De veelzijdige nieuwe Massey Ferguson MF 5S-serie combineert het beste zicht in zijn klasse met eenvoudige bediening, comfort en controle voor de zuivel-, veehouderij- en akkerbouwsector.

21 december 2020

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots de introductie aan van vijf nieuwe modellen van 105 pk tot 145 pk in de MF 5S Serie, die het opvallende ontwerp van het nieuwe tijdperk en de verbeterde ervaring van de bestuurder die op de geavanceerde, nieuwe MF 8S Serie is geïntroduceerd, voortzet. […]

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), kondigt met trots de introductie aan van vijf nieuwe modellen van 105 pk tot 145 pk in de MF 5S Serie, die het opvallende ontwerp van het nieuwe tijdperk en de verbeterde ervaring van de bestuurder die op de geavanceerde, nieuwe MF 8S Serie is geïntroduceerd, voortzet.

Met het beste zicht in zijn klasse en een toonaangevende draaicirkel van 4 meter, de smalste steile motorkap en praktische kenmerken zijn het de allerbeste frontlader-tractoren. Ook hun grotere laadvermogen en hogere hefcapaciteit maken dat ze krachtige prestaties leveren in het veld en op de weg.

Alle modellen zijn uitgerust met viercilindermotoren en bieden een maximaal vermogen van 105 pk tot een nieuw model van 145 pk. Er is keuze uit drie specificatieniveaus – Essential, Efficient en Exclusive, plus een reeks opties waaronder een uitstekende controle van de nieuwste state-of-the-art, eenvoudig te gebruiken Smart Farming technologie.

“De veelzijdige MF 5S-serie combineert hoge prestaties, comfort en wendbaarheid met het beste zicht in zijn klasse en speciale kenmerken die van hen de ultieme frontlader-tractoren maken”, zegt Francesco Murro, Director Marketing Massey Ferguson Europe & Middle East.

“Als echte multifunctionele trekkers, biedt de MF 5S-serie de juiste keuze aan vermogen en specificaties voor alle toepassingen. Voortbouwend op het succes van de MF 5700 S-serie, leveren deze moderne tractoren een eenvoudige bediening en verbeterde functies met lage eigendomskosten. De MF 5S combineert de compacte afmetingen, prestaties en vermogen die nodig zijn voor de veehouderij en akkerbouwwerk”, voegt hij eraan toe.

Met zijn compacte afmetingen, een wielbasis van 2,55 m, uitstekend zicht, hoge hydraulische doorstroming en controle bouwt de MF 5S verder aan de befaamde reputatie van Massey Ferguson als de toonaangevende frontlader-specialist. Alle modellen kunnen kant-en-klaar worden geleverd om te worden uitgerust met een lader, maar kunnen ook worden uitgerust met een in de fabriek gemonteerde voorlader uit de Massey Ferguson MF FL-serie.

Voor de akkerbouw en gemengde landbouw bieden de MF 5S tractoren een groot aantal vermogensverhogende functies. Het hefvermogen van de achterste hefinrichting is verhoogd tot 5.700 kg over het hele bereik, en tot 6.000 kg in sommige specifieke omstandigheden, terwijl het nieuwe, sterkere hefvermogen van de fronthef is verhoogd van 2.500 kg tot een indrukwekkende 3.000 kg. In combinatie met een hoger Bruto Voertuiggewicht van 9.500 kg (GVW), kunnen de tractoren veilig met bredere werktuigen werken om de werkomstandigheden te verbeteren.

De nieuwste Smart Farming technologie zorgt voor een verdere verbetering van het rendement en de efficiëntie met eenvoudig te gebruiken precisielandbouwfuncties, waaronder MF Connect telemetrie, MF Guide automatische besturing, MF Section Control en MF Rate Control.

“Of het nu gaat om het werken op een akkerbouwbedrijf of als loonwerker, op een vee- of melkveebedrijf, deze eenvoudige, betrouwbare, comfortabele, veelzijdige en goed uitgeruste tractoren leveren de prestaties die moderne boeren nodig hebben met lage bedrijfskosten”, voegt de heer Murro eraan toe.

Massey Ferguson MF 5S serie specificaties

* Maximaal koppel bij 1.500rpm; **Optie fronthef

Kenmerken van de MF 5S-serie

  • Eenvoudige keuze uit drie uitvoeringen – Essential, Efficient en Exclusive om aan alle eisen en verschillende toepassingen te voldoen. Andere opties maken het mogelijk de trekkers aan te passen aan specifieke behoeften.
  • Een nieuwe fabrieksspecificatie voor de frontlader omvat een breed scala aan functies om de montage, de bediening en de controle te vergemakkelijken.
  • Toonaangevende zichtbaarheid en wendbaarheid in zijn gamme.
  • Rustige en koelere cabine verbetert het comfort voor de bestuurder, met nieuweergonomische armsteunen en bedieningselementen en ophangingsopties.
  • De nieuwste AGCO Power 4.4 liter viercilinder motor voldoet aan de Stage V- emissievoorschriften met eenvoudige ‘All-in-One’ technologie, ontworpen voor de levensduur van de trekker. Geoptimaliseerde luchtstroom verbetert de koeling.
  • Keuze uit gerenommeerde Dyna-4 of Dyna-6 transmissies met standaard Brake-to- Neutral functies en Speedmatching of AutoDrive automatisch wisselende opties.
  • Nieuw geveerd voorasontwerp met meer capaciteit.
  • De sterkere driepuntsophanging zorgt voor een hefvermogen van 5.700 kg over het hele bereik, terwijl de optionele fronthef tot 3.000 kg kan hanteren. Bruto voertuiggewicht (GVW) verhoogd tot 9.500 kg.
  • Nieuwe intuïtieve Datatronic 5 en Fieldstar 5 touch-screen terminals met Smart Farming technologie helpen de werking te optimaliseren en de nauwkeurigheid en winst te verbeteren.

Kies de juiste specificatie voor elke taak

Alle vijf de MF 5S-serie trekkers zijn verkrijgbaar met de keuze uit Essential, Efficient of Exclusive specificaties. Deze pakketten omvatten een reeks prestatie- en comfortverhogende functies voor een reeks toepassingen. Typische uitrustingsvarianten zijn onder andere hydraulische pompuitgang, spoelklepregeling, AutoDrive, joystickbediening en cabinevering.

Exclusive modellen zijn ‘volledig uitgerust’ met onder meer 110 liter/min. hydrauliek met maximaal acht elektrische spoelkleppen, hydraulische joystick, Multipad-bediening, AutoDrive-transmissie, automatische luchtconstructie, cabinevering, Superluxe luchtgeveerde stoel en Datatronic 5-touchscreen-aansluiting.

Efficient uitvoering is vergelijkbaar, maar heeft twee elektrische en twee mechanische spoelen aan de achterzijde, standaard airco en een luchtgeveerde stoel, terwijl de Datatronic 5-terminal een optie wordt.

Essential modellen schakelen over op het gebruik van een T-hendel in plaats van de Multipad, waarbij de hydraulische joystick een optie is en AutoDrive wordt vervangen door Speedmatching op de Dyna-4-transmissie. Hij heeft een hydraulische pomp van 58 liter/min en twee mechanische spoelkleppen achteraan – tot vier als optie.

Gerenommeerde lader specialist

De nieuwe trekkers van de MF 5S-serie zijn uiterst geschikt voor voorladers en bieden toonaangevende wendbaarheid, uitstekend zicht op de slanke, steile motorkap en een efficiënte hydrauliek met een hoog debiet. Het laden wordt veel gemakkelijker gemaakt met behulp van de uitstekende transmissiebedieningselementen en de Brake-to-Neutral en joystick. De Visio-dakopties bieden ook een duidelijk zicht op het aanbouwdeel over het hele hefbereik.

De MF 5S wordt niet alleen ‘laderklaar’ geleverd, maar is ook leverbaar met een in de fabriek gemonteerde lader. Een nieuwe snelkoppeling verbindt nu zowel de hydrauliek als de elektronica, wat het aan- en afkoppelen van de lader op het erf of op het veld vergemakkelijkt.

Massey Ferguson levert niet alleen een breed scala aan parallelle en niet-parallelle laders in de MF FL-serie, deze kunnen ook af fabriek op de MF 5S worden gemonteerd. Deze handige optie omvat een subframe, speciale leidingen en mechanische of elektronische joysticks om de lader volledig in de trekker te integreren. Dit helpt de uitstekende wendbaarheid te behouden, zelfs als de optionele fronthef is gemonteerd.

Koelere, comfortabelere cabine met verfijnde en gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen

Alle modellen van de MF 5S-serie zijn uitgerust met een cabine met hoge specificaties, die de bestuurder optimaal comfort biedt. Een nieuw HVAC-luchtsysteem verbetert de luchtverdeling, waardoor de bestuurder niet alleen de meest comfortabele temperatuur kunnen instellen en handhaven, maar ook de ontwaseming en ontdooitijd kunnen verkorten.

Op Exclusive en Efficient tractoren herbergt een nieuwe armsteun, zoals gebruikt in het onlangs gelanceerde vlaggenschip van de MF 8S-serie, de Multipad-joystick. Deze biedt controle over een aantal functies, waaronder vooruit/achteruitschakelen, hefinrichting en spoelkleppen.

De Multipad kan ook worden uitgerust met een micro joystick om twee achterspoelkleppen te bedienen (of een ander spoelklepje als Datatronic 5 is gemonteerd). Laders worden bediend met een aparte joystick die naast de Multipad zit. Bij tractoren met Datatronic 5 is het scherm handig rechts van de console geplaatst.

Essential tractoren hebben een kortere armsteun, waarbij de transmissie wordt bediend door een kleine T-hendel aan de zijkant en aparte hendels voor de spoelventielen. Bij lader tractoren is de joystick aan de voorzijde van de armsteun gemonteerd.

Vermogen met zuinigheid

De nieuwste AGCO Power 4.4 liter, viercilinder motoren voldoen aan de Stage V emissievoorschriften met eenvoudige MF All-in-One technologie. Dit elegante antwoord is ontworpen voor de levensduur van de trekker en helpt de onderhoudskosten te verlagen.

Het is ontwikkeld door AGCO Power en bevat het SCR-systeem, DOC en roetkatalysator in één compacte eenheid, die allemaal netjes onder de cabine zijn ondergebracht, waardoor het toonaangevende zicht naar voren over de lage, slanke motorkap behouden blijft.

Langere onderhoudsintervallen zorgen ervoor dat de olie en de brandstoffilter nu tot 600 uur kunnen worden vervangen, wat de bedrijfskosten verder helpt te verlagen.

Een nieuw, geoptimaliseerd luchtstroomsysteem verbetert de motorkoeling, waardoor de prestaties en de efficiëntie toenemen.

Gerenommeerde, betrouwbare transmissies

Alle MF 5S-serie trekkers zijn verkrijgbaar met een keuze uit Massey Ferguson’s hoog aangeschreven 16×16 versnellingen, Dyna-4 of 24×24 Dyna-6, semi-powershift-transmissies. Zeer efficiënt en gemakkelijk te gebruiken, beide zijn voorzien van de handige Brake-to- Neutral functie.

Op Exclusive en Efficient modellen zijn de transmissies standaard voorzien van AutoDrive en worden ze bediend via de Multipad-joystick. AutoDrive zorgt voor het automatisch wisselen van de vier of zes stappen in het veldwerk en de bereiken tijdens het transport.

Essential versies met Dyna-4 hebben T-Lever transmissiecontrole met Speedmatching, die automatisch de meest geschikte powershiftverhouding voor de snelheid selecteert wanneer er van versnelling wordt gewisseld. Dyna-6 modellen worden geleverd met AutoDrive.

Kruipversnellingen zijn een optie op alle modellen en bieden snelheden van 70 m/u met 34″ banden of 80 m/u met 38″ banden.

Sterk geveerde vooras

Een nieuwe, sterkere geveerde vooras die een toonaangevende draaicirkel van 4 meter biedt. Met de nieuwe fronthef met 3 ton capaciteit, die nu een extra 500 kg kan heffen, wordt de efficiëntie verbeterd, waardoor de tractoren grotere frontwerktuigen kunnen gebruiken.

Extra comfort wordt geboden door de elektronisch gestuurde hydraulische vering, die gebruik maakt van twee langere slagcilinders en drie accumulatoren om schokken te verminderen.

Sterke hefinrichting heft zwaardere lasten

De driepuntshefinrichting is opnieuw ontworpen om zwaardere lasten aan te kunnen, het hefvermogen van de hefinrichting is verhoogd tot 5.700 kg + 7% meer dan zijn voorganger. Onder bepaalde omstandigheden kan hij tot 6.000 kg heffen. De hefinrichting is opgebouwd uit nieuwe componenten voor meer stevigheid en flexibiliteit bij de montage. Een hydraulische topstang is nu een optie.

De nieuwste fronthef, ontwikkeld voor montage met de nieuwe geveerde as, is een geïntegreerd ontwerp dat helpt om de toonaangevende draaicirkel van 4 meter te behouden. Met een capaciteit die is toegenomen van 2.500 kg tot 3.000 kg, kunnen bestuurders de efficiëntie verbeteren door twee bewerkingen tegelijk uit te voeren met grotere, bredere werktuigen.

De hefinrichting wordt geleverd met een vernieuwde Front Pack installatie, die standaard twee spoelkleppen bevat, met de optie tot vier. Op verzoek van de klant is de hefinrichting nu ook leverbaar zonder frontkoppelingen of met twee elektrisch bediende frontkoppelingen. Alle versies worden bediend met dezelfde joystickhendel in de cabine.

Touch-screen bediening en Smart Farming beschikbaar vanaf 105 pk

MF Connect telemetrie is een optie op alle MF 5S series, waarmee gebruikers hun gehele machinepark kunnen monitoren, waarbij de huidige posities van de machines, de afgelegde routes en een scala aan bedrijfsinformatie worden getoond.
Datatronic 5 biedt een intuïtieve bediening en is standaard op Exclusive modellen en een optie op de andere. Dit ISOBUS-compatibele touch-screen informatiestation voor de bestuurder bewaakt alle functies van de trekker en bedient elk ISOBUS-conform werktuig.

Alle elementen in de MF Technologies/Smart Farming Suite lopen via Datatronic 5. Deze omvatten MF Guide automatische besturing, evenals MF Section Control en MF Rate Control, die nu tot 36 secties en vijf producten kunnen verwerken.

Datatronic 5 is voorgeïnstalleerd met MF TaskDoc software om veldrecords aan te maken, zoals toegepaste kaarten, brandstofverbruik te loggen, jobrapporten te maken en een nauwkeurige administratie bij te houden van alle inputs op elke hectare.

Een verdere vereenvoudiging is MF TaskDoc Pro die het mogelijk maakt om deze gegevens via Agrirouter over te dragen aan de bedrijfsmanagementsoftware of Next Machinery Management van de gebruiker. Als alternatief kunnen deze functies ook worden bediend op een optionele Fieldstar 5 touch-screen terminal.

Beter ontworpen

Met de introductie van de MF 5S zet Massey Ferguson zijn opvallende ontwerp uit het nieuwe tijdperk voort dat voor het eerst te zien is op de geavanceerde, nieuwe MF 8S-serie, in dezelfde ‘neo-retro’-kleurstelling met moderne koplampen en LED-signatuur. Dit ontwerp is een eerbetoon aan het erfgoed van het merk, met een interpretatie van de iconische MF- grijze sabelstreep op de zijkant en het motief van de paardenkopkraag op de motorkap, die teruggaat tot de MF 100-serie.