Krone vergroot zijn programma schudders met de nieuwe KWT 1300

4 november 2016

Met de nieuwe KWT 1300 stelt Krone een nieuwe getrokken schudder met een werkbreedte van 13,1 m voor, die zowel op het boeren bedrijf als op het loonbedrijf kan worden ingezet. De KWT 1300 heeft in totaal 12 schudelementen met de bewezen diameter van 1,53 m, 6 tandarmen en oneven lange tandbenen voor een gelijkmatig […]

Met de nieuwe KWT 1300 stelt Krone een nieuwe getrokken schudder met een werkbreedte van 13,1 m voor, die zowel op het boeren bedrijf als op het loonbedrijf kan worden ingezet. De KWT 1300 heeft in totaal 12 schudelementen met de bewezen diameter van 1,53 m, 6 tandarmen en oneven lange tandbenen voor een gelijkmatig strooibeeld. Doordat de tandbenen oneven lang zijn kunnen die optimaal de bodem volgen en het asgehalte in het gewas verminderen en het ruwvoer kwaliteit verbeteren. De slijtvaste super-c-schudtanden zijn 9,5 mm in diameter en hebben 5 windingen voor flexibiliteit en hoge belastbaarheid. De schudhoek kan zonder gereedschap tussen de 13° en 19° in 4 posities worden ingesteld.

Krone gebruikt ook bij de KWT 1300 de bewezen Octo-Lick vingerkoppeling. De vingerkoppeling is compleet onderhoudsvrij en kan in elke positie draaien en kracht overbrengen, dit in tegenstelling tot de kruiskoppeling dat dagelijks moet worden gesmeerd en in beperkte posities kan draaien. Ook de rotoraandrijving zijn net als bij alle Krone schudders in een vetbad gesmeerd en daarmee onderhoudsvrij. De aandrijving voor alle rotoren zijn onder het frame gemonteerd en verbindt het frame niet met elkaar waardoor de aandrijving duidelijk wordt ontlast en het robuuste frame uit één gedeelte bestaat.

Ondanks de grote werkbreedte van de KWT 1300 beschikt die over een starre transportas voor een perfecte wegligging tijdens transport. Met de standaard trekoog aanspanning (boven- en onder aanspanning) wordt de schudder eenvoudig en comfortabel aangekoppeld. En dankzij het compacte transportonderstel kunnen ook kleinere tractoren worden gebruikt bij deze grote werkbreedte.

De KWT 1300 plus uitvoering heeft als extra een hydraulische ontlasting van het transportas. Door de ontlasting op het transportas wordt de grasmat ontzien tijdens het bochtenwerk. Daarnaast is ook een extra trekveer op de driepuntsbok gemonteerd zodat de hef altijd in de onderste positie blijft tijdens kopakkerstand.
Optioneel is er een kantdoek verkrijgbaar waardoor tijdens het kantschudden geen gras buiten het perceel wordt geschud. De bestuurder kan de kantdoek comfortabel vanuit de cabine in- en uitklappen.