De nieuwe LEMKEN AgroFarm: training nu ook op de akker mogelijk

4 november 2016

Het grote aantal afzetmarkten en de steeds meer veeleisende technologie met de vele bedieningsmogelijkheden heeft de specialist in landbouwtechniek LEMKEN al in 2008 ertoe doen besluiten een afzonderlijk afdeling voor opleiding, ‘AgroTraining’, in het leven te roepen. Tegenwoordig worden hier onder leiding van Peter Baumgärtner door zes trainers jaarlijks ruim 5000 medewerkers en distributeurs geschoold. […]

Het grote aantal afzetmarkten en de steeds meer veeleisende technologie met de vele bedieningsmogelijkheden heeft de specialist in landbouwtechniek LEMKEN al in 2008 ertoe doen besluiten een afzonderlijk afdeling voor opleiding, ‘AgroTraining’, in het leven te roepen. Tegenwoordig worden hier onder leiding van Peter Baumgärtner door zes trainers jaarlijks ruim 5000 medewerkers en distributeurs geschoold. Aanleiding genoeg om nieuwe mogelijkheden te creëren voor een eigen AgroFarm, op vier kilometer afstand van de hoofdvestiging in Alpen.

De meer dan vijf miljoen euro kunnen op die manier ook als een investering in de toekomst worden gezien. Alleen al de 1400 m² grote opleidingshal met vier afzonderlijke zones voor de individuele productgroepen ploegen, stoppelbewerking, zaaitechniek en gewasbescherming biedt fantastische mogelijkheden om de machines uit te leggen. Maar eindelijk kan nu ook gebruik worden gemaakt van de omringende akkers om de machines rechtstreeks in werking te zien. In combinatie met de modern uitgeruste seminarieruimten, waarvan een deel via een raam een blik op de trainingshal biedt, kunnen vier groepen tegelijk worden getraind.

Op het 11.000 m² grote perceel werd bovendien de bestaande boerderij in originele stijl gerestaureerd. De daarin ondergebrachte kantine en de aangrenzende grote tuin zorgen voor een aangename leeromgeving. De trainingen zijn altijd opgebouwd uit drie delen. Als eerste worden de theoretische basisprincipes besproken, waarna de cursisten deze in de hal praktisch ten uitvoer brengen. Vervolgens kunnen de cursisten zelf uitgebreid uitproberen en oefenen op het veld. Het programma loopt van cursussen over basisprincipes en innovaties voor verkopers of medewerkers van LEMKEN tot en met gespecialiseerde trainingen voor servicemedewerkers uit de landbouwmachinehandel en de eigen collega’s van After Sales uit meer dan 50 buitenlandse markten.

 

***
Als specialist op het gebied van professionele akkerbouw behoort LEMKEN met wereldwijd meer dan 1.300 medewerkers en een omzet van 327 miljoen euro tot de toonaangevende bedrijven in Europa. In 1780 als smederij opgericht, produceert het familiebedrijf in Duitsland in de hoofdvestiging in Alpen, evenals in de vestiging Haren en in het Indische Nagpur, kwalitatief hoogwaardige en productieve landbouwmachines voor grondbewerking, zaaien en gewasbescherming. Innovaties ten behoeve van het beste resultaat voor de klant bepalen ons denken en doen. Meer informatie over LEMKEN vindt u op onze homepage www.lemken.com.