De STEYR Profi met S-Control 8® transmissie wint de titel Machine van het Jaar 2018.

2 december 2017

Met de nieuwe S-Control 8® – een uiterst efficiënte8-voudige versnellingsbak – en talrijke verdere innovaties  wist de STEYR Profi op de Agritechnica 2017 niet alleen vele beursbezoekers te overtuigen, maar ook een hoog-gekwalificeerde jury en verzekerde zich daarmee van de titel „Machine van het Jaar“ in de categorie „Tractor middenklasse“.   Onderscheiden technologie. Felbegeerd en […]

Met de nieuwe S-Control 8® – een uiterst efficiënte8-voudige versnellingsbak – en talrijke verdere innovaties  wist de STEYR Profi op de Agritechnica 2017 niet alleen vele beursbezoekers te overtuigen, maar ook een hoog-gekwalificeerde jury en verzekerde zich daarmee van de titel „Machine van het Jaar“ in de categorie „Tractor middenklasse“.

 

Onderscheiden technologie.

Felbegeerd en langverwacht: in het kader van de Agritechnica, ‘s werelds grootste vakbeurs voor landbouwtechnologie in Hannover, werden ook dit jaar de beste landbouwmachines op de markt onderscheiden. Een internationale jury, bestaande uit de landbouwtechniek-redacteurs van gerenommeerde vaktijdschriften, selecteerde op 14 november 2017 de winnaars voor in totaal 14 verschillende categorieën. In de categorie „Tractor middenklasse“ was de STEYR Profi met S-Control 8®-transmissie de concurrentie de baas en wist zo de felbegeerde titel „Machine van het Jaar 2018“ in de wacht te slepen. In het hoofdkwartier in St. Valentin is men bijzonder gelukkig met dit resultaat.

STEYR president Andreas Klauser: “Wij zijn trots op deze onderscheiding. Bovenal zijn we echter trots op onze medewerkers en medewerksters, die er dankzij hun competentie, hun engagement en hun expertise in zijn geslaagd om een tractor, die zich al bijna 20 jaar in de praktijk heeft bewezen, met de huidige generatie nog verder te verbeteren. Het is hun passie die ervoor zorgt dat men altijd op een STEYR kan vertrouwen en daarvoor wil ik hen vanaf deze plek bedanken.“

Efficiëntste transmissie van zijn klasse.

Voor de Profi-modellen wordt de nieuwe S-ControlTM 8-transmissie gebruikt. Deze innovatieve 8-voudige versnellingsbak biedt in totaal 24 versnellingen in 3 groepen, zowel vooruit als achteruit, en beschikt over een reeks van automatische functies die de tractor niet alleen efficiënter maken, maar die ook het rijcomfort merkbaar verhogen. Met een brandstofverbruik van 258 g/kWh in de DLG-PowerMix is de nieuwe STEYR 4145 de efficiëntste van zijn klasse. De speciaal voor trekwerkzaamheden bestemde groep A dekt rijsnelheden tot 10,7 km/u en werkt, net als de voor veld-, weideland- en voorlader-toepassingen in het bereik van 4,3 tot 18,1 km/u ontwikkelde groep B, ook onder volle last zonder enige koppelonderbreking. In het wegverkeer start de transmissie direct in de snellere groep C. De transmissie schakelt op het veld automatisch door alle 8 de versnellingen van groep A of B. In het wegverkeer schakelt de transmissie automatisch door de 16 versnellingen van de groepen B en C. Voor groenteteelt of winterdienst is optioneel een kruipbak met 48 x 48 versnellingen beschikbaar.

Unieke transmissiefuncties.

Wanneer men snel meer power nodig heeft, kan men in de automatische modus door middel van de kick-down-functie van het rijpedaal terugschakelen – bijvoorbeeld wanneer bij transportwerkzaamheden de straat steiler wordt. Een Power-shuttle verhindert verlies van aandrijfkracht bij richtingsveranderingen op het land, terwijl S-Stop II het stoppen op wegkruisingen of bij het stapelen van balen met een voorlader enorm vergemakkelijkt: Als de bestuurder de rem doseert, rijdt de tractor langzaam verder. Als de rem wordt gebruikt, dan bekommert S-Stop II zich automatisch om de koppeling. Als men de rem los laat, dan rijdt de STEYR Profi onmiddellijk weer weg. Zo laat de tractor zich op de centimeter nauwkeurig sturen.

Werken met de voorlader wordt comfortabeler en efficiënter. 

Met de nieuwe Profi wordt werken met de voorlader nog efficiënter. Met Quick Turn II kan de stuuroverbrengingsverhouding worden aangepast. Minder stuurwielomwentelingen vergemakkelijken het werk van de bestuurder bijvoorbeeld bij werkzaamheden met de voorlader. De bestuurder kan hierbij uit vooringestelde waarden kiezen of via de S-Tech 700-monitor een individuele instelling kiezen. Met S-Stop II kan de machine via het rempedaal op de centimeter nauwkeurig worden gestuurd zonder te hoeven koppelen. De nieuwe voorlader-joystick, waarmee ook transmissiefuncties kunnen worden bestuurd, bevindt zich op een ergonomische plek op de armleuning. Alle Profi-modellen kunnen af-fabriek of naderhand worden uitgerust voor de installatie van een voorlader.

S-Turn nu ook op de Profi. 

De in de armleuning geïntegreerde S-TECH 700-monitors kunnen via het touchscreen gemakkelijk worden bediend. Dit kan naar keuze ook op een verstelbare rail in het rechter zijvenster worden gemonteerd. Met de automatisering van alle kernfuncties van de tractor zorgt de S-TECH-monitor voor optimale werkprocessen. Het kopakkermanagement-systeem Easy-Tronic II maakt het mogelijk de bedieningsprocedures te automatiseren op basis van de route of de tijd. Een nieuwe en unieke functie voor eenvoudig keren op het einde van het rijspoor wordt geboden door S-Turn. Het systeem berekent de i