John Deere 7R en 8R

16 september 2020

Naast de 6120M-serie presenteerde John Deere deze week zijn 7- en 8R-serie tractoren ‘in real action’ in het Waalse Genappe. Een reeks ‘Amerikaanse’ tractoren die uitgerust waren met nieuwe extra’s: een nieuwe grotere cabine met Harley Davidson-voetsteunen, een actief geveerde massagestoel, gegarandeerde brandstofefficiëntie en machinebewaking op afstand met Expert Alerts. De 8R-reeks is te verkrijgen […]

Naast de 6120M-serie presenteerde John Deere deze week zijn 7- en 8R-serie tractoren ‘in real action’ in het Waalse Genappe. Een reeks ‘Amerikaanse’ tractoren die uitgerust waren met nieuwe extra’s: een nieuwe grotere cabine met Harley Davidson-voetsteunen, een actief geveerde massagestoel, gegarandeerde brandstofefficiëntie en machinebewaking op afstand met Expert Alerts. De 8R-reeks is te verkrijgen als standaardtrekker op 4 wielen of met 4 even grote rupsen. De derde mogelijkheid is dezelfde bovenbouw gedragen door een standaard geveerd rupsonderstel. Minimale bodeminsporing en maximale trekkracht op het veld; de 7R-serie doet het met zo min mogelijk eigengewicht. De stoerdere 8R verdeelt het hogere gewicht over een grotere oppervlakte.

De 8R-serie was voorzien van de CommandPRO-besturing en active seat. In alle trekkers zit het ‘infotainment-center’, zoals we dat uit de moderne auto’s kennen.

CommandPRO

Het vermogen van de 7 en 8R-tractoren wordt eenvoudig via de nieuwe CommandPRO joystick met 11 herconfigureerbare knoppen naar de wielen gestuurd.

Active Seat

De nieuwe Active Seat II maakt gebruik van snel reagerende elektrische veringstechnologie om op die wijze tot maximaal 90% van de verticale bewegingen op te vangen.

Filmpje John Deere 8R