Autonome tractor van Case IH sleept zilveren medaille in de wacht op de SIMA

26 november 2016

Uniek concept bekroond met prestigieuze prijs   Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autonoom voertuigconcept om zijn potentieel om zowel machines als werkzaamheden productiever te maken / Tractor gebaseerd op beproefde aandrijflijn van Case IH Magnum / Ontwerpfocus ligt op veiligheid en productiviteit met bijkomende nieuwe stijl. Case IH is tijdens de uitreiking van de […]

Uniek concept bekroond met prestigieuze prijs

 

Prijs uitgereikt door SIMA / Erkenning voor Autonoom voertuigconcept om zijn potentieel om zowel machines als werkzaamheden productiever te maken / Tractor gebaseerd op beproefde aandrijflijn van Case IH Magnum / Ontwerpfocus ligt op veiligheid en productiviteit met bijkomende nieuwe stijl. Case IH is tijdens de uitreiking van de Innovation Awards op de SIMA, de Franse internationale landbouwmachinebeurs, onderscheiden met een zilveren medaille als erkenning van het potentieel dat het Autonome conceptvoertuig (ACV), een onbemande uitvoering van de Case IH Magnum CVX-tractor, de vooruitgang van de landbouw biedt. Deze innovatieve technologie werd voor het eerst getoond tijdens de US Farm Progress Show 2016.

De Innovation Awards van de SIMA, waar alle exposanten van de show aan mee kunnen doen, vormen een erkenning van nieuwe ontwikkelingen in ontwerp en functies die enorme gebruikersvoordelen zouden kunnen bieden. Met de zilveren medaille voor het ACV van Case IH werd de waarde erkend van het ontlasten van bestuurders van monotone werkzaamheden op het land, waardoor arbeidskrachten op effectieve wijze ergens anders kunnen worden ingezet, en de volgende stap in de efficiëntie van precisielandbouw kan worden gezet.

“De noodzaak van deze technologie bestaat, aangezien het in sommige delen van de wereld steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden dat in drukke periodes op grote boerderijen lange werkuren kan draaien,” aldus Dan Stuart van Case IH.

“Dit concept illustreert de toewijding van onze ingenieurs om een oplossing te vinden, en naarmate we vorderen met de ontwikkeling zou het kunnen gebeuren dat we elementen van de technologie langzaam maar zeker ook in de bestaande machines gaan verwerken. Precisielandbouw en machineautomatisering worden steeds belangrijker om te kunnen voldoen aan de vraag naar een efficiëntere, goedkopere en milieuvriendelijkere landbouw, maar tijdens de belangrijkste momenten van het jaar moeten nog steeds vele uren op het land worden doorgebracht, vooral tijdens het oogsten of produceren van een gewas.”

Het ACV, het resultaat van 5 jaar ontwikkeling, helpt om aan deze uitdaging te voldoen, doordat we de beste bodem- en weersomstandigheden optimaal kunnen benutten, terwijl er niet meer op lastige tijden hoeft te worden gewerkt.

“Hoewel automatisch sturen en telemetrie al beschikbaar zijn op de huidige tractoren, gaat de autonome technologie nog een enorme stap verder. Het autonome tractorconcept is gebaseerd op de bestaande, conventionele Case IH Magnum-tractor met hoog vermogen, het is uitgerust met het AccuGuide automatische stuursysteem dat bij Case IH RTK+ GPS wordt geleverd voor ultra-nauwkeurige begeleiding, en het is ontworpen om de tractor volledig op afstand te kunnen bewaken en regelen, terwijl de veldgegevens direct worden opgeslagen en overgedragen. De Magnum CVX is gekozen als de basistractor voor de ontwikkeling van het ACV, in verband met het type toepassingen waar het hoofdzakelijk voor wordt gebruikt, zoals planten en primaire/secundaire grondbewerking,” aldus Dhr. Stuart. Deze grote tractoren worden vaak gebruikt om brede plantmachines bij hoge snelheden te trekken, waarvoor een vakkundige besturing en lange uren vereist zijn, om het meeste uit de gunstige weersomstandigheden te halen. Een autonome besturing vermindert de druk op de arbeidskrachten tijdens deze tijdsvensters, die maximaal worden benut, en het ACV kan naadloos in de bestaande vloten worden geïntegreerd, en gebruikt naast de autonome technologie een standaard motor, transmissie, chassis en koppelingen voor een hefinrichting/aftakas/hydraulische koppelingen. De tractorbesturing begint bij gebruik van een PC of laptop om de meest efficiënte routes over het land uit te stippelen; de autonome technologie is uitermate geschikt voor werkzaamheden die dit mogelijk maken, zoals cultiveren, planten en sproeien, en kan evengoed op kleinere tractoren worden toegepast, waarbij de technologie bijvoorbeeld zou kunnen worden gebruikt voor maaiwerkzaamheden of het sproeien van boomgaarden. Routes kunnen ook handmatig worden uitgestippeld, als dat nodig is. De bestuurder kan vervolgens een taak uit een voorgeprogrammeerd menu kiezen door het voertuig te selecteren, het veld te kiezen en de tractor de opdracht te geven de werkzaamheden te verrichten, wat iets meer dan 30 seconden duurt. De werking van de machine wordt geregeld via sensoren die automatisch het starten/stoppen van de motor, het accelereren/decelereren, het motortoerental, het stuurkoppel, de transmissie, de aftakas, de aankoppeling en besturing van hydraulische gebruikers, differentiëlen en claxon aansturen.