De Kverneland Turbo is terug!

19 maart 2015

De Kverneland Turbo is geherintroduceerd als opvolger van de CLF en is eerst beschikbaar als getrokken versie in 6,5 en 8 meter. De veelzijdige cultivator is ontworpen voor werkdieptes tot 15cm en is o.a. geschikt als bodembeluchter, zaaibedbereider en stoppelcultivator Drie bewerkingen De Kverneland Turbo heeft eerst 5 rijen S-tanden voor een intensieve werking in […]

De Kverneland Turbo is geherintroduceerd als opvolger van de CLF en is eerst beschikbaar als getrokken versie in 6,5 en 8 meter. De veelzijdige cultivator is ontworpen voor werkdieptes tot 15cm en is o.a. geschikt als bodembeluchter, zaaibedbereider en stoppelcultivator

Drie bewerkingen

De Kverneland Turbo heeft eerst 5 rijen S-tanden voor een intensieve werking in grote hoeveelheden gewasresten. De grote afstand tussen de tandrijen varieert van 510 tot 900mm voor een optimale stroming langs de wielen.

De tanden worden gevolgd door egalisatiesleeptanden die de grond vlak leggen en gelijkmatig over de rol verdelen. Tot slot kan de Kverneland Turbo worden voorzien van verscheidene actieve nalooprollen zoals de Actipack 560mm, Actiflex 580mm or Actiring 540mm.

 

Hevige vibratie en kleine tussenafstand voor maximale verkruimeling

De S-tand werkt met een hoog vibrerend effect: de grote veer en de hoge tandvrijheid van 700mm geven een grote bewegingsvrijheid en bieden een krachtige vibratie om kluiten te breken. De nauwe tandafstand is ontworpen voor een actieve verkruimeling en goede egalisatie. Daarnaast vermindert dit de druk die op de veer wordt uitgeoefend om de levensduur nog verder te verlengen.

 

De tand kan van verschillende punten worden voorzien:
– 55x15mm voor diep werken, lage verstoring en laag brandstofverbruik. Veel gebruikt voor het ‘openen’ van de grond in het voorjaar.
– Dubbele punt 125mm (omkeerbaar) voor intensief mengen.

 

Sterk en robuust frame

Het frame is ontworpen met behulp van een FEM (Finite Element Method) berekening om de hoogste zijdelingse en lengtekrachten te kunnen weerstaan, maar ook om met de zwaarste rollen zoals de Actipack te kunnen werken. De machines kunnen worden uitgerust met hydraulische of pneumatische remmen om een veilig wegtransport te waarborgen.

Zeer stabiel in het werk

Voor een optimale bodemvolging heeft de machine standaard vier dieptewielen aan de voorkant. De drie secties reageren onafhankelijk van elkaar: dit geeft een zeer hoge stabiliteit van de machine. De diepteregeling achteraan kan met de nalooprol worden ingesteld.

Wegtransport

De transportbreedte bij vervoer over de weg blijft binnen 3 meter.

Kverneland Group is een toonaangevend en internationaal bedrijf welke zich bezighoudt met het ontwikkelen, produceren en distribueren van landbouwmachines en service. Sterke focus op innovatie biedt een uniek en breed productassortiment van hoge kwaliteit. Kverneland Group biedt een compleet pakket gericht op de professionele agrarische gemeenschap op het gebied van grondbewerking, zaaitechniek, hooibouw, gewasbescherming. Voor meer informatie over de Kverneland Group kunt u kijken op www.kvernelandgroup.com

 

Voor meer informatie contact:
Bert van der Horst: bert.vander.horst@kvernelandgroup.com

https://www.facebook.com/KvernelandGroup?fref=ts