Kverneland Group en Kubota Corporation betreden de groeiende markt voor Bandharken door verwerving van 80% van de aandelen in ROC, een toonaangevend bedrijf in dit marktsegment

8 oktober 2021

Kverneland Group, een toonaangevend internationaal bedrijf dat landbouwmachines en -diensten ontwikkelt, produceert en distribueert, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om 80% van de aandelen te verwerven in de ROC Company. ROC Company, een toonaangevende producent van Bandharken in Italië. De heer Shingo Hanada (President & CEO van Kverneland Group) is verheugd […]

Kverneland Group, een toonaangevend internationaal bedrijf dat landbouwmachines en -diensten ontwikkelt, produceert en distribueert, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om 80% van de aandelen te verwerven in de ROC Company. ROC Company, een toonaangevende producent van Bandharken in Italië.

De heer Shingo Hanada (President & CEO van Kverneland Group) is verheugd te kunnen bevestigen dat het bedrijf ROC de strategische inzet van Kverneland en Kubota Group voor het oogsten van hooi, gras en andere voedergewassen verder versterkt door toevoeging van de belangrijke bandhark productlijn en het bereiken van synergiën tussen de bedrijven.

Verder stelt de heer Hanada dat de ROC-distributiepartners en klanten een belangrijke troef zijn, en hij bevestigt de voortzetting van het ROC-merk en de distributie ervan.

Zowel de huidige eigenaren van ROC , de heer Denis Ubaldi en de heer Raffaele Ubaldi, zetten hun huidige rol in het bedrijf na de transactie voort.

De gebroeders Ubaldi: “We zien grote kansen en synergiën om onderdeel te worden van Kverneland- en Kubota Group. Deel uitmaken van deze groep met een sterke wereldwijde aanwezigheid biedt belangrijke troeven op vele gebieden, zoals productontwikkeling, productie en niet in de laatste plaats in de belangrijke verdere digitalisering van landbouwsystemen en -oplossingen”.

Bovendien zijn de gebroeders Ubaldi ervan overtuigd dat deze deal  ROC versterkt. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden  om te groeien en aantrekkelijke nieuwe producten te ontwikkelen, Dit geeft nieuwe mogelijkheden en ondersteuning aan hun distributiepartners en klanten, en zal de verkoop verder versterken.