Claas Arion 400 Stage V

4 maart 2021
Peter Menten
Claas

Claas stelde deze week zijn vernieuwde Arion 400-serie voor. De trekker voor het gemengd bedrijf heeft nu een Stage V-motor gekregen. Aan de top van de reeks is er nog een Arion 470 bijgekomen; goed voor een maximum vermogen van 155 pk. Daarmee loopt de reeks nu van 90 tot 155 pk maximum, allemaal met […]

Claas stelde deze week zijn vernieuwde Arion 400-serie voor. De trekker voor het gemengd bedrijf heeft nu een Stage V-motor gekregen. Aan de top van de reeks is er nog een Arion 470 bijgekomen; goed voor een maximum vermogen van 155 pk. Daarmee loopt de reeks nu van 90 tot 155 pk maximum, allemaal met dezelfde FPT-viercilinder.

De 4 zwaarste modellen uit de reeks hebben 10 pk boostvermogen. De twee kleinste uit de reeks hebben een iets kortere wielbasis en wegen net geen 5 ton. Ze krijgen de Quadrishift-viertrapspowershifttransmissie met 16 versnellingen voor- en achteruit. De volgende modellen hebben een iets langere wielbasis en wegen 5,3 ton. Daar kan de klant kiezen uit een Quadrishift of een Hexashift-zestrapspowershifttransmissie met 24 versnellingen voor- en achteruit. Een traploze transmissie is niet leverbaar op de Arion 400. Claas geeft aan dat bij dit type trekkers 70% van de markt geen traploze transmissie wenst.

Deze trekker zal vaak met een frontlader worden uitgerust; daarom biedt de fabrikant deze trekker aan met een 150 liter loadsensing-pomp, die bij 1.600 motortoeren al 110 liter per minuut levert. Bovendien is het dak voorzien van een dakraam dat op dit moment het ruimste zicht op frontladerwerk biedt dat er op de markt is.

Tot juni worden de huidige Arions met Stage IV-motoren nog uitgeleverd. Van dan af begint de productie van de Stage V-Arions.