DE NIEUWE SERIE 6 TTV, PRESTATIES VAN TOPKLASSE

18 oktober 2021

Vier nieuwe modellen: de 6190 TTV, 6210 TTV, 6230 TTV en de 6230 TTV HD verrijking van de serie DEUTZ-FAHR 6 TTV. De nieuwe generatie van serie 6 TTV is ontwikkeld en geproduceerd in DEUTZ-FAHR LAND in Lauingen, Duitsland, en biedt meer comfort voor de bestuurder, een betere brandstofefficiëntie en lagere onderhoudskosten. De motorolie hoeft […]

Vier nieuwe modellen: de 6190 TTV, 6210 TTV, 6230 TTV en de 6230 TTV HD verrijking van de serie DEUTZ-FAHR 6 TTV. De nieuwe generatie van serie 6 TTV is ontwikkeld en geproduceerd in DEUTZ-FAHR LAND in Lauingen, Duitsland, en biedt meer comfort voor de bestuurder, een betere brandstofefficiëntie en lagere onderhoudskosten. De motorolie hoeft pas na 1000 uur te worden ververst en de vloeistof voor transmissie en hydrauliek na 2000 uur, dankzij de nieuwe TTV-transmissie en het CleanOil-hydraulisch systeem. 

DEUTZ-FAHR: Indrukwekkende prestaties met minimaal onderhoud

De nieuwe serie 6 TTV wordt aangedreven door de nieuwste generatie zescilinder Deutz-motoren, variërend van 192 pk op de 6190 TTV tot 230 pk op de 6230 TTV. Geoptimaliseerde motorkarakteristieken zorgen voor een maximumkoppel tot 970 Nm. Met de nieuwe TTV-transmissies levert de 6 TTV serie indrukwekkende prestaties bij een topsnelheid van 60 km/u – uniek in deze klasse. De snelheid van 60 km/u wordt bereikt bij een motortoerental beneden 1800 omw/min (40 km/u bij minder dan 1200 omw/min). Dit verhoogt de brandstofefficiëntie aanzienlijk en vermindert de geluidsdruk en slijtage.

Indrukwekkende capaciteit en prestaties

De nieuwe Serie 6 biedt verschillende uitstekende hydraulische configuraties. Het CleanOil hydraulisch circuit is onafhankelijk van de transmissieolie voor een maximale levensduur. Load Sensing-systemen zijn verkrijgbaar met verschillende pompopbrengsen tot 210 l/min (model 6230 TTV HD). Tot 90 liter uitneembare olie hoeveelheid is voldoende voor de meest veeleisende taken. De fronthefinrichting met een capaciteit van 5.450 kg kan worden gekoppeld aan de DualSpeed PTO voorzijde, zodat de bestuurder het toerental kan wijzigen van 1000 naar 1000 ECO in het InfoCentrePro. De achterhef heeft een capaciteit tot 10.000 kg, hydraulische of automatische onderste stabilisatoren zijn optioneel verkrijgbaar. De transportstand van de trekstangen maakt altijd onderdeel uit van de basisuitrusting. Deze mogelijkheid minimaliseert het contact met de trekstangen in bochten.

De nieuwe Serie 6, gericht op de eisen van de markt, kan af-fabriek worden aangeboden met 3 ‘lader-klare’ opties om een echte allround tractor te bieden die geschikt is voor alle toepassingen op landbouw- en loonbedrijven.

Samen met de ProfiLine FZ80.1 frontlader wordt de nieuwe Serie 6 TTV een echte frontladertractor met een hefhoogte van meer dan 4,5 meter en een uitbreekkracht van 3770 daN.

Nieuwe comfortniveaus

De MaxiVision 2-cabine die op de nieuwe Serie 7 en 8 wordt gebruikt, is nu verkrijgbaar met nieuwe functies zoals een uiterst veelzijdig montagesysteem voor extra monitors en een nieuwe pneumatisch geveerde stoel die tot 23° kan draaien en van een actieve klimaatregeling is voorzien.

SFS SMART FARMING SOLUTIONS

De meest geavanceerde en verfijnde systemen voor automatische geleiding en telemetrie maximaliseren de productiviteit, besparen tijd en verminderen het verbruik. Tractoren van Serie 6 TTV zijn klaar voor TIM. De communicatie in twee richtingen tussen de tractor en het werktuig maakt het mogelijk om bepaalde tractorfuncties automatisch aan te sturen om de efficiëntie en de kwaliteit van het werk verder te verbeteren. De unieke Auto-Turn-functie stelt de tractor in staat om automatisch te keren op kopakkers, zonder tussenkomst van de bestuurder. Met de iMonitor3 kan de bestuurder alle functies van de machine beheren. De nieuwe interface is intuïtiever en heeft nieuwe handige functies. Via XTEND kan de iMonitor het scherm draadloos overdragen op externe tablets. Hierdoor heeft de bestuurder een beter overzicht en kan hij aanpassingen aan werktuigen verrichten buiten de cabine, terwijl hij gebruik maakt van ISOBUS UT op de tablet. De nieuwe Serie 6 TTV biedt standaard een gegevensbeheerpakket en het eerste jaar gratis SDF Fleet Management. Hiermee kan de diagnose op afstand de communicatiestroom tussen dealer en bestuurder verbeteren.

6 TTV, HET BESTE TOTAALPAKKET

De nieuwe Serie 6 TTV heeft toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Dankzij het intelligente “Dual Mode” hydraulische aanhangerremsysteem kan de tractor aan aanhangers die gecertificeerd zijn volgens de ‘Mother Regulation’ en aan vroegere aanhangers worden gekoppeld. Het pneumatisch remsysteem is uitgerust met aTBM (advanced trailer brake management) voor optimale remprestaties. De 6210 TTV/6230 TTV/6230 TTV HD kan worden uitgerust met de bekende droge schijfremmen op de vooras. Bovendien is de motorremPLUS verkrijgbaar. Deze functie activeert de E-Visco-ventilator voor een verhoogde slijtagevrije absorptie van remenergie. Een pakket met 23 ledwerklampen maakt de nacht tot dag en de Coming Home-functie laat iedere bestuurder weten dat aan alles is gedacht.

Tenslotte is het bruto voertuiggewicht verhoogd tot respectievelijk 14,5 ton en 15,5 ton voor de versie 6230 HD. De nieuwe 6 TTV: Klaar voor elke taak!