DEUTZ en SDF breiden hun strategische partnerschap uit

3 februari 2021

De twee bedrijven gaan een langetermijn leveringsovereenkomst aan voor een breed scala aan motoren Jaarlijkse verkoopvolumes van meerdere miljoenen euro verwacht Uitbreiding van de serviceactiviteiten Keulen/Treviglio, xx. Februari 2021 – DEUTZ en landbouwmachinefabrikant SDF worden verbonden door een lange gemeenschappelijke geschiedenis en kijken terug op een zakelijk partnerschap dat begon aan het einde van de […]

  • De twee bedrijven gaan een langetermijn leveringsovereenkomst aan voor een breed scala aan motoren
  • Jaarlijkse verkoopvolumes van meerdere miljoenen euro verwacht
  • Uitbreiding van de serviceactiviteiten

Keulen/Treviglio, xx. Februari 2021 – DEUTZ en landbouwmachinefabrikant SDF worden verbonden door een lange gemeenschappelijke geschiedenis en kijken terug op een zakelijk partnerschap dat begon aan het einde van de jaren ’80. Dit voortdurende en succesvolle partnerschap was voor zowel DEUTZ als SDF de reden hun samenwerking te vernieuwen met een langetermijn leveringsovereenkomst die zich niet beperkt tot de levering van motoren maar zich ook richt op een toename van de serviceactiviteiten tussen beide bedrijven.

De leveringsovereenkomst betreft zowel kleine als grote motoren van minder en meer dan 4 liter. SDF gaat in 2021 niet alleen de DEUTZ TCD 4.1, 6.1 en 7.8 motoren leveren, maar introduceert tevens een compleet nieuw tractorassortiment met de EU Stage V-conforme DEUTZ TCD 3.6-motor. Ook aan de servicezijde zien we nieuwe zakelijke kansen met onder andere de beschikbaarheid van X-change. Het nieuwe samenwerkingsverband moet naar verwachting een jaarlijkse omzet genereren van tientallen miljoenen euro.

“Wij zijn heel blij dat de langlopende leveringsovereenkomst ons gaat helpen ons partnerschap met SDF verder te versterken en uit te breiden. Het feit dat SDF heeft gekozen voor DEUTZ als strategische partner in deze samenwerking onderstreept eens te meer het succes van onze langdurige samenwerking,” aldus Michael Wellenzohn, bestuurslid van DEUTZ voor Verkoop, service en marketing.

De samenwerking tussen SDF en DEUTZ is gebaseerd op een lange en vertrouwde relatie, met als doel de klanten zowel voor wat betreft prestaties als betrouwbaarheid de beste oplossingen te bieden. SDF heeft in DEUTZ een door dealers en klanten over de hele wereld herkende partner gevonden.

De DEUTZ-motoren garanderen de beste prestaties voor de SDF-tractoren, in combinatie met lage bedrijfskosten, wat bijvoorbeeld blijkt uit de invoering van de langere olieverversingsintervallen voor de nieuwe DEUTZ-FAHR 8 serie, nu 1000 uur.

Een andere belangrijke factor in deze samenwerking is de perfecte pasvorm van de motoren voor de aandrijflijnconcepten van de bestaande DEUTZ-FAHR 5/6/7/8 en 9-series en van de komende nieuwe series in het midden- en hoge pk-bereik. De langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven garandeert ook de goede kennis van deze motoren door het dealernetwerk die maximale machine-uptime verzekert, mede dankzij de uitstekende beschikbaarheid van reserveonderdelen. Ten slotte verzekert het flexibele nabehandelingssysteem dat gereed is voor de EU-, EPA- en LRC-markten een hogere flexibiliteit van SDF voor toekomstige projecten.

“De bewezen historische staat van dienst samen met de investeringen in nieuwe technologieën en diensten hebben ons ervan overtuigd dit langetermijnpartnerschap voor de EU Stage V-emissie-eisen te verlengen.” zegt Lodovico Bussolati, SDF Chief executive officer. “De hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidsstandaards en de lage bedrijfskosten van de DEUTZ-motoren in combinatie met die van onze producten, bieden onze klanten de mogelijkheid hun operationele efficiëntie te maximaliseren. Dit is een essentiële vereiste voor de groei van hun bedrijf.”

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Christian Ludwig

Senior Vice President Communicatie en investeerdersrelaties

Tel.: +49 (0)221 822-3600
Fax: +49 (0)221 822-15-3600
E-Mail: Christian.Ludwig@deutz.com