MX INTRODUCEERT EEN NIEUWE GENERATIE MULTIFUNCTIONELE EN GROOTVOLUMEBAKKEN VOOR ZELFAANGEDREVEN WERKTUIGEN

12 maart 2015

Als uitgesproken specialist in landbouwwerktuigen stelt MX zijn jarenlange kennis ten dienste van de ontwikkeling van werktuigen voor zelfaangedreven werktuigen met hoog rendement. Veehouders en graanverbouwers, voor wie productiviteit en kosten heel belangrijk zijn, eisen van hun materiaal een zeker aantal eigenschappen zoals veelzijdigheid, robuustheid en betrouwbaarheid. Die overtuiging leidde in 2015 tot de komst […]

Als uitgesproken specialist in landbouwwerktuigen stelt MX zijn jarenlange kennis ten dienste van de ontwikkeling van werktuigen voor zelfaangedreven werktuigen met hoog rendement. Veehouders en graanverbouwers, voor wie productiviteit en kosten heel belangrijk zijn, eisen van hun materiaal een zeker aantal eigenschappen zoals veelzijdigheid, robuustheid en betrouwbaarheid. Die overtuiging leidde in 2015 tot de komst van de nieuwste versie van de multifunctionele bak en de grootvolumebak van MX voor dit marktsegment.

 

DE GROOTVOLUMEBAK
Met zijn groot volume, gebogen vorm en gesoldeerde koppeling voor maximaal inkippen is de grootvolumebak van MX het ideale werktuig voor het laden van granen of elk ander product met geringe dichtheid.

 

Optimaal rendement
De perfect uitgebalanceerde grootvolumebak van MX biedt een hoogte-diepteverhouding en nuttig volume die specifiek voor zelfaangedreven landbouwwerktuigen zijn bedacht. De stand van de koppeling past zich aan het type werktuig aan, zodat er een grote vulhoek op grondniveau wordt verkregen en er bijgevolg altijd een maximale hoeveelheid materiaal wordt geladen. De standaard aanwezige vasthoudkap beperkt op zijn beurt materiaalverlies, met name bij schokken aan het einde van het vullen. Tot slot verlopen het laden, lossen en reinigen van de bak vlotter omdat er geen binnenversteviging is.

 

Een robuust en zuinig werktuig
De bakbodem in behandeld staal van hoge kwaliteit garandeert een uitstekende schokbestendigheid en heeft tegelijkertijd een laag tarragewicht. Een beschermingsplooi zorgt bovendien voor een perfecte weerstand tegen doorbuigen. De dikke bodemplaten aan de onderkant van de bak beschermen deze tegen schuren over de grond en zorgen voor een gelijkmatige krachtverdeling. De voorkant van de bak is standaard uitgerust met een omkeerbare geklonken slijtplaat van uitstekende kwaliteit. Doordat de slijtplaat uit 3 delen bestaat, moet enkel het versleten deel worden vervangen: een ware besparing op onderhoudskosten.

 

Een gepersonaliseerde gelaste koppeling
De koppeling is op de bakbodem gelast voor een optimale overbouw. Het voor elk merk van zelfaangedreven werktuigen aangepaste ontwerp staat garant voor optimale en functionele vul- en kiephoeken.

 

DE MULTIFUNCTIONELE BAK
De perfecte combinatie van de bak en de grijper maakt van de multifunctionele bak een veelzijdig werktuig bij uitstek.

 

Een toenemend vermogen
Net zoals bij de nieuwe grootvolumebak zijn de afmetingen en het nuttige volume van de multifunctionele bak afgestemd op het hoge rendement van de zelfaangedreven werktuigen. De gebogen grijpervorm en standaardkit met zijvorken vergroten het laadvermogen van de bak zelfs nog. De grote standaard vasthoudkap voorkomt bovendien het verlies van materiaal tijdens bewegingen. Tot slot is de binnenkant van de bak volledig vlak zodat hij gemakkelijk kan worden geladen, gelost en gereinigd.

 

Een multifunctionele grijper
Volumineus materiaal zoals balen van hooi of stro worden probleemloos opgepakt dankzij de grote opening van de grijper. De 9 grijpertanden verzekeren op hun beurt een perfecte vastklemming van vezelachtig materiaal in bulk zoals maïs of gras. Omdat de tanden zijn ingetrokken ten opzichte van de slijtplaat komen ze niet in contact met de muur wanneer de grijper open is. Dit vergemakkelijkt het oppakken van materiaal. De cilinders aan de achterkant van de bak worden beschermd en bieden een beter zicht op het werkterrein.

 

Bestendigheid en een lange levensduur
De multifunctionele bak biedt dezelfde bestendigheid tegen schokken en doorbuigen als de grootvolumebak. Hij is tevens standaard uitgerust met een omkeerbare en geklonken slijtplaat van uitstekende kwaliteit. De grijper is het middelpunt van het werktuig. Er lopen 2 dikwandige buizen door en de tanden beschikken over T-vormige verstevigingen, wat het geheel perfect stevig maakt. Doordat er veel aandacht naar de assemblage gaat, is de multifunctionele bak van MX een veilig werktuig dat voor de meest intensieve werken geschikt is.

 

Een krachtige en verzorgde hydraulica
De multifunctionele bak is uitgerust met krachtige cilinders die het uiteinde van de grijper een grote klemkracht verlenen en die door een mechanische aanslag bij opening van de grijper worden beschermd. De hydraulica is rechtstreeks met de cilinder verbonden zodat ze proper gemonteerd kan worden en minder gevoelig is voor vallende voorwerpen. Door het nylon omhulsel rond de leidingen zijn ze beschermd tegen wrijving en vuil. De hydraulische uitrusting is uiteraard afgestemd op het type van zelfaangedreven werktuig.

 

Een gepersonaliseerde gelaste koppeling
De koppeling is op de bakbodem gelast voor een optimale overbouw. Het voor elk merk van zelfaangedreven werktuigen aangepaste ontwerp staat garant voor optimale en functionele vul- en kiephoeken.