Arvesta reduceert methaanuitstoot van rundvee dankzij nieuw Euroclim-veevoeder en zet hiermee belangrijke stap naar klimaatneutrale landbouw

9 oktober 2020

De Europese Green Deal maakt van duurzaamheid een prioriteit: tegen 2050 moet ons continent klimaatneutraal zijn. De landbouwsector engageert zich vandaag al en zoekt actief naar milieuvriendelijke oplossingen. Daarbij staat de methaanuitstoot terugdringen hoog op de agenda: volgens het Vlaamse ​Convenant ​Enterische Emissies Rundvee ​moet de methaanuitstoot tegen 2025 met 26 % gedaald zijn. Met […]

De Europese Green Deal maakt van duurzaamheid een prioriteit: tegen 2050 moet ons continent klimaatneutraal zijn. De landbouwsector engageert zich vandaag al en zoekt actief naar milieuvriendelijke oplossingen. Daarbij staat de methaanuitstoot terugdringen hoog op de agenda: volgens het Vlaamse ​Convenant ​Enterische Emissies Rundvee ​moet de methaanuitstoot tegen 2025 met 26 % gedaald zijn.

Met een nieuw en innovatief veevoeder onder het label ​Euroclim ​biedt Arvesta hierop nu een antwoord. Het Euroclim-veevoeder doet de methaanuitstoot bij vleesvee tot 30% afnemen en bij melkvee tot 15%. Bovendien wordt het veevoeder van 100 % Europese grondstoffen gemaakt wat het aantal food miles aanzienlijk reduceert.

Graag nodigen wij u uit op ​dinsdag 20 oktober 2020 om 10u op ​Boerderij Fines van Ines Theunis in Glabbeek ​om in primeur het Euroclim-veevoeder te ontdekken. We geven u daarbij toelichting over de samenstelling van het voeder en de aanpak van Arvesta om te bouwen aan een klimaatneutralere landbouw.

Waar en wanneer?

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 10u in Boerderij Fines van Ines Theunis in de Nieuwstraat 15 in Glabbeek (3380). Gelieve door te rijden tot aan Speelboerderij Ravot waar zich de zaal en parking bevinden.

Omwille van COVID-19 vragen we iedereen om zich strikt aan enkele maatregelen te houden. Het dragen van een mondmasker is verplicht. Ontsmet je handen steeds goed en houd afstand. Bij ziekte vragen we om niet naar de persconferentie te komen.

Programma:
10u00 Verwelkoming

10u15 Rol van de landbouw bij het terugdringen van emissies bij rundvee & Voorstelling Euroclim door D​irk Van Thielen, BU Director Animal Nutrition

10u45 Getuigenis ​Ines Theunis van Boerderij Fines, over gebruik Euroclim-voeder

11u00 Mogelijkheid tot interviews, foto’s en filmen

Proef zelf het Euroclim-vlees!

12u00 Einde

Schrijf u in!

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan Stéphanie Deleul, Communication Manager bij Arvesta via ​stephanie.deleul@arvesta.eu​ of op het nummer 0476/94 35 65.