CASE IH GEEFT TOEKOMSTVISIE OP AUTONOMIE EN AUTOMATISERING IN DE LANDBOUW

20 december 2022

Nu de wereldbevolking meer dan 8 miljard bewoners telt, heeft de landbouw een keerpunt bereikt. Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwmachines, is zich bewust van de cruciale rol die het bedrijf speelt bij het opvoeren van de productiviteit van landbouwers om de wereld te kunnen blijven voeden. Met minder hectares, middelen en arbeiders […]

Nu de wereldbevolking meer dan 8 miljard bewoners telt, heeft de landbouw een keerpunt bereikt. Case IH, wereldleider op het gebied van landbouwmachines, is zich bewust van de cruciale rol die het bedrijf speelt bij het opvoeren van de productiviteit van landbouwers om de wereld te kunnen blijven voeden. Met minder hectares, middelen en arbeiders om deze prestatie te leveren, is dit een kritieke taak. Het steeds omvangrijkere portfolio van technologieoplossingen voor de landbouw van Case IH voorziet in autonomie en automatisering voor het hele landbouwwezen.

Een leider in technologie

Vorige week, op de CNH Industrial Tech Days in Phoenix, maakten enkele baanbrekende innovaties van Case IH hun debuut in een steeds geavanceerder technologieportfolio. “Case IH blijft het beste, agronomisch superieure ijzer ter wereld combineren met toonaangevende ultramoderne technologie die onze merkbelofte waarmaakt — om landbouwers het leven te vergemakkelijken, hun activiteiten productiever te maken en hen te helpen bij hun missie om een steeds verder groeiende bevolking te voeden,” aldus Scott Harris, Global Brand President bij Case IH.

Behalve de presentatie van het prototype van een nieuwe elektrische tractor werden op de Tech Days aankondigingen gedaan omtrent twee nieuwe oplossingen voor autonomie en automatisering:

  • Onbemande oplossing voor grondbewerking — Case IH bouwt voort op zijn tractor- en grondbewerkingplatforms met Raven AutonomyTM om een autonome grondbewerkingsoplossing te leveren. De Raven Autonomy-technologie beschikt over een geavanceerd perceptie- en detectiesysteem. Bovendien maakt deze grondbewerkingsoplossing zonder bestuurder gebruik van AFS Soil CommandTM- grondbewerkingsautomatisering voor ultieme agronomische en machinale regeling van het werktuig. Het biedt locatiespecifieke bodembeheersingsvoorschriften om voor elke centimeter grond de juiste bodembeheerspraktijk te leveren. Het resultaat is een hogere productiviteit met consistente agronomische prestaties en uitgebreidere data-inzichten.
  • Bestuurderondersteunde oogstoplossing — Case IH verbetert de productiviteit met een oogstoplossing met bestuurderondersteuning die de functionaliteit van de maaidorser en de tractor synchroniseert. Met de Raven Autonomy-technologie stelt deze tech-combinatie landbouwers in staat om de route en de snelheid van de tractor te coördineren bij het werken met “lossen tijdens het rijden”, waarbij de tractor perfect gesynchroniseerd gehouden wordt met de maaidorser bij het lossen. De voordelen voor landbouwers zijn onder meer efficiëntere operaties, geautomatiseerde processen om de behoefte aan geschoolde arbeid te verminderen, minder vermoeidheid en minder graanverspilling.
  • Prototype van elektrische tractor — CNH Industrial presenteerde het prototype van een elektrische tractor waarvan ook een Case IH-model aangeboden zal worden bij de lancering. Deze agrarische nul-emissie oplossing met autonome functies is het resultaat van samenwerking met Monarch Tractor, een innovator op het gebied van elektrificatie in de landbouw.

Op latere datum zal bekend worden gemaakt wanneer deze oplossingen op de markt worden gebracht.

Case IH heeft een sterk, erkend en bekroond erfgoed van innovatie in geavanceerde landbouwsystemen. Tot de meest recente ontwikkelingen behoren de TridentTM 5550-meststrooier met Raven Autonomy, de maaidorserautomatisering AFS Harvest CommandTM, de grondbewerkingsautomatisering AFS Soil Command, de geavanceerde spuittechnologie AIM Command FLEXTM en balenpersautomatisering. Case IH blijft onverminderd doorgaan met het wereldwijd ontwikkelen van oplossingen voor alle landbouwsegmenten en teeltcycli.

Erfgoed van innovatie, toekomst van duurzaamheid

“De wereld heeft een keerpunt bereikt waaruit duidelijk de behoefte blijkt om de productiviteit van landbouwers en de industrie op te voeren. Case IH beantwoordt die behoefte met vooruitgang in technologische, machinale en methodologische processen over de hele waardeketen,” aldus Harris. “Wij reageren door onze inzet voor duurzaamheid te blijven vergroten. We geloven dat deze ontwikkelingen de basis vormen voor een gezonder, duurzaam en productiever ecosysteem in de landbouw.”

Innovaties van Case IH in de pijplijn zijn onder meer:

  • Voortzetting van de verbetering van precisie- en agronomische technologieën, om landbouwers te helpen minder nutriënten en producten toe te passen en hun waterverbruik terug te dringen, voor een schonere wereld.
  • Realisatie van alternatieve aandrijvingsoplossingen voor een betere duurzaamheid van de landbouw — door krachtige ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie en co-ontwikkeling met Monarch Tractor.
  • Snel innoveren om de arbeidstekorten waar landbouwers over de hele wereld mee te maken hebben het hoofd te bieden, door functionele automatisering te bieden en de weg te wijzen naar een toekomst met volledige autonomie.
  • Het uitbreiden van de digitale technologiesuite met een allesomvattende ontwikkeling, zoals naadloze gegevensoverdracht en -consolidatie via de cloud, ontwikkelingen op het gebied van mobiele apps en portalen, en nog veel meer.

Focus op de toekomst

Case IH baant nieuwe wegen om problemen in de echte landbouwwereld op te lossen, door de productiviteit en winstgevendheid te verhogen en hiermee nieuwe waarde in landbouwbedrijven te ontsluiten. Onze visie is het om de landbouw productiever te maken door slimme landbouwapparatuur en oplossingen te bieden die elke operatie op het landbouwbedrijf voor hun rekening kunnen nemen.

“We weten met welke uitdagingen onze klanten worden geconfronteerd en we ontwikkelen oplossingen op basis van hun behoeften: Case IH bouwt de toekomst van agro-technologie,” aldus Harris. “We moeten onszelf en elkaar uitdagen en samen de uitdaging aangaan van een revolutie in de landbouw. Vergis u niet, nooit eerder in onze 180-jarige geschiedenis hebben we onze roeping om te innoveren en de productie te verbeteren zo krachtig gevoeld, en nooit eerder zijn we zo klaar geweest om die roeping te beantwoorden.”

Ga voor meer informatie naar www.cnhindustrial.com/en-US/News-Stories/2022-Tech-Day.