Faktor-S, de nieuwe diagonale tractorband van Vredestein

28 april 2014

Goede band is succesfactor in de land-, tuin-, en bosbouw Met trots presenteert Vredestein de nieuwe Faktor-S, een diagonale tractorband voor lichte en middelzware tractoren. De karkasopbouw, afmeting en profiel van deze nieuwkomer vormen een totaalsom die het geheel aan prestaties op een hoger niveau tillen. De Faktor-S is de perfecte aanvulling op het radiale […]

Goede band is succesfactor in de land-, tuin-, en bosbouw

Met trots presenteert Vredestein de nieuwe Faktor-S, een diagonale tractorband voor lichte en middelzware tractoren. De karkasopbouw, afmeting en profiel van deze nieuwkomer vormen een totaalsom die het geheel aan prestaties op een hoger niveau tillen. De Faktor-S is de perfecte aanvulling op het radiale tractorbandenprogramma van Vredestein. Deze nieuwe allrounder is met name geschikt voor tractoren in de land-, tuin- en bosbouw.

Naast grootschalige land-, tuin,- en bosbouw vindt er ook op kleinere schaal veel activiteit plaats in deze sectoren. Met minder zware machines, waardoor er andere eisen aan de banden worden gesteld. Speciaal voor deze categorie ontwikkelde Vredestein de Faktor-S. Gemaakt vanuit de gedachte dat goed gereedschap het halve werk is en het product van een merk met meer dan een eeuw ervaring in het ontwikkelen en produceren van banden.

Comfort en lange levensduur

Dankzij de breed uitlopende en lange nokken is er een groot contactoppervlak, voor comfortabel rijden en een lange levensduur. De doordachte nokkenvorm en de sterke nylon karkasconstructie zorgen voor veel trekkracht, stabiliteit en weerstand tegen beschadigingen. Niet alleen op onverharde ondergrond staat de Faktor-S zijn mannetje. Hij moet ook optimaal presteren bij wegtransport, waarbij zaken als comfort, veiligheid en weerstand tegen vermoeidheid zwaar tellen. Ook op die onderdelen presteert de Faktor-S uitstekend. Aangevuld met de lange levensduur, staat ook deze band model voor de kracht van Vredestein.

Uitvoerige range in populaire maten

Met veertien beschikbare, populaire maten is de range van de Faktor- S uitvoerig. Ze loopt van 9.5-24 tot en met 18.4-34. De banden zijn geschikt voor montage op smallere of bredere velgen, waardoor de Faktor–S ook een interessante keuze is voor hobby- of klassieke tractoren. Alle banden hebben een load index met snelheidssymbool A8 en een Ply Rating aanduiding. De maximum snelheid bedraagt 50 km/h. De Vredestein Faktor–S is leverbaar vanaf voorjaar 2014.

Faktor–S: de speerpunten
Sterk nylon karkas:   duurzaamheid en stabiliteit
Stevige zijkantconstructie:   weerstand tegen beschadigingen van buitenaf
Brede en lange nokken:    hoge trekkracht, veel rijcomfort, lange levensduur
Groot matenpakket met
veel geschikte velgbreedtes: verantwoorde investering