Steyr stelt een nieuw bosbouw-beschermingsconcept voor de Multi voor.

28 april 2014

Een beschermingsuitrusting op maat voor gebruik in bosbouwuitvoering. Modulair concept maakt een individuele aanpassing aan verschillende omstandigheden mogelijk. Voor de nieuwe Steyr Multi is vanaf heden een nieuw compleet-beschermingsconcept voor bosbouwgebruik verkrijgbaar. Het nieuwe bosbouwframe bestaat uit een modulair concept dat individueel aan de werkomstandigheden van de bosbouwtrekker kann worden aangepast. Het beschermingsframe zorgt daarmee […]

Een beschermingsuitrusting op maat voor gebruik in bosbouwuitvoering.

Modulair concept maakt een individuele aanpassing aan verschillende omstandigheden mogelijk.

Voor de nieuwe Steyr Multi is vanaf heden een nieuw compleet-beschermingsconcept voor bosbouwgebruik verkrijgbaar. Het nieuwe bosbouwframe bestaat uit een modulair concept dat individueel aan de werkomstandigheden van de bosbouwtrekker kann worden aangepast. Het beschermingsframe zorgt daarmee voor een passend beschermspak voor de trekker en biedt daardoor de hoogste zekerheid voor mens en machine.

Met het modulaire systeem, dat bij de Steyr Multi Forst voor het eerst wordt gebruikt, staan verschillende praktijkgerichte uitbouwvarianten ter beschikking. De basisuitrusting voor bosbouwgebruik bestaat uit een massieve bodembeschemringsplaat die motor, transmissie met achteras, brandstoftank en hydrauliektank beschermt. Aangevuld met zijdelingse beschermingsbekleding worden motor en hydrauliekaggregaten zo op hun best tegen beschadigingen beschermd. Het bosbouwframe voor de cabine is als 4-zuilenmodel uitgevoerd en van versterkte opneempunten voorzien.

Meer comfort en zekerheid
Nieuw bij de Steyr Multi Forst is ook een breukbestendig glazenraam achteraan. Door gebruik te maken van nieuwe materialen vervalt hier het gekende  beschermingsrooster. Dit geeft een beter zicht op de werkruimte achteraan, bv. bij laad- en achteruitrijwerk.

 

Nieuw geconstrueerd is ook de optionele motorkapbescherming die aan de contouren van de motorkap is aangepast. Dit design maakt het beste zicht rondom mogelijk en biedt voldoende vrije ruimte voor bv. een optionele frontlader. Als basisuitrusting wordt het bosbouwframe met afneembare achteruitkijkspiegel, beweegbare opstaptreden en stalen kabels als takkendeflector uitgevoerd. Als standaardbosbouwbanden worden Nokian Multiplus gemonteerd, die door een beperkte bodemdruk bodemvriendelijk bosbouwwerk mogelijk maken. De Nokian speciale banden worden op versterkte bosbouwvelgen met ventielbescherming gemonteerd.

Met het nieuwe bosbouwframe gaan we verder op het gerenommeerde succesconcept van Steyr in communaal en bosbouwgebruik. Wij passen standaardtractoren optimaal aan de verschillende gebruikssituaties aan. Dat geldt nu dus ook voor het beschermingsconcept. Naast de hoogste bescherming is een individuele aanpassing, hoge waardevastheid en natuurlijk handig gebruik mogelijk‘, verklaart David Schimpelsberger, verantwoordelijke productmanager bij de ontwikkeling van het nieuwe beschermingsconcept.
Bosbouwuitrustingen zijn voor alle Steyr trekkerseries voor de bosbouw van 85 tot 228 pk beschikbaar en kunnen af fabriek besteld worden.