JOSKIN TELECOVER HYDRAULISCH DEKZEIL

7 december 2016

Joskin biedt al verschillende afdeksystemen aan voor zijn landbouwmachines. Om dit aanbod te vervolledigen, voegen we de Telecover toe aan de beschikbare opties. De lading van sommige producten (zoals bijvoorbeeld aardappels) vereist een brede toegang  tot de aanhangwagen. Het concept van de Telecover – zonder lospijp binnen de laadbak – maakt een ideale dekzeil voor dit […]

Joskin biedt al verschillende afdeksystemen aan voor zijn landbouwmachines. Om dit aanbod te vervolledigen, voegen we de Telecover toe aan de beschikbare opties. De lading van sommige producten (zoals bijvoorbeeld aardappels) vereist een brede toegang  tot de aanhangwagen. Het concept van de Telecover – zonder lospijp binnen de laadbak – maakt een ideale dekzeil voor dit soort teelt.

Beschikbaar op monocoque kipwagens en polyvalente uitdraaiwagens wordt deze stevige dekzeil (690 g/m²) is hydraulisch bediend vanuit de trekker. Alle behandelingswerkzaamheden (klimmen, afrollen, riemen , enz.) zijn nu overbodig. Kortom: meer veiligheid, meer snelheid, grotere efficiëntie!

Bij het openen rolt het Telecover dekzeil zich rond een overlangse as, aangedreven door een hydraulisch motor. Twee geleden armen (die zich vooraan en achteraan op de laadbak bevinden) zorgen voor de verplaatsing van de as van links naar rechts en omgekeerd voor het sluiten.  Deze – waterdichte – structuur maakt het mogelijk om de deur te openen, zelfs als het dekzeil opgezet is. Een punt waar. JOSKIN bijzonder aandacht aan heeft besteed, is de afwezigheid van luchtweerstand bij manoeuvres van het dekzeil.  De draaipunten van de twee armen maken het mogelijk de oprolas lateraal te verplaatsen zonder ze op te heffen.

Dit ingenieus systeem maakt de montage verenigbaar met een hydraulisch opzetschot of een neerklapbare zijde.

VOORDELEN van het Telecover dekzeil:

  • geen lospijp in de laadbak;
  • waterdicht bedekkingssysteem;
  • hydraulische aandrijving;
  • lage windweerstand;
  • geschikt voor alle producten, zelfs als de lading niet vlak is;