EDX-techniek met Gps-Switch bij Amazone

3 december 2013

De EDX-techniek met haar eigenaardige centrale dosering is al jaren een referentie door een robuuste X-press-zaaikoutertechniek voor extreme situaties. Daar komt nu Gps-Switch bij voor meer precisie en comfort op de kopakker. De bekende Gps-Switch-techniek wordt nu ook toegepast in de EDX-reeks. Bij het zaaien kan de chauffeur met het Amazone Gps-Switch-systeem de percelen van […]

De EDX-techniek met haar eigenaardige centrale dosering is al jaren een referentie door een robuuste X-press-zaaikoutertechniek voor extreme situaties. Daar komt nu Gps-Switch bij voor meer precisie en comfort op de kopakker.
De bekende Gps-Switch-techniek wordt nu ook toegepast in de EDX-reeks. Bij het zaaien kan de chauffeur met het Amazone Gps-Switch-systeem de percelen van het veld ‘laden’, de kopakker vastleggen en met een hoge precisie de binnenste werkgangen zaaien. Aan het einde wordt de kopakker gezaaid: er wordt maar in beperkte mate over de gezaaide rijen gereden. Het over- en onderzaaien op de kopakker wordt duidelijk gereduceerd. De chauffeur wordt op de kopakker een deel van het werk uit handen genomen en kan zich volledig op het rijden concentreren. Om een EDX met Gps-Switch voor de doseertrommel uit te rusten is de module voor een afzonderlijke rijenschakeling niet nodig omdat het uitschakelen via de centrale doseertrommel gebeurt. Een interessant financieel voordeel komt voor uit het feit dat de Gps-Switch-licentie voor meerdere toepassingen kan worden gebruikt: als ze vrijgegeven is in de Amatron 3, dan kunnen meststofstrooier, spuitmachine en zaaimachine automatisch geschakeld worden.