CASE IH VIERT 100 JAAR FARMALL, ALLESKUNNER

6 februari 2023

Vandaag geeft Case IH het startsein voor wereldwijde vieringen ter ere van het 100-jarig jubileum van de Farmall-tractor. Het iconische Farmall-model, een multifunctionele tractor die was voorbestemd om een revolutie teweeg te brengen in de landbouwindustrie, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1923. Het jubileum wordt gevierd met een uitgebreide, één jaar durende campagne waarin […]

Vandaag geeft Case IH het startsein voor wereldwijde vieringen ter ere van het 100-jarig jubileum van de Farmall-tractor. Het iconische Farmall-model, een multifunctionele tractor die was voorbestemd om een revolutie teweeg te brengen in de landbouwindustrie, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1923.

Het jubileum wordt gevierd met een uitgebreide, één jaar durende campagne waarin wordt uitgegaan van het “The One For All”-concept van de Farmall. Via sociale media, video’s en een speciale microsite krijgt iedereen de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en de voortdurende evolutie van de Farmall.

“In 1923 begonnen we met het ontwerpen van een tractor die paarden zou kunnen vervangen, en vandaag de dag dient onze Farmall nog steeds als werkpaard op boerderijen over de hele wereld”, aldus Scott Harris, Global Brand President bij Case IH. “Generatie na generatie is de Farmall een symbool van de moderne landbouw geweest, en we zijn verheugd om deze verhalen in de loop van 2023 opnieuw tot leven te brengen.”

Belangrijkste mijlpalen voor de Farmall:

  • 1923: Ingenieur Bert R. Benjamin van International Harvester ontwerpt het eerste Farmall- prototype
  • 1931: De F Series wordt gepresenteerd, voor landbouwers met grotere landoppervlakken
  • 1939: De Farmall van de tweede generatie wordt ontworpen door Raymond Loewy
  • 1941: Farmall introduceert ‘s werelds eerste op diesel rijdende tractor voor rijgewassen
  • 1947: De 1.000.000e Farmall rolt van de band
  • 1958: Introductie van de populairste tractor in de VS, de Farmall 560
  • 1965: De eerst 2WD-tractor voor rijgewassen met meer dan 100 pk is een Farmall
  • 1971: De Farmall gaat de hele wereld over, de tractoren worden in 125 landen verkocht en de componenten ervan worden in acht verschillende landen geproduceerd.
  • 1974: Case IH verkoopt zijn 5 miljoenste Farmall – de eerste tractor ooit die een dergelijk verkoopcijfer bereikt

Met de herintroductie van de Farmall in 2003 heeft Case IH het productenaanbod, met een vermogen van 31 tot 120 pk, nog verder uitgebreid. De geschiedenis van de Farmall wordt vandaag de dag voortgezet met meer dan 30 modellen om uit te kiezen, en deze iconische tractorserie zal zich verder blijven ontwikkelen, samen met de klanten die deze mijlpaal mogelijk hebben gemaakt

“Case IH zet zich in voor het creëren van een duurzame en productieve toekomst”, vervolgt Scott. “We zijn trots op de 100-jarige geschiedenis van onze Farmall en we kijken uit naar de volgende ontwikkelingsstap van deze tractor en wat deze zal betekenen voor onze gemeenschap van landbouwers over de hele wereld.”