BLB BVBA nieuwe importeur BeLux voor TopLiftStaja

23 januari 2015

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat BLB BVBA sinds begin januari 2015 door TopLiftStaja officieel aangesteld is als nieuwe importeur voor de BeLux. TopLiftStaja brengt een zeer complete lijn getrokken haakarmsystemen op de markt. TopLiftStaja is een Nederlandse firma die is ontstaan uit de samenwerking tussen enerzijds Staja Machinebouw uit Hengelo (Gld) en anderzijds […]

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat BLB BVBA sinds begin januari 2015 door TopLiftStaja officieel aangesteld is als nieuwe importeur voor de BeLux. TopLiftStaja brengt een zeer complete lijn getrokken haakarmsystemen op de markt. TopLiftStaja is een Nederlandse firma die is ontstaan uit de samenwerking tussen enerzijds Staja Machinebouw uit Hengelo (Gld) en anderzijds A.S. Pol BV uit Bruntinge. Staja Machinebouw verzorgt de complete productie en mag worden gerekend tot de grootste en meest gerenommeerde producenten op gebied van mesttechniek en silagetransportmiddelen. Deze producten worden onder de merknaam Kaweco verkocht. A.S Pol BV is tevens één van de drijvende krachten achter Agribumper.

 

De lijn haakarmsystemen die TopLiftStaja op de markt brengt, zijn gekenmerkt door hun brede inzetmogelijkheden en bijzonder hoge kwaliteit. Het gamma bestaat uit een groot aantal verschillende modellen met hun specifieke optrekcapaciteit en containerlengte. Een 12-tons haakarm met containers van 4m lengte is de kleinste en zo gaat het oplopend tot de grote 33-tonner op drie-assig onderstel, die containers tot 8m lengte kan opnemen. Door een verfijnde en technisch doordachte bouwwijze zijn de containercarriers sterk, maar toch licht van gewicht.

 

Haakarmsystemen voor de landbouw worden steeds meer gevraagd. Niet alleen door hun grote mate van flexibiliteit in transportvraagstukken, maar ook door hun vergaande mogelijkheden in opbouw. TopliftStaja carriers zijn al geleverd met silage-opbouw, vacuümtanks (al dan niet met driepuntshef aan de tank), maar ook met stalmestverspreiders en plateau’s. De aandrijving voor deze opbouwen komt van het hydraulische circuit van de carrier of van een mechanische aandrijfas die tot aan de achterzijde van de machine loopt.

 

TopliftStaja haakarmsystemen zijn standaard meer als compleet uitgevoerd. Alle modellen hebben een geveerde dissel en volledig doorlopende, geveerde assen. De 12-, 16- en korte 18-tons systemen hebben bladvering. Vanaf de lange 18-tonners zijn ze standaard uitgevoerd met hydraulische vering. Met name de hydraulisch geveerde onderstellen zijn geroemd om hun grote stabiliteit. Voorbeelden hiervan zijn te vinden op het eigen YouTube kanaal van TopliftStaja. De 3-assige onderstellen hebben ondermeer standaard 2 gedwongen gestuurde assen, een hydraulische disselvering, heavy-duty assen en grote remtrommels uit de vrachtwagenwereld.

 

Vanaf de 22-tons uitvoering wordt geen gebruik meer gemaakt van de trekkerhydrauliek maar van een eigen pompsysteem die door de PTO van de trekker wordt aangedreven. Deze pompunit levert op alle grote typen een debiet van 150 Liter of meer. Een goed doordacht concept waarbij een directe verbinding wordt gemaakt tussen de pompunit en de hoofdcilinders is een unicum op de markt. Door dit systeem, volledig door TopLiftStaja ontwikkeld, zijn de haakarmsystemen de snelste op de markt. Alle andere hydraulische functies zijn standaard gestuurd dmv een LoadSensing systeem. Natuurlijk zijn alle functies radiografische bediend, hetgeen het bedienen voor de bestuurder eenvoudig en overzichtelijk maakt. Deze bediening is tevens stootvast en waterdicht.

 

TopLiftStaja werkt momenteel aan een compleet nieuw concept qua bouw van de onderstellen. Door te werken met een speciaal ontwikkeld smaller chassis dat voorzien is van een specifieke ophanging, is het perfect mogelijk om met brede banden toch binnen de wettelijk toegestane totale breedte van 2m55 te blijven. Hierdoor kan men de voordelen van het straatgebruik (een reglementaire breedte) perfect combineren met brede banden die hun nut bewijzen op het veld.

BLB BVBA
B. Brusselle
Geinsteindestraat 1
9170 Sint Pauwels
tel & fax: (32) 3 776 65 29
mob.: (32) 475 84 35 24
blb@blb-bvba.be
Meer technische info: www.topliftstaja.eu