Bericht van AVR

12 mei 2020

  Ongekende tijden, onzekere tijden, ik hoef het niet te herhalen. In de aardappelsector is het moeilijk te voorspellen hoe de markt zich recht zal houden. Stilletjesaan echter heropenen een aantal horecazaken, zoals de drive-ins van hamburgerketens, en in de vakmedia lezen we dat de versmarkt en chipsconsumptie er ook niet op achteruit gaat. Vingers […]

 

Ongekende tijden, onzekere tijden, ik hoef het niet te herhalen.
In de aardappelsector is het moeilijk te voorspellen hoe de markt zich recht zal houden. Stilletjesaan echter heropenen een aantal horecazaken, zoals de drive-ins van hamburgerketens, en in de vakmedia lezen we dat de versmarkt en chipsconsumptie er ook niet op achteruit gaat. Vingers kruisen dus, dat de marktvraag beetje bij beetje aantrekt.

Volgens Belgapom kunnen we alvast klein beginnen door tweemaal per week frietjes te eten :-)

We zijn alvast trots om net als u deel uit te maken van deze voedselketen, en net als u stellen we alles in het werk om al onze stakeholders zo goed mogelijk te ondersteunen, want elkaar helpen, daar draait het om.

Chemie beperkt? Mechanische onkruidbestrijding to the rescue!
De AVR Ecoridger werkt in twee stappen:
1. De afschraapelementen schrapen een dunne laag grond en het aanwezige onkruid van de rugflanken. De losgemaakte grond bedekt en verstikt het onkruid.
2. High-Speed aanaardelementen drukken de aarde weer goed aan zodat de rugflank intact is.

TIP: De subsidie voor het toepassen van mechanische onkruidbestrijding bedraagt jaarlijks 260 euro/ha. Meer info via de website van de Vlaamse overheid (https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/agromilieuverbintenissen/mechanische-onkruidbestrijding-pdpo-iii?mc_cid=03e2394336&mc_eid=72277f712b).

Speedridger om vocht in de ruggen te houden
De AVR Speedridger garandeert strakke ruggen en een goede waterhuishouding.
•    handig voor vormvaste ruggen in lichte gronden (bij hoge of lage snelheid).
•    strijkplaten voor hoge ruggen met een brede top (17 of 22,5 cm) in combinatie met een hoge rijsnelheid.
•    Of door het uitnemen van de dekplaten tussen de aanaardelementen kan de Speedridger een rug opbouwen die bovenop los is: regenwater dringt makkelijker in de rug.

Liever tweedehands? https://avr.be/nl/second-hand-machines/12?mc_cid=03e2394336&mc_eid=72277f712b

Nieuwe pootmachines in AVR Ceres serie, 2 tot 4 rij poten
Dit voorjaar staken we met de Ceres 200M, Ceres 200H, en de Ceres 440, maar liefst drie nieuwe types pootmachine in het veld. Highlight bij de Ceres 440 is het AVR Connect verhaal: alle pootinfo en remote parameters op één digitaal platform.
Lees meer (https://avr.be/nl/news/nieuwe-pootmachines-avr-ceres-serie-2-tot-4-rij-poten?mc_cid=03e2394336&mc_eid=72277f712b)

Laat u adviseren door onze specialist Gunther Paeye, hij helpt u graag:

0475 93 95 72
guntherpaeye@avr.be