Kubota viert haar 130e levensjaar.

4 april 2020

  Op 3 april 2020 herdenkt Kubota Corporation, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van machines en motoren, meer dan een eeuw van uitmuntendheid in de markt. In deze moeilijke tijden betuigen wij onze solidariteit met al onze klanten, medewerkers, leveranciers en distributiepartners. Wij danken al diegenen onder u die in de frontlinie staan om […]

 

Op 3 april 2020 herdenkt Kubota Corporation, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van machines en motoren, meer dan een eeuw van uitmuntendheid in de markt.

In deze moeilijke tijden betuigen wij onze solidariteit met al onze klanten, medewerkers, leveranciers en distributiepartners. Wij danken al diegenen onder u die in de frontlinie staan om anderen te helpen; zoals boeren, die ervoor zorgen dat er voedsel is en de gezondheidszorg met haar medische professionals, die zich ontfermen over al diegenen die het zwaar te verduren hebben. Kubota is #OnYourSide en wij zullen er voor de lange termijn zijn om u te ondersteunen.

De reis van Kubota begon in 1890 met de productie van de eerste ijzeren pijpleidingen voor waterleidingbedrijven in Japan. De oprichter, Gonshiro Kubota, legde de basis voor een bedrijf dat nu een van de belangrijkste spelers in de industrie is. Begonnen als een gieterij, zou Kubota al snel een toonaangevend bedrijf worden in de wereldwijde landbouw-, bouw- en watergerelateerde industrie.

In de loop van de tijd heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid, samen met haar aanbod van diensten en producten. In 1922 begon het bedrijf met de productie van kerosine-aangedreven motoren voor toepassing in de agro-industrie, waar het aanzienlijke vooruitgang boekte op dit gebied. Later, in de jaren ’60, lanceerde het bedrijf zijn assortiment tractoren voor de akkerbouw, voordat het begon te werken aan watervoorziening projecten en rioleringssystemen. In 1974 introduceerde Kubota zijn eigen compacte minigraafmachine, waardoor het grondroeren voor iedereen eenvoudiger werd. In 1998 heeft Kubota haar landbouwmachineactiviteiten verder uitgebreid als onderdeel van haar internationaliseringsstrategie, en had het bedrijf ook een productie- en verkoopafdeling in China opgezet.

De wereld wordt vandaag de dag geconfronteerd met verschillende ernstige kwesties. Kubota accepteert voortdurend de uitdaging om de toekomst van onze maatschappij te ondersteunen en vertegenwoordigt vandaag de dag als één van de toonaangevende machinefabrikanten, die een voorbeeld is geworden voor bedrijven over de hele wereld. Het productaanbod bestrijkt

meerdere gebieden, zoals landbouw, grondverzet en ook watervoorziening systemen. Het Japanse bedrijf is ook ‘s werelds grootste fabrikant van compacte diesel- en benzinemotoren voor industriële, landbouw-, grondverzet- en generator toepassingen. Daarnaast hebben Kubota’s technologische oplossingen voor de landbouw, zoals de Autonomous Tractor en het Kubota Bi-speed systeem, het werk van de bestuurders wereldwijd aanzienlijk verbeterd en vereenvoudigd.

Bovendien maakt Kubota zich sterk voor de bescherming van het milieu en helpt het bij de aanpak van de wereldwijde water- en voedselschaarste. De motoren, gazonmaaiers en compacte grondverzetmachines, precisie-apparatuur en materialen dragen bij aan het stedelijk onderhoud.

Bovendien gebruikt Kubota haar technologieën, expertise en verworven kennis om producten te ontwikkelen en te commercialiseren die worden geproduceerd in Japan’s wereldwijd gerenommeerde waterinfrastructuur industrie met als doel de beperkte grondstoffen van de aarde te beschermen en schoon en veilig water te leveren aan iedereen over de hele wereld.