Het spuittoestel KUHN LEXIS

28 mei 2020

Door de droge lente zag deze witloofteler zich genoodzaakt om het witloof op rijen met water te besproeien.  Hij gebruikte hiervoor enerzijds een systeem vooraan op de tractor aangebouwd en anderzijds zijn getrokken spuittoestel KUHN LEXIS.  Elke avond gedurende één week sproeide hij maar liefst 7000L/ha op een breedte van 5 cm.  Dit komt overeen […]

Door de droge lente zag deze witloofteler zich genoodzaakt om het witloof op rijen met water te besproeien.  Hij gebruikte hiervoor enerzijds een systeem vooraan op de tractor aangebouwd en anderzijds zijn getrokken spuittoestel KUHN LEXIS.  Elke avond gedurende één week sproeide hij maar liefst 7000L/ha op een breedte van 5 cm.  Dit komt overeen met ongeveer 6 mm regen.  Het pompdebiet bedroeg 280L/min en de rijsnelheid 4,5km/u.

Meer info over de troeven van het getrokken spuittoestel KUHN LEXIS:

Het spuittoestel KUHN LEXIS, met een tankinhoud van 2400 of 3000 liter heeft als instapmodel alle troeven van een spuittoestel bestemd voor grote teelt en wordt gekenmerkt door eenvoud.  De voornaamste troeven zijn :

• Bediening MANUSET met slechts 2 handmatige kranen.  De bediening is zeer intuïtief en het aantal handelingen is beperkt. Of bediening DILUSET met 1 handmatige kraan en 1 elektrische kraan om te kunnen spoelen vanaf de trekkercabine.

• Compact : de afstand tussen aankoppelingspunt en as bedraagt slechts 4,05 m.  Dit zorgt voor een korte draaicirkel op de kopakker en dus voor een hoogwaardige bodemaanpassing waardoor schade aan het gewas beperkt wordt.

• Compact inklapbare aluminium spuitbomen MEA2, MTA2 en RHPA van 18 tot 28 m en TRAPEZIA of EQUILIBRA-ophanging.  Hierdoor is het spuittoestel licht, stabiel op het veld en compact tijdens het transport.

• Gecentraliseerd onderhoud met gemakkelijke toegang tot de filters en de pomp.  Dit vergemakkelijkt het onderhoud !

• Electronische bedieningskasten RPB / REB3 / VISIOREB / ISOBUS. De spuitcomputer VISIOREB voorziet in een visuele weergave van de werkzaamheden en integratie van GPS Section Control.

• Productinvultrechter, die 100% veilig is voor de gebruiker, o.a. bij het reinigen

 

 

www.packoagri.be