Amazone koopt ploegproductie Vogel & Noot

22 september 2016

De Amazonegroep heeft de productie van de ploeg van de firma vogel & Noot gekocht. Op 19 September 2016 werden verschillende onderdelen van de groep Vogel & Noot aan drie consortium investeerders toegekend. Amazone kocht zo de fabriek van de ploeg, met inbegrip van alle rechten voor de ploeg programma. Zoals bekend, diende de moedermaatschappij […]

De Amazonegroep heeft de productie van de ploeg van de firma vogel & Noot gekocht. Op 19 September 2016 werden verschillende onderdelen van de groep Vogel & Noot aan drie consortium investeerders toegekend. Amazone kocht zo de fabriek van de ploeg, met inbegrip van alle rechten voor de ploeg programma.

Zoals bekend, diende de moedermaatschappij van Vogel & Noot uit het Oostenrijkse Wartberg begin augustus 2016 een insolventieaanvraag in. De dochteronderneming in de Hongaarse Mosonmagyaróvár was echter nog wel solvabel en zal volledig worden overgenomen door Amazone.

Amazone zal het ploegprogramma van Vogel & Noot gebruiken als aanvulling op zijn assortiment. De levering van reserveonderdelen voor de huidige modellen Vogel & Noot ploegen wordt voortgezet door Amazone.

Met de aankoop groeit de Amazone-groep verder. Naast vijf productiesites in Duitsland, Frankrijk en Rusland heeft Amazone nu ook een site in Zuidoost-Europa. De stad Mosonmagyaróvár ligt in noordwesten van Hongarije vlak bij de Oostenrijks-Hongaarse grens.