Goud op Agritechnica: Claas

27 november 2013

Simulator voor bediening van trekkers en machines bij Claas De Claas Online-Simulator voor de bediening van trekkers en machines is er voor het eerst in geslaagd om de totale werking van een machine onder verschillende omstandigheden op een computerscherm voor te stellen. Chauffeurs kunnen zo de bediening van een complexe oogstmachine of tractor zelfstandig en […]

Simulator voor bediening van trekkers en machines bij Claas

De Claas Online-Simulator voor de bediening van trekkers en machines is er voor het eerst in geslaagd om de totale werking van een machine onder verschillende omstandigheden op een computerscherm voor te stellen. Chauffeurs kunnen zo de bediening van een complexe oogstmachine of tractor zelfstandig en ook buiten de normale ‚werkuren‘ online en interactief met een PC oefenen. Met behulp van uitgekiende telemetrie en procesgevens, virtuele stuurapparaten en bedieningselementen bootst de software reële werkomstandigheden van een machine na. Daardoor kan er al geoefend worden voor de oogst bezig is. Met deze training kan het technisch potentieel van de oogstmachine reeds van in het begin verbeterd worden: er komt immers een online getrainde chauffeur aan het stuur van de machine en het aantal bedieningsfouten en mogelijke schade aan de machines wordt drastisch verminderd.
Nieuwe chauffeurs kunnen snel vertrouwd raken aan de machine, bestaande kunnen hun kennis opfrissen en zo hun prestaties nog verbeteren.