DE WARMSTE TRACTORENRONDRIT

17 december 2020

“Zorginstellingen & woonzorgcentra verdienen een hart onder de riem!” Hoogstraten – Zaterdag 19 december organiseren Groene Kring Hoogstraten en Groene Kring Turnhout dit jaar toch nog hun jaarlijkse tractorenrondrit. Normaal gezien wordt deze georganiseerd in het begin van de zomer maar, ook hier stak corona een stokje voor. Gezien de tractorenrondrit in juni niet kon […]

“Zorginstellingen & woonzorgcentra verdienen een hart onder de riem!”

Hoogstraten – Zaterdag 19 december organiseren Groene Kring Hoogstraten en Groene Kring Turnhout dit jaar toch nog hun jaarlijkse tractorenrondrit. Normaal gezien wordt deze georganiseerd in het begin van de zomer maar, ook hier stak corona een stokje voor.

Gezien de tractorenrondrit in juni niet kon doorgaan vonden de kernleden van lokale Groene Kringgewesten het jammer dat ze de mensen van de voorzieningen niets konden bieden. Jaarlijks stappen een aantal personen met een beperking bij de Groene Kringers op de tractor en beleven ze de dag van hun leven. Dit was dit jaar niet mogelijk en dus komen de kernleden met het alternatief om de bewoners dit jaar te laten genieten vanuit hun kot.

Lysanne Boeren – Kernlid Groene Kring Hoogstraten: “We weten hoe hard de bewoners andere jaren uitkijken naar de tractorenrondrit. Het bleef knagen dat we de bewoners dit jaar niets konden bieden, dus daarom dachten we waarom gaan we niet met een versierde tractor richting hen. Op deze manier kunnen geven we hun een klein beetje licht in deze donkere tijden.”

Zaterdag 19 december trekken de jongeren met 50 versierde tractoren richting verschillende zorginstellingen en woonzorgcentra in de regio. De colonne tractoren zal over de domeinen van de voorzieningen rijden en op deze manier kunnen de bewoners vanuit hun huisje of kamer genieten van een prachtige stoet.