een uniek handvat. Wanneer een werk geen extra contragewicht vereist, volstaat het om het gewicht te ontkoppelen en in alle veiligheid op de standaard voorziene parkeersteun te plaatsen.

BEDIENINGSCOMFORT in het hart van het concept De contragewichten van het MULTIMASS-concept zijn standaard uitgerust met een automatische 3- untskoppeling. De keuze van de bevestigingswijze hangt af van de uit te voeren werken: 3-puntskoppeling voor werken van lange duur, automatische koppeling wanneer u vaak van werktuig moet wisselen. Een rood herkenningsteken boven op het contragewicht maakt het mogelijk het profiel precies in te schatten.

Dankzij hun compatibiliteit met fronthefs en achterhefs van categorie 2, 3 EN 4 passen de nieuwe contragewichten van MX zich perfect aan uw huidig materiaal aan. Het grote verticale verstelbereik met exclusieve MX-vergrendeling en de zijdelingse en dieptegeleiding van de hefarmen maken de koppeling aanzienlijk eenvoudiger.

Erkende BETROUWBAARHEID van MX Alle modellen van het MULTIMASS-concept zijn ontwikkeld om schokken te weerstaan en om een maximale levensduur te garanderen. De beugelvorm van de onderste assen garandeert een ideale verdeling van de krachten over heel het oppervlak, zonder overbouw: de koppeling is veilig en stevig. De mechanisch gelaste contragewichten van MX breken niet en hebben een sleepbeugel met een spil van Ø30 mm.

Nieuwe functies voor een exclusieve VEELZIJDIGHEID
Het MULTIMASS-concept is veel meer dan een eenvoudig contragewicht en is uitgerust met slimme opbergmogelijkheden, zoals de innovatieve MULTIBOX met een capaciteit van 168 L. U kunt deze uiterst praktische opbergkist zowel aan het eerste contragewicht koppelen als aan het extra contragewicht. Ten slotte kunt u dankzij de steunen voor zaagmachines, transporthoezen voor gereedschap met steel (schop, bezem, riek) en een steun voor een haspel (leidingen, kabels, kettingen) de cabine van de tractor zuiver houden.

Een VORMGEVING in dienst van de integratie met de tractor
Het MULTIMASS-concept heeft afgeronde en soepele vormen die harmonieus passen bij alle tractoren. De contragewichten worden geleverd met titaniumgrijze verf van hoge kwaliteit, bekend van de T400- frontladers en de U300 series. Er zijn ook nog 3 andere kleuren beschikbaar: groen, grijs en zwart.