Massey Ferguson 210 pk, MF 7S.210 Extra power in de top van de MF 7S-serie

22 november 2021

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE: AGCO), heeft aangekondigd dat na het succes van de recente lancering van de MF 6S- en MF 7S-serie, nu het nieuwe vlaggenschip met 210 pk introduceert, de MF 7S.210, wat de keuze in dit marktsegment verder vergroot. Met zijn 210 pk sterke 6,6 liter AGCO Power-motor, 2,88 […]

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE: AGCO), heeft aangekondigd dat na het succes van de recente lancering van de MF 6S- en MF 7S-serie, nu het nieuwe vlaggenschip met 210 pk introduceert, de MF 7S.210, wat de keuze in dit marktsegment verder vergroot.

Met zijn 210 pk sterke 6,6 liter AGCO Power-motor, 2,88 m wielbasis en standaard Dyna-VT- transmissie biedt de MF 7S.210 de perfecte brug naar de 205 pk, 3,05 m wielbasis en 7,4 liter MF 8S.205 met Dyna-VT-transmissie.

“Massey Ferguson streeft ernaar om klanten precies de juiste grootte, kracht en specificaties te bieden die aan hun eisen voldoen”, zegt Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europa en Het Midden-Oosten.
“In het 200 pk-bereik bieden we de keuze uit de compacte, maar krachtige MF 7S.210 of het grotere frame van de heavy-duty MF 8S-serie. Tegelijkertijd helpt een keuze uit Efficient of exclusive uitvoeringen gebruikers om de tractor aan te passen aan hun specifieke behoeften, voegt hij eraan toe.”

De nieuwe MF 7S.210 biedt de perfecte vermogen/gewichtsverhouding voor de beoogde doelgroepen en levert hoge prestaties, wendbaarheid en efficiëntie met een lage bodemverdichting tijdens veldwerk. Tegelijkertijd zijn het uitstekende, 14t GVW toelaatbaar gewicht en 44,5t bruto combinatiegewicht van de robuust ontworpen tractor bij uitstek geschikt voor het dragen van zware ladingen en voor transportwerkzaamheden.

Net als de andere modellen van de MF 7S-serie is de MF 7S.210 ontworpen voor veeleisende professionele gebruikers en levert hetzelfde hoge niveau van kracht, flexibiliteit, automatisering en prestaties. Hij heeft veel functionaliteit geërfd van de bekroonde MF 8S-serie tractor van het jaar en wordt ook geleverd met nieuwe maatstaven van comfort, controle en gemak.

De nieuwe MF 7S.210 komt aan de top van de MF 7S-serie

Het nieuwe vlaggenschip van de 210 pk MF 7S-serie – de MF 7S.210 is standaard uitgerust met Dyna-VT, met een keuze uit Efficient of Exclusive specificaties

  • Aangenaam snel reagerende, schone Stage 5 6,6-liter zescilindermotor levert een maximaal vermogen van 210 pk en 860 Nm koppel in alle toepassingen, met een extra boost van 10 pk voor bepaalde bewerkingen
  • Standaard Dyna-VT Super ECO-transmissie voor soepelere werking en meer zuinigheid
  • Nieuwe ergonomische armleuning voor comfortabele bediening
  • Op de armleuning gemonteerde Multipad biedt een comfortabele, toegankelijke uitgebreide bediening
  • Moderne, koele en stille cabine biedt veel comfort met nieuwe technologie uit de bekroonde MF 8S-serie
  • Eenvoudig en logisch te gebruiken Datatronic 5-terminal met nieuw helder en zeer duidelijk touchscreen
  • Lange wielbasis van 2,88 m en robuust chassis combineren sterkte en stabiliteit met optimale wendbaarheid met een draaicirkel vanaf 4,93 m
  • Vermogen om zware lasten te hanteren en te vervoeren met een hoge hefcapaciteit van 9.600 kg achter en 4.000 kg fronthef
  • Slim, praktisch neo-retro ontwerp van de trekker geeft stijl met inhoud.

Straighforward MF 7S.210 is de perfecte keuze

Gebouwd op een 2,88 m lange wielbasis voor optimale stabiliteit en tractie, wordt de MF 7S.210 aangedreven door een zescilinder, 6,6-liter motor, die een hoog niveau van geconcentreerd vermogen en koppel levert.

Robuuste engineering en bouwwijze stelt de tractoren in staat om zware lasten op de weg met gemak en zuinigheid te vervoeren. In het veld staat de uitzonderlijk gunstige verhouding tussen vermogen en gewicht garant voor hoge prestaties met grote wendbaarheid en een lage footprint om de kostbare bodem te beschermen.

Een reeks geautomatiseerde, herkenbare bedieningsfuncties, eenvoudige bedieningselementen en toegepaste technologie helpen de prestaties in een breed scala aan werkzaamheden te verbeteren.

Kracht om de klus te klaren

Met de nieuwste technologie levert de schone Stage 5 AGCO Power 6,6-liter zescilindermotor een maximaal vermogen van 210 pk en een maximumkoppel van 860 Nm voor alle toepassingen. Engine Power Management (EPM) verhoogt automatisch het vermogen tot 220 pk en het koppel tot 925 Nm (bij 1.500 motortoeren) voor transport, aftakaswerk en om te voldoen aan hoge hydrauliek eisen – wanneer dit het meest nodig is.

Top transmissie is standaard

Massey Ferguson’s gerenommeerde Dyna-VT ECO, continu variabele transmissie is standaard op de MF 7S.210. Hij biedt naadloze snelheidswisselingen en combineert uitstekende controle en comfort met zuinigheid – 40 km / uur bereiken bij slechts 1.450 tpm.
Een nieuwe automatische modus zorgt voor een zeer soepele werking en meer zuinigheid. Dit stelt automatisch het optimale motortoerental in op basis van de belasting en snelheid, met eenvoudige bediening door het voetpedaal of de Multipad-hendel.

Handige uitgebreide bediening

Zowel de Exclusive als de Efficient specificaties die beschikbaar zijn voor de MF 7S.210 omvatten de nieuwe Multipad en uitgebreide bediening in de armleuning die gekoppeld is aan de stoel. Deze gebruiksvriendelijke, ISOBUS-compatibele Multipad brengt alles gemakkelijk bij de hand, inclusief hefbediening, motortoerental-voorkeuze, cruise-instellingen, rijmodusaanpassingen en MF Guide-activering. Het herbergt ook een micro-joystick om twee elektrische regelventielen te bedienen.

De nieuwe, unieke, multifunctionele joystick biedt eenvoudige en nauwkeurige bediening van een voorlader en fronthefinrichting. Naast het bedienen van de regelventielen, stelt dit de machinisten ook in staat om van rijrichting en tractorsnelheid te veranderen.

Stille, comfortabele en koele cabine

MF 7S.210-machinisten profiteren van aanzienlijke cabine-verbeteringen, die voor het eerst zijn geïntroduceerd op de met de titel Tractor het jaar bekroonde MF 8S-tractoren, die een nieuwe armleuning, Multipad en verbeterde connectiviteit omvatten.
Dankzij het nieuw airconditioningsysteem is de cabine nu tot 4C° koeler dan voorheen. Machinisten profiteren ook van een nieuwe, comfortabelere, standaard luchtgeveerde stoel. Een aanvullende stoeloptie, met verbeterde ventilatie, is uitgerust met DDS – Dynamic Damping System met zijdelingse stabiliteitsvering die automatisch reageert op de terreinomstandigheden. Alle bedieningselementen zijn gemakkelijk te bereiken, gerangschikt in een handige en logische lay-out, met de nieuwe Multipad die eenvoudige, uitgebreide bedieningsmogelijkheden biedt, samen met een display voor minder vaak gebruikte functies.

Rondom de trekker produceert het moderne LED-lichtontwerp, samen met de verlichting in de neus van de trekker, een heldere, veilige werkomgeving, met de optie om tot 16 LED- werklampen toe te passen. Voor voorladerwerkzaamheden is er ook de mogelijkheid om het handige Visio-dak te monteren, dat een geweldig zicht biedt op de voortgang door het hele hefbereik.

Een verdere verbetering van het comfort is de onderhoudsvrije geveerde vooras, de mechanische cabinevering op Efficient-modellen en de actief mechanische cabinevering voor Exclusive- modellen.

Heldere touch-screen bediening

Gebruikers zullen de nieuwste upgrades van de Datatronic 5-terminal enorm waarderen, die een veel helderder en duidelijker 9″-touch-screen heeft voor een uitstekende afleesbaarheid. Hoge kleur-definities en een zwarte achtergrond, samen met nieuwe snelkoppelingen op de startpagina maken het ook gemakkelijk en toegankelijk te gebruiken.

Ook nieuw is de MF E-Loader-optie die helpt om de laadnauwkeurigheid, productiviteit en veiligheid te verhogen en controle en instelling van de nieuwe Bucket Shake-functie biedt.

Connectiviteit verhoogt de precisie

Datatronic 5 beheert niet alleen alle tractorfuncties, maar ook met ISOBUS-connectiviteit en GPS-signaal, het beheert de Precision Farming-suite van MF Technologies. Deze omvatten MF Guide, met zijn snelle set-up ‘Go-Mode’ en MF SectionControl, die nu tot 96 secties werkt om de precisie te vergroten, overlappingen te verminderen en nauwkeurige mogelijkheden te bieden bij toepassingen met variabele dosering met behulp van MF Rate Control.

Gegevens die automatisch worden verzameld en geregistreerd op MF TaskDoc worden overgedragen via een USB-geheugenkaart. Met de optie MF Task Doc Pro kunt u toepassingsinformatie draadloos synchroniseren met de beschikbare farm management systemen. Met een nieuwe Datatronic 5-optie kunnen de radio, mobiele telefoon en media via het scherm worden bediend, met ingangen via Bluetooth, USB of Aux-kabel. Deze waarschuwt gebruikers voor inkomende oproepen en maakt – net als in een auto – verbinding met en bedient andere toestellen.

Net als de overige tractoren uit de MF 7S-serie is de MF 7S.210 standaard volledig aangesloten op MF Connect-telemetrie, inclusief een data-abonnement van vijf jaar. Dit handige real-time monitoringsysteem levert waardevolle gegevens over brandstofverbruik, machinelocatie en foutcodebewaking.

De nieuwe Geofencing-functie verbetert het logistieke beheer en de beveiliging door waarschuwingen naar smartphones en apparaten te sturen als en wanneer machines vooraf gedefinieerde gebieden verlaten of betreden.

Sterk, stabiel en wendbaar

Met zijn wielbasis van 2,88 m en sterke, getailleerde chassis combineert de MF 7S.210 stabiliteit met wendbaarheid – met een draaicirkel van slechts 4,93 m.
Perfect uitgebalanceerd, biedt de trekker ook een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding en een indrukwekkend bruto combinatiegewicht van 44,5 ton. Het hefvermogen van 9.600 kg achter en 4.000 kg vooraan, een 14t bruto voertuiggewicht (GVW) en 210 pk maximaal vermogen maken hem bij uitstek geschikt voor het bedienen van veeleisende combinaties voor en achter.

De lange wielbasis helpt ook de tractie en stabiliteit te verhogen, wat verder wordt verbeterd door achterbanden met een diameter tot 42″ te specificeren, die ook helpen de bodemdruk te verlagen. Voor zwaar werk is er een breed scala aan gewichts-opties, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd om te profiteren van de wendbaarheid en gunstig gewicht van de tractor tijdens zaadbedbereiding en transport.

Stijl met inhoud

Een opvallend nieuw neo-retro ontwerp, respecteert het erfgoed van Massey Ferguson met een moderne styling. Dit zet de nieuwe familiestijl voort, gelanceerd op de MF 8S, met een nieuwe interpretatie van de iconische MF grijze sabelstreep langs de zijkant en het paardenkraagmotief dat dateert uit de MF 100-serie.

De slanke smalle ‘wespentaille’ motorkap verbetert het zicht, terwijl uitsparingen samenwerken met het gunstig gevormde chassis om de voorwielen strak te laten draaien voor optimale wendbaarheid.