Case IH stelt nieuwe frontladerserie voor

23 november 2021

Case IH kondigde een geheel nieuwe lijn laders voor tractorseries van de Farmall C tot de Puma aan, met geavanceerde koppelingsfuncties, een maatontwerp voor elk van de drie nieuwe series, en een frisse benadering van de configuratie, verkoop en ondersteuning van het volledige tractor- en laderpakket. De nieuwe laderfamilie is onderverdeeld in drie series en […]

Case IH kondigde een geheel nieuwe lijn laders voor tractorseries van de Farmall C tot de Puma aan, met geavanceerde koppelingsfuncties, een maatontwerp voor elk van de drie nieuwe series, en een frisse benadering van de configuratie, verkoop en ondersteuning van het volledige tractor- en laderpakket.

De nieuwe laderfamilie is onderverdeeld in drie series en Case IH-ingenieurs hebben nauw met de laderfabrikant MX samengewerkt om ervoor te zorgen dat de functies en specificaties perfect aansluiten op elke tractorserie waar ze voor bedoeld zijn. Case IH kondigt ook een nieuwe benadering van de verkoop en ondersteuning van tractor-/laderpakketten aan, met een nieuwe, geïntegreerde ‘one-stop shop’-structuur om klanten te ondersteunen bij de specificatie, verkoop en ondersteuning van lader- en tractorpakketten.

Een nieuwe manier van verkopen en ondersteunen

De geheel nieuwe A-, U- en T-frontladerseries kunnen via de digitale software van de Case IH-dealerconfigurator worden besteld, waardoor de geselecteerde tractor en bijbehorende lader, samen met eventuele hulpstukken, in één keer kunnen worden gekocht, waardoor de beste combinatie kan worden geconfigureerd voor de vereisten van de klant.

Alle activiteiten met betrekking tot de installatie van de lader bij het dealerbedrijf, klantondersteuning, levering van reserveonderdelen en eventuele onderhoudsvereisten maken met de nieuwe benadering ook deel uit van het aanbod van Case IH en haar dealers.

Specificaties afgestemd op elke situatie

De nieuwe Case IH-laderlijn omvat drie series en in totaal 27 modellen, en is daarmee het ruimste aanbod dat het merk ooit heeft gehad. Alles kan met een ruim aanbod werktuigen/hulpstukken worden besteld.

De T-serie, het vlaggenschip van Case IH, is gericht op werkzaamheden met een hoger vermogen, met premium specificaties, waaronder hydraulische zelfnivellering, en wordt geboden in groottes die aansluiten op de Case IH-tractormodellen van de Farmall 55C tot de Puma 240. De U-serie is gericht op de dagelijkse werkzaamheden, en is verkrijgbaar in mechanische zelfnivellerende en niet-zelfnivellerende uitvoeringen, afgestemd op de Case IH-tractoren van de Farmall 55C tot de Puma 175. De uit drie modellen bestaande A-serie, op instapniveau, met een lichtere frontlader voor algemene werkzaamheden, en drie modellen met mechanische zelfnivellering, geschikt voor de Farmall 55C- tot de Maxxum 140-tractoren, vormen de basis van de lijn.

Voor de meest veeleisende activiteiten

De tien laders in de T-serie hebben maximale hefhoogtes die beginnen bij 3,75 m met een maximale hefhoogte van het vlaggenschipmodel van 4,70 m. De hefvermogens lopen uiteen van 1.390 kg op het kleinste model tot 2.720 kg op het grootste. Ze hebben allemaal een ontwerp dat de hydraulische slangen beschermt door deze door de binnenkant van het laderframe en de dwarsstang te geleiden. Standaard hydraulische zelfnivellering gaat gepaard met integrale compensatiecilinders die zijn aangesloten op de hydraulische dumpcilinders van de spilkop, voor snelle cyclustijden bij laden en lossen. Dit kan worden ondersteund door een AUTO-UNLOAD®-systeemoptie, die de functies van het openen om te grijpen en het kiepen van de bak synchroniseren.

Net als op de T-serie worden de hydraulische leidingen op de 14 modellen van de U-serie door de binnenkant van het laderframe geleid om schade aan de leidingen te voorkomen. De maximale hefhoogtes op deze modellen beginnen bij 3,50 m en lopen op tot 4,50 m, terwijl de maximaal hefvermogens voor de U-serie beginnen bij 1.210 kg en oplopen tot 2.230 kg.

De uit drie modellen bestaande A-serie, op instapniveau, met een lichtere frontlader voor algemene werkzaamheden, en drie modellen met mechanische zelfnivellering, geschikt voor de Farmall 55C- tot de Maxxum 140-tractoren, vormen de basis van de lijn. De laders van de A-serie hebben hefvermogens van 1,3-1,7 ton en maximale hefhoogtes van 3,5-4,0 m.

De series zijn alle drie standaard uitgerust met SHOCK Eliminator®-schokdempers, om de overdracht van schokbelastingen naar de tractor en de bestuurder te minimaliseren, voor een vlottere, snellere, veiligere tractor-/laderwerking. De lader aan de tractor koppelen, evenals hem afkoppelen, wordt vergemakkelijkt door het FITLOCK 2+®-systeem, dat het proces automatiseert, terwijl een multisnelkoppeling met MACH®-systeem ervoor zorgt dat de hydraulische en elektrische gebruikers snel in een enkel proces kunnen worden aangesloten.